SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP Bursa'da post kavgası büyüyor!

CHP Bursa’da en çok tartışılan isim olan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, sonunda patladı. Bozbey, İl Başkanı Hüseyin Akkuş v

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2018 21:45
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2018 22:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
CHP Bursa'da post kavgası büyüyor!
CHP Bursa’da en çok tartışılan isim olan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, sonunda patladı. Bozbey, İl Başkanı Hüseyin Akkuş ve CHP’li Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ı adeta yaylım ateşine tutarken, kavganın önümüzdeki günlerde daha da büyümesi bekleniyor. 
Alpaslan YILDIZ

CHP Bursa’da sular bir türlü durulmuyor. Parti içindeki büyük kavgada ittifaklar saniye saniye değişirken, partinin iki ilçe belediyesi paylaşılamıyor. Hal böyle olunca da kavga her geçen gün daha da şiddetleniyor. Tartışmaların odağındaki isim olan CHP’li Nilüfer Belediye Başkanı  Mustafa Bozbey, rotabursa.com haber sitesinden gazeteci Mustafa Gültekin’e verdiği mülakatta CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş ve onunla hareket eden Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ı yaylım ateşine tuttu.
“İL BAŞKANI NE YAPMAK İSTİYOR?”
İl Başkanı Hüseyin Akkuş’un Nilüfer yerine bu kez adının Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı noktasında gündemde olmasında etkili olduğunu anlatan Bozbey, bunun ardında bir art niyet olup olmadığının araştırılması gerektiğini vurguladı. Bozbey, "İl Başkanı ne yapmak istiyor?" Bunu araştırmak basının işi" dedi.
"HİÇBİR YERE ADAY OLMAYABİLİRİM"
Her satırında bir yerlere gönderme olan mülakatta Bozbey, kendisinin hiçbir yere aday olmadığını ifade etti. Nilüfer’den kendisine büyük bir talep olduğunu söyleyen Bozbey, büyükşehir adaylığı ile ilgili tartışmalarda da art niyet olduğu imasında bulundu. Parti içerisinde birçok söylem ve dedikodu olduğuna dikkati çeken Bozbey, sokakta vatandaşın aynı düşünmediğini ve kendisini yeniden aday görmek istediğini savundu.
İL BAŞKANINA SERT GÖNDERME
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun büyükşehir emrivakisi yapacağını düşünmediğini anlatan Bozbey, “İl yönetimi farklı düşünebilir. Yani, onu kendi içinde değerlendirmeleri lazım. Ama il yöneticileri, ya da il başkanı, ya da onlarla birlikte hareket eden insanların ne yapmak istediklerine bakmak lazım” dedi. Bozbey, oldukça imalı sözlerle devam etti: “Ne yapmak istiyorlar? Gerçekten Cumhuriyet Halk Partisi'nin, artı bir belediyeyi alması konusunda mı mücadele veriyorlar yoksa 'Cumhuriyet Halk Partisi'ne ne olursa olsun, biz, bize yakın Ahmet'i Mehmet'i koyalım kaybederse de kaybeder, ne yapalım kısmet bu seçim bu her şey olabilir...' gibi davranış içerisinde midirler? Bu basının işi, benim işim değil, ben bunu gözlemlemiyorum, takip de etmiyorum, içine de girmiyorum. Bu tartışmaların içine kendimi sokmak lüksüm de yok. Benim şu an bir yere aday başvurum yok, adaylığım yok. Bazı konuları basının aslında iyi takip etmesi lazım. Yoksa derinlemesine inmezseniz göremeyiz. Bana birçok şey iletiliyor, birçok şey konuşuluyor. Ben birçoğunun yanlış olduğunu düşünüyorum. Neticede parti kimliğini, partililik kültürünü gerçekten yansıtan bir davranışı gösterip gösteremeyecekleri konusunda endişelerim mevcut mu? Mevcut. Ne demek istediğimi siz de anladınız herhalde...”
“20 YILDIR BÖYLE ANKET GÖRMEDİM”
CHP İl Başkanlığı'nın yaptırdığı ve medyaya da konu olan, tartışılan anket konusuna da  net açıklamalar yapan Başkan Bozbey, "20 yıldır kent yöneticisiyim, 20 yıldır böyle anket görmedim" dedi.  Bozbey, “Ben ilin bu araştırmayı genel merkeze götürmesini bile zul kabul ediyorum..." dedi.


TÜRKYILMAZ’A KURŞUN GİBİ SÖZLER
Geçen hafta Mudanya’da Özdilek AVM açılışına katılması nedeniyle özellikle kendi partisi içinde sert eleştirilere hedef olan Bozbey, oradaki tüm sorumluluğun Mudanya Belediyesi’ne ait olduğunu belirterek açık açık Hayri Türkyılmaz’ı hedef aldı. Tarihe sahip çıkmanın herkesin sorumluluğu olduğunu anlatan Bozbey, “Şunu da vurgulamak istiyorum burada işletme ruhsatı var mı yok mu? Siz şimdi Mudanya Belediyesi olarak işletme ruhsatını vermişsiniz. Çalışma iznini vermişsiniz. Böyle bir durumda eğer bir kurum, Mudanya Belediyesi işletme ruhsatını çalışma iznini vermişse ben oraya giderim. İnsanlar bunu sorgularken, buraya katılanlar yasadışı bir yere mi katıldı gibi bir olayla o insanların tümünü farklı görmek doğru değil. Tabii ki; tarihe sahip çıkmak zorundayız. O işletme sahibine, tarihe sahip çıkmadığı şeklinde bir şey söylemek de doğru değil. Orada bir işetmenin açılışında bulunmak kadar güzel bir olay yok diye düşünüyorum. Gerekirse tarih varsa çıkarılır. Haa Mudanya Belediyesi 4 yıldır, 5 yıldır orada, 5 yılda eğer bir şey varsa çok basit, bu tür yerleri biz ne yapıyoruz? Kamulaştırma kararı alıyoruz, kamulaştırıyoruz, bedelini öderiz ve orada da sorunu çözeriz. Ama bunu böyle yapmadan siz başka türlü uğraşırsanız, doğru değil. O gün Mudanya'nın neredeyse yarısı oradaydı zaten. İlçe halkını da orada gördük. Tekrar söylüyorum. Bir şey varsa bunun nasıl yapılacağı bellidir. Siz o konuda adım atmazsanız, işletme ruhsatını da verirseniz  sorumluluk sizindir benim değil” ifadelerini kullandı.
KAVGAYI KİM KAZANACAK?
CHP’de Akkuş-Türkyılmaz ittifakı ile Bozbey arasında gırtlak gırtlağa süren savaşı hangi tarafın kazanacağı merakla bekleniyor. Hafta başında CHP Genel Başkanı kemal Kılıçdaroğlu İngiltere’de olacak. Tesadüf Bozbey de İngiltere’ye gidiyor. Orada bir görüşme olur mu? Bozbey, Nilüfer için Kılıçdaroğlu’ndan bileti alır mı? Yoksa Akkuş- Türkyılmaz ittifakının isteği ile Bozbey siyasete veda eder mi? Bu kavgadan Bozbey galip çıkarsa Akkuş ve koltuğu sallanan Türkyılmaz siyaset sahnesinden çekilmek zorunda kalır mı? Bu soruların cevabını arayan CHP’de tartışmaların seçime hatta seçim sonrasına kadar süreceği tahmin ediliyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.