SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP Bursa'da kılıçlar çekildi!

CHP Bursa’da uzun zamandır içten içe devam eden çekişme Nilüfer İlçe Kongresi öncesi sosyal medya üzerinden patladı. Delege seçimlerinde a

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2017 22:23
Haber Güncellenme Tarihi: 13.12.2017 00:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
CHP Bursa'da kılıçlar çekildi!
CHP Bursa’da uzun zamandır içten içe devam eden çekişme Nilüfer İlçe Kongresi öncesi sosyal medya üzerinden patladı. Delege seçimlerinde alevlenen CHP’deki iktidar kavgası, ilçe kongrelerinde daha da kızışırken, Nilüfer kongresi öncesi zirve yaptı. Özgür Şahin’in, sosyal medya üzerinden hedef aldığı Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal, aynı mecradan yanıt verdi.

CHP Bursa örgütlerinde uzun zamandır içten içe devam eden iktidar savaşı, Nilüfer kongresi öncesi sosyal medya üzerinden iki adayın kapışmasıyla kamuoyu önüne taşındı. İl Başkanı Şadi Özdemir, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ve Milletvekili Orhan Sarıbal cephesi partiyi dizayn etme çabasına girişirken, karşısında da ciddi bir cephe oluştu. İl Başkanlığı hesaplarının ortaya döküldüğü ilçe kongrelerinde kıyasıya bir yarış yaşanırken, ilçelerde alınan sonuçlar CHP Bursa’nın da kaderini belirleyecek.

“YÖNETİMSEL SIKINTI VAR”

İşte delege seçimleriyle başlayan soğuk savaş, Nilüfer’de adeta göğüs göğse vuruşmaya dönüştü. Nilüfer İlçe Başkanlığı’na aday olan Özgür Şahin, önceki gün sosyal medya hesabından bir video yayımladı. Kendisinin ilçe başkanlığı olduğu sürede girilen 7 seçimde de bir tek sandığın bile boş kalmadığını ve tüm sandıklardan ıslak imzalı tutanakları aldıklarını dile getiren Şahin, “Referandum sürecine gelindiğinde Nilüfer’de CHP örgütünün 15 sandıkta görevlisi yoktu.  Eğer bu kadar tecrübeli ve örgütlü bir yapıda 15 sandığımız boş kalıyorsa burada yönetimsel bir sıkıntı vardır.” dedi.

“BİZ ÇIKAR ADAY OLURUZ”

Şahin, Mehmet Turan Tansal yönetimini topa tuttuğu açıklamasında, “Burada böyle bir yönetimsel sıkıntı varsa biz çıkar aday oluruz. CHP’yi sahipsiz bırakmak siyaset yapma şeklimize ve tarzımıza aykırıdır.” ifadelerini kullandı. Özgür Şahin’in bu videoyu paylaşmasının ardından partililer de lehte ve aleyhte birçok yorum yaparken, yorumlarda parti içindeki çekişmenin üst düzeyde olduğu bir kez daha teyit edilmiş oldu.

TANSAL’DAN YAZILI CEVAP

Pazar günü yapılacak kongre öncesi rakibi Özgür Şahin’in sert sözlerle hedef aldığı CHP Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal da dün kendi sosyal medya hesabından aynı sertlikte bir açıklama ile cevap verdi. Şahin’in sandıklarla ilgili verdiği bilginin doğru olmadığını dile getiren Tansal, önce birlik ve beraberlik mesajı verip, CHP tabanının kavga ve kaos istemediğini söyledi. Tansal, daha sonra Özgür Şahin’in iddialarına çok sert bir dille tepki gösterdi. Tansal, “Şimdi ortalığa çıkıp ‘’referandum seçimlerinde 15 sandık boştu’’ diyerek neyi anlatmak istiyorsunuz. Sandığa sahip çıkamayan bir CHP’yi mi kastediyorsunuz.
Peki, bu söylem ‘’sandığa sahip çıkamayanlar ülkeye nasıl sahip çıkacaklar ve nasıl yönetecekler ‘’sorusunu akıllara getirmez mi?” ifadelerini kullandı.

VERDİĞİ BİLGİLER DOĞRU DEĞİL

Rakibi Özgür Şahin’in cumhurbaşkanlığı referandumuna yönelik verdiği bilgilerin gerçeği yansıtmadığını ifade eden Tansal, “ Sizin söylediğiniz gibi bizim dönemimizde 15 sandık değil 23 sandık boştu. Asiller gelemediği için 764 sandığın 20’sinde yedekler 3‘ünde müşahitler bulunuyordu. Yani boş bırakılan sandık yoktu. Çünkü bizim partimiz sandığı boş bırakmaz.” dedi.

“SİZİN DÖNEMİNİZDE BOŞTU O SANDIKLAR”

CHP Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal, Özgür Şahin’in görevde olduğu dönemde yapılan seçimlerde sandıkların boş kaldığını belirterek, “Sizin döneminizde de; cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 50 sandık, 2015 seçimlerinde 62 sandık boştu.
Ama partimizin değerli bir neferi olan sizlerin de o sandıkları boş bıraktığınız anlamına gelmiyor. (Tüm belgeler ilçe binamızda mevcut ve görmek isteyen herkese açıktır.) Seçim dönemi gelin yarışalım, tartışalım, partimizi en iyi noktaya taşımak için mücadele edelim.
Ama böyle değil. Bu tarz, bu üslup bize yakışmaz. Partimize zarar verir …” ifadelerini kullandı.

İL BAŞKANLIĞI VE YEREL SEÇİMLER

CHP’de yaşanan bu gelişmelerin altında İl Kongresi ve önümüzdeki yerel seçimler yatıyor. Şadi Özdemir, Hayri Türkyılmaz ve Orhan Sarıbal ittifakı gerek CHP’yi dizayn etmek gerekse seçimlere yönelik hamleleri yapmak için delege seçimlerinden başlayarak kurdukları ittifakı il kongresi ile taçlandırmak istiyor. Orhan Sarıbal’ın Nilüfer Belediye Başkanlığı’nı istediği, Hayri Türkyılmaz’ın ise Mudanya’da ikinci dönem yerini sağlama alma gayretinde olduğu biliniyor. Şadi Özdemir de dikensiz gül bahçesinde iktidarını sürdürmek için bu ittifakın içinde yer alıyor. Ancak Bozbey’siz Nilüfer’i alamayacağına inanan CHP’liler de bu ittifaka karşı cephe oluşturmuş durumda. İki cephenin arasındaki savaşı kimin kazanacağı ise Pazar günü Nilüfer’de sandıkların açılmasıyla belli olacak.

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.