SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP Mudanya'da adaylar sahne aldı

Bursa’da yaklaşan seçimler öncesi yarışın en sert geçmesi beklenen ilçelerin başında yer alan Mudanya’da, yerel yönetimi elinde bulun

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2018 18:42
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2018 19:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
CHP Mudanya'da adaylar sahne aldı
Bursa’da yaklaşan seçimler öncesi yarışın en sert geçmesi beklenen ilçelerin başında yer alan Mudanya’da, yerel yönetimi elinde bulunduran CHP’de 3 isim daha adaylık açıklaması yaptı. Sami Kahveci, Engin Tokgöz ve Deniz Baykal ilçe başkanlığında hem hedeflerini açıkladılar hem de CHP’li Hayri Türkyılmaz’ı topa tuttular.
Alpaslan YILDIZ
CHP’nin Bursa’daki iki belediyesinden biri olan Mudanya’da mevcut belediye başkanının başarısız bir yönetim sergilemesi, parti içinden birçok adayın çıkmasını da beraberinde getirdi. CHP İlçe Başkanlığı’nda belediye başkan aday adaylığını açıklayan Sami Kahveci, “Aday adaylığımı açıkladığım bugün aslında kimseyi suçlamak, incitmek istemiyorum. İyisiyle kötüsüyle bir dönemi geride bıraktık. Bundan sonra da önümüze bakmak zorundayız. 26 yıldır aktif siyasetin içindeyim ve siyasette hiçbir zaman kavgacı olmadım.

Tüm sorunların insanların birbirine tahammül etmesi ve diyalog yoluyla çözülebileceğine inandım. Ve bu bakış açım hiç değişmedi. Siyaseti de, kavgayla değil, öteleyerek değil, sevgiyle, anlayışla, emekle, akılla, bilimle ve sağlıklı diyalogla yapmanın önemine inanıyorum.

Örgütlülüğün ve emeğin gücüne ve en önemlisi de gerçek barışa inanıyorum. Bir Belediye Başkanı, kendisiyle ve kentiyle barışık olmak zorundadır. Hizmet üretirken, siyasi ayrımcılık gözetmeden herkese eşit ve adaletli davranmak, yaklaşmak zorundadır. Ne olursa olsun adil olmak zorundadır.” dedi. Mudanya'yı gerçek bir turizm kenti yapmak amacıyla yola çıktığını anlatan Kahveci,  “Bu hedef doğrultusundaki birinci önceliğimiz ise Mudanya'nın 2 bin 700 yıllık tarihinden samimiyetle özür dilemek ve işe tarihimizle barışarak başlamak olacaktır.  Mudanya bunu hak etmiyor. Mudanya ülke gündemine tarihe karşı hadsizlik yapan, tarihi ayaklar altına alan bir ilçe olarak gelmeyi hak etmiyor. Dediğim gibi, siyaset ve belediyecilik anlayışımda da barışcıl olmak çok önemli ve desteklerinizle göreve geldiğimizde ilk işimiz 2 bin 700 yıllık geçmişimizle de barışmak olacak.” ifadelerini kullandı.


TOKGÖZ: “HEDEFİM CHP TARİHİNE YAKIŞIR HİZMET”
CHP’deki en genç aday olan Engin Tokgöz, Mudanya CHP ilçe binasında Mudanya Belediye Başkanlığına aday adayı olduğunu resmi olarak açıkladı. Tokgöz, Mudanya’nın sorunlarından ve ihtiyaçlarından bahsederek başkan olursa tüm bu sorunları Mudanya halkı ile el ele çözmeye çalışacağını vurguladı. Aday olmasındaki gerekçeleri sıralayan Tokgöz, “Mudanya’mızın öncelikli sorunları olan otopark ve trafik sorununu aynı zamanda belediye yöneticilerinin halkla olan sorununu çözmek istiyoruz. Bunun için partimizi suçlayamayız. Burada önemli olan kişilerin birbirleri ile olan diyaloğudur.  Kimse ile küskünlük, kırgınlık olmadan, CHP’nin tarihine yakışır bir şekilde hizmet vermeye çalışacağız. Atatürk’ün ilke ve inkılapları ışığında hiçbir ayrım yapmayacağıma, doğruluk ve dürüstlükten asla ayrılmayacağıma, Mudanya halkının tamamını temsilen görevimi layıkıyla yapacağıma, elimden gelen tüm hizmeti vereceğime söz veriyorum.” dedi.


BAYKAL: “MUDANYA’YA ARA BULMAYA GELİYORUM”
Avukat Deniz Baykal, 2019'da yapılacak yerel seçimlerde CHP'den Mudanya ilçe belediye başkan aday adayı oldu. Baykal, CHP Mudanya İlçe Başkanlığında diğer aday adaylarıyla düzenlediği basın toplantısında, belediyeciliğin sadece yöneticilik değil, kentteki insanları mutlu etmek olduğunu belirtti.

Toplantının Mudanya için vizyonlarını açıklamak amacıyla gerçekleştirildiğini  vurgulayan Baykal, "Dedik ki 'Başka bir Mudanya mümkün.' Belediye başkanlığı, halkın huzurunu, mutluluğunu, sağlığını sağlamaktır. Belediyecilikten benim kastettiğim şey, yaşamı güzelleştirmektir. Mudanya deniz kenarında bir şehir olmasına rağmen, inanın maalesef denizin nimetlerinden faydalanabilen bir kent değil." diye konuştu. Baykal, Mudanya'nın CHP'li Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'ın bir önceki yerel seçimde partisinin Büyükşehir Belediye Başkan adayından daha az oy oranına ulaştığı halde seçildiğini hatırlattı.  Türkiye'nin bir önceki yerel seçimlerin yapıldığı 2014'teki Türkiye olmadığını anlatan Baykal şunları söyledi: "Geldiğimiz siyasi süreçte bir Cumhur İttifakı ve bir Millet İttifakı var. Kimse bunu gözden kaçırmasın. AK Parti ve MHP bugün ortak aday çıkarma arayışı içinde. Eğer iki parti birleşip burada bir aday çıkarmak isterse, oy oranları yüzde 55'leri buluyor. Biz yüzde 41'lerde kalıyoruz. Ben hem avukatım hem de ara bulucuyum. Mudanya'ya ara bulmaya geliyorum. Mudanya'da eski kırgınlıkları küskünlükleri yok ederek, arayı bulacağız."

Baykal, daha sonra ilçenin çeşitli sorunlarına ilişkin hazırladığı projeleri tanıttı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.