SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP'de hesaplar altüst!

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 7 Ocak’ta yapılacak Bursa İl Kongresi’nde dengeler saat saat değişirken, parti içindeki gruplar iktidar için bü

Haber Giriş Tarihi: 03.01.2018 22:14
Haber Güncellenme Tarihi: 04.01.2018 00:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
CHP'de hesaplar altüst!
Cumhuriyet Halk Partisi’nin 7 Ocak’ta yapılacak Bursa İl Kongresi’nde dengeler saat saat değişirken, parti içindeki gruplar iktidar için büyük savaş veriyor. Taktik savaşlarının yaşandığı CHP’de Şadi Özdemir ve Orhan Sarıbal destekli Hüseyin Akkuş ile Hayri Türkyılmaz-Nurhayat Kayışoğlu’nun destek verdiği Osmangazi İlçe Başkanı İsmet Karaca dün adaylıklarını açıkladı. Seçim sonucunu ise Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in kararı belirleyecek gibi…

Alpaslan YILDIZ

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa örgütünde iktidar savaşı tüm şiddeti ile sürüyor. Kongreye günler kala önce Zafer Yıldız ardından da Turgut Özkan adaylıktan çekildi. Parti içinde hakimiyetini kaybetmek istemeyen Şadi  Özdemir ile mezhep siyaseti yapan Orhan Sarıbal’ın öne sürdükleri Görükle eski Belediye Başkanı Hüseyin Akkuş, dün parti il binasında düzenlediği toplantı ile adaylığını ilan etti. Hesaplarını Nilüfer Belediye Başkanlığı üzerine kuran Şadi Özdemir ile Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Akkuş’u il başkanlığı koltuğuna oturtarak Nilüfer’de belediye başkanlığı koltuğuna oturmanın hesaplarını yapıyor.

TARTIŞMALI İSİM AKKUŞ

Şadi Özdemir-Orhan Sarıbal ittifakının adayı olan Hüseyin Akkuş, 1994-1999 yılları arasında SHP’den Görükle Belediye Başkanlığı yapmıştı. Görev yaptığı dönemde aşırı sol gurupları himaye etmesi, bölücü örgütle bağlantısı olduğu isimleri istihdam etmesi ve bölücü örgüt mensuplarının cenazelerine otobüs kaldırması gibi iddialarla kamuoyunda büyük tartışmalar neden olan Akkuş, o dönemde İçişleri Bakanlığı tarafından sayısız soruşturmaya muhatap olmuştu. SHP kökenli olan Akkuş, CHP içindeki mezhepçi siyaset yapan SHP grubunun adayı olarak gösteriliyor.

TURGUT ÖZKAN ÇEKİLDİ

İsmet Karaca’nın desteği ile adaylığa soyunan ve çalışmalara başlayan Avukat Turgut Özkan, önceki gün adaylıktan çekildi. Düne kadar Özkan’a destek veren Karaca’nın 7-8 ilçe başkanı ile yaptığı toplantıda Turgut Özkan’a ilçe başkanlarının “Seninle kazanamayız” dedikleri öğrenildi. Başından beri aday olacağı konuşulan CHP Osmangazi İlçe Başkanı Karaca’nın başkanları Özkan’ı adaylıktan vazgeçirmek için topladığı yorumları yapılıyor kulislerde. Özkan’ın toplantıyı terk etmesinin ardından İsmet Karaca ilçe başkanlarına aday olacağını açıkladı.

TÜRKYILMAZ İLE EL SIKIŞTI

Turgut Özkan’ın adaylık turlarına çıkaran Karaca, bir yandan da kendi adaylığı için nabız yokladığı ve Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’la el sıkıştıktan sonra adaylığını netleştirdiği ifade ediliyor. Türkyılmaz ve Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu’nun desteğini seçimi kazanacağını düşünen Karaca’nın durumu Nilüfer’e bağlı.

AKKUŞ’UN ARDINDAN AÇIKLADI

Hüseyin Akkuş, il başkanlığına adaylığını parti merkezinde düzenlenen toplantıda kalabalık bir grupla açıkladı. Akkuş’un adaylık açıklamasına katılan İsmet Karaca, açıklamanın hemen ardından sosyal medya hesabından kendi adaylığını duyurdu. Karaca, tüm çabalara rağmen bir bütünlük sağlanamadığını belirterek, 2019 seçimlerini kazanacak çalışmaları yapmak için aday olduğunu deklare etti. Karaca, Cuma günü düzenleyeceği toplantı ile adaylığın bir kez daha duyuracak.

BOZBEY’İN DURUŞU SONUCU BELİRLER



CHP’nin 7 Ocak’ta yapılacak il kongresinde mevcut durum göz önünde bulundurulduğunda sonucu Nilüfer’in belirleyeceği, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in tavrının bu konuda belirleyici olacağı ifade ediliyor. Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal’ın Hüseyin Akkuş’a sıcak bakmadığı ve ikilinin arasının bozuk olduğu ifade edilirken, bir önceki kongrede Özgür Şahin ve ekibine kaybeden Akkuş’un şimdilerde çevresinde o ekibi toplaması da çekişmenin boyutunu gözler önüne seriyor.

CHP’DE DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK

Bir türlü toplumsal siyaseti yapamayan ve gün geçtikçe daha da marjinal bir havaya bürünen CHP’de Bursa örgütünde yaşanan gelişmeler, bir kez daha tüm hesapların Nilüfer Belediye Başkanlığı için yapıldığın ortaya koyuyor. CHP’nin Bursa’da başarılı olduğu tek yer olan Nilüfer Belediye Başkanlığı’nı gözüne kestiren parti içindeki gruplar, tüm hesaplarını bu koltuk için yapıyor. Ortaya çıkan iki adayın da mezhep siyaseti yapan ekipler tarafından destekleniyor olması da gözlerden kaçmıyor. Kongreden çıkan sonuç önümüzdeki dönemi de şekillendirecek.

 

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.