SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP Bursa'da iktidar savaşı

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa örgütünde ilçe kongrelerinde yaşanan güç kavgasının ardından gözler 7 Ocak’ta yapılacak İl Başkanlığı s

Haber Giriş Tarihi: 23.12.2017 21:52
Haber Güncellenme Tarihi: 23.12.2017 23:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
CHP Bursa'da iktidar savaşı
Cumhuriyet Halk Partisi Bursa örgütünde ilçe kongrelerinde yaşanan güç kavgasının ardından gözler 7 Ocak’ta yapılacak İl Başkanlığı seçimine çevrilirken, kelimenin tam anlamıyla kılıçlar çekilmiş durumda. Halka açık olarak sunulan Türkiye'nin en iyi Canlı Kaçak Bahis Siteleri arasında kayda değer güvenilirlikteler. Partiye hakim olmak isteyen gruplar arasındaki savaş aleni örgütün önünde yaşanırken, her geçen gün sayıları artan adaylardan kimin ipi göğüsleyeceği ise 2 hafta sonra belli olacak.

CHP Bursa örgütünde ilçe kongrelerinde başlayan güç savaşı şimdi il kongresi öncesi zirveye ulaşmış durumda. CHP İl Başkanı Şadi Özdemir’in ilçe kongreleri sonuçlarına göre gücünün oldukça azalmasıyla, düne kadar ağzını açmayan ve sessizliği tercih eden partililerin bir kesiminin hedefi haline geldi. Özdemir, adaylık konusunda topu doktorlarına atsa da, aday olmak istediği biliniyor. Halen durum değerlendirmesi yapan Özdemir’in kısa süre içinde kararını açıklaması bekleniyor.

İLÇE KONGRELERİNDE KAYBETTİ

Şadi Özdemir ve grubu, partinin ilçe kongrelerinde istediği sonuçları alamadı. Özdemir’in il başkanı olmasını Osmangazi, Nilüfer, Mustafakemalpaşa, Karacabey, İnegöl, Orhangazi, Gürsu, Kestel ilçe başkanları istemiyor ve destek vermiyorlar. Hal böyle olunca Özdemir’in de şansı oldukça azalıyor. Geçen dönem Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Bursa Milletvekilleri Orhan Sarıbal ve Nurhayat Kayışoğlu’nun desteğini alan Özdemir, bu kez arkasına istediği desteği almaktan çok uzak.

TÜM HESAPLAR NİLÜFER ÜZERİNE

CHP Bursa’da tüm hesaplar aslında partinin en güçlü olduğu ve 20 yıla yakındır iktidarda olduğu Nilüfer üzerine kuruluyor. Bir çok ismin Bozbey’i bertaraf ederek Nilüfer’de koltuğa oturma hesabı yaptığı biliniyor. O isimlerden biri olan Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal’ın uzun süredir Bozbey’i sosyal medya hesapları da dahil hedef aldığı biliniyor. Sarıbal’ın, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun kongrelere müdahil olmayın talimatına rağmen Bursa’da birçok ilçe kongresine müdahil olduğu dilden dile konuşuluyor.

HEDEF BOZBEY’İN KOLTUĞU

Ana hedefinin Nilüfer Belediye Başkanı Bozbey’in yerine aday olup Nilüfer Belediye Başkanı olmak olduğu ileri sürülen Sarıbal’ın, belediye içinde destekçileriyle de Bozbey’i zayıflatmak için büyük gayret gösterdiği ileri sürülüyor.  Öyle ki sosyal medya hesapları üzerinden Bozbey’e ciddi muhalefet geliştirilirken, artık Nilüfer’i bırakması için baskı oluşturulmaya çalışıldı. Nilüfer Kongresi’nde Bozbey’in elini zayıflatmak için var gücüyle çalışan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, İl Başkanı Şadi Özdemir, Bursa milletvekili Nurhayat Kayışoğlu ve Orhan Sarıbal ile destekçileri tıpkı birçok ilçede olduğu gibi istediklerini elde edemediler.  Kongrenin ardından partinin Nilüfer’de işgalden kurtarıldığı yorumları yapılırken, kongrenin ardından bile Nilüfer’de kavga sosyal medya hesaplarından devam ettirildi.

ZAFER YILDIZ VE TURGUT ÖZKAN

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılacak CHP İl Kongresi için hali hazırda adaylık çalışmalarına başlayan iki isim var. Eski İl Başkanlarından Zafer Yıldız, ilçe ilçe gezerek destek alıyor. Diğer isim Avukat Turgut Özkan. Halen İl Disiplin Kurulu Başkanı olan Özkan, bazı ilçelerden destek bulmuş durumda. Yıldız ve Özkan’ın kongrede ciddi adaylar olduğu kulislerde konuşulurken, Hüseyin Akkuş ve Gürhan Akdoğan’ın da nabız yokladığı biliniyor.

ORTAK ADAY ARAYIŞI

Öte yandan CHP içinde bir de ortak aday arayışı çalışmaları var. İlçe başkanları ve belli gruplar toplantılar yaparak bir aday ismi üzerinde anlaşmaya çalışıyor. Adaylık düşüncesi olan isimler de arkalarında bu tür destek elde etmek için kulis yapıyor. Sonuç olarak 2 hafta içinde bu kapışmanın daha da şiddetlenmesi beklenirken, kongrenin ardından ciddi bir bölünme ve ayrışma yaşanacağı da tahmin ediliyor.

Alpaslan Yıldız
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.