SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP'de büyük hesaplaşma!

Alpaslan Yıldız CHP’de Mustafa Bozbey’in Nilüfer’den yeniden aday gösterilmeyip Büyükşehir Belediye Başkan aday yapıl

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2019 21:44
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2019 22:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
CHP'de büyük hesaplaşma!
Alpaslan Yıldız

CHP’de Mustafa Bozbey’in Nilüfer’den yeniden aday gösterilmeyip Büyükşehir Belediye Başkan aday yapılmasıyla birlikte Bursa’da başlayan kavga, hala devam ediyor. Hafta sonu düzenlenen örgüt toplantısında gruplar birbirlerinin hedef alırken, genel merkezin gönderdiği 5 milyon liranın 1 milyon lirasının akıbetinin meçhul olduğu ortaya çıktı. Kürsüye çıkan partililer de Akkuş-Sarıbal ikilisini adeta yaylım ateşine tuttu.

CHP Bursa’da sular bir türlü durulmuyor. Seçim öncesi başlayan iktidar savaşı seçim sonrasında da tam gaz devam ediyor. Bursa’da seçimi kaybetmeye hazmedemeyen CHP’liler şimdi birbirlerini hainlikle suçluyor. Parti örgütü üç beş parçaya bölünürken, il kongresi hesapları ise savaşı daha da sert hale getiriyor.
YENİLGİNİN SORUMLUSU AKKUŞ
Hafta sosu BAOB Salonu’nda tam 9 saat süren örgüt toplantısında adeta herkes birbirine ateş etti. Orhan Sarıbal ve İl Başkanı Hüseyin Akkuş, seçimi Bozbey’in il yönetimini yok sayması nedeniyle kaybedildiğini ileri sürerken, Bozbey ise özellikle Hüseyin Akkuş ve il yönetimini hedef aldı. Örgütün çalışmadığını ileri süren Bozbey, il yönetimi nedeniyle seçimi kaybettiklerini kaydetti.
KAYIP MİLYON TARTIŞMASI
Örgüt toplantısında kürsüye gelen Mustafa Bozbey, seçim döneminde parti genel merkezi tarafından Bursa’ya seçim işleri için gönderilen paranın Akkuş tarafından bankaya repoya yatırıldığını ve zamanında kendilerine verilmediğini söyledi. Bozbey, paranın daha sonra 3 milyonunun kendilerine verildiğini ve daha sonra seçime az bir zaman 1 milyon daha verildiğini ancak kalan bölümün akıbetini bilmediklerini ifade etti. Salonda büyük şaşkınlığa neden olan bu açıklamaların ardından il saymanı parayı repoya yatırdıklarını kabul etti. Kayıp milyon CHP’nin bir numaralı gündemine oturdu.
CHP’DE AYRIŞTIRICI SİYASET
CHP Bursa’da uzun zamandır ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı bir siyaset hâkimiyetini sürdürüyor. Bunun öncülüğünü de mezhepçi siyasetiyle Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal yapıyor. Sarıbal’ın bu tavrı örgütte büyük tepki toplarken, gerek adayların belirlenmesi gerekse meclis listelerinin oluşturulmasında hem eş dost kayırma hem de mezhepçi yaklaşım, Sarıbal’ı Bursa’da istenmeyen adam ilan edilmesini de beraberinde getirdi.
CHP BURSA’DA İFLAS ETTİ
Bugün CHP örgütünde ve tabanında partinin Bursa’da iflas ettiği görüşü ön planda. Yerlerini ve güçlerini korumak isteyen Sarıbal-Akkuş ittifakı ile Bursa’da hakimiyetini ilan etmek arzusuyla yanıp tutuşan Bozbey arasındaki savaş, partilileri de ortadan ikiye yarmış durumda. Akkuş, özellikle örgütteki aşırı uçlarla ve mezhepçilerle olan temasını sürdürürken, partide yaşanan onca skandala sessiz kalıyor kongre öncesi delege hesabı yüzünden. Olup bitene sessiz kalınması da örgüt içinde büyük infiale yol açıyor.
İLKE, İDEOLOJİ GİTTİ İLİŞKİLER GELDİ
CHP Bursa’da ilke ve ideolojilerin yerini duygusal ilişkiler, ağabey, abla-kardeş ilişkileri alırken, bu siyasetin sonucu olarak adamcılık anlayışının hakim olması, parti içindeki rahatsızlığa tavana çıkardı. Öyle ki CHP’nin kutsal saydığı Atatürk ve kurduğu cumhuriyeti yıkmaya kalkanları bizzat Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal kahraman ilan etmeye kadar işi ileri götürdü. Kendi örgüt toplantısında kendi üyesini konuşturmayan Sarıbal, hamasi nutuklarının ardından despot bir anlayışla istediğine söz hakkı verdi istemediğine vermedi. Bu da CHP örgütünde adeta sigortaları attırdı.
USULSÜZLÜĞÜ HAKSIZLIĞA SAVUNMA
CHP İl Başkanı ve onlarla hareket eden ekibin CHP’nin temel ilkelerini bir yana bırakarak mevcut CHP’li belediyelerde ayyuka çıkan iddiaları kabullenip savunması da örgütteki tepkinin artmasına yol açıyor. Turgay Erdem başkanlığındaki yönetimle ilgili iddialar Bursa kamuoyunda deprem etkisi yaratırken, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın belediye çalışanlarını Hozat ve Ardahan’a sürme kararları, partililer arasında nereye gidiyoruz sorularının dilden dile dolaşmasına yol açtı. Bursa’nın onlarca sorunu konusunda CHP İl Yönetimi ve milletvekillerinin sessiz kalmaları, bunun peşine delege hesabıyla parti içinde operasyon çekme istekleri de kavganın daha da harlanmasını sağlıyor.
BU KAVGA BİTMEZ
CHP Bursa’da uzun süredir devam eden bu kavganın kongre sürecinde de çok daha şiddetli devam edeceğine kesin gözüyle bakılıyor. Bursa’ya hakim olma kavgası, gerek buradaki delegeler üzerinden gerekse genel merkezdeki hamlelerle daha da sertleşecek. Onlarca iddia havalarda uçuşadursun daha fazlasının yolda olduğu da kulaktan kulağa fısıldanıyor. Sonuç olarak CHP’de değişen bir şey yok. Havanda su dövmeye devam ediyorlar.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.