SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP'de iktidar savaşları tam gaz sürüyor: Hayri'yi değil Erdal'ı aday yapın!

Alpaslan YILDIZ Bursa’da koltuk kavgalarının bir türlü bitmediği CHP’de, eldeki iki belediye

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2018 21:45
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2018 23:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
CHP'de iktidar savaşları tam gaz sürüyor: Hayri'yi değil Erdal'ı aday yapın!
Alpaslan YILDIZ
Bursa’da koltuk kavgalarının bir türlü bitmediği CHP’de, eldeki iki belediye için göğüs göğse mücadele son sürat devam ediyor. CHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri Mudanya’da Hayri Türkyılmaz’ın değil Grup sözcüsü Erdal Aktuğ’un aday gösterilmesi için CHP Yerel Yönetimler Sorumlusu Seyit Torun’a mektup yazdı.
CHP’de Nilüfer Belediye Başkanlığı için devam eden büyük savaşın bir başka versiyonu da Mudanya’da yaşanıyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal ve İl Başkanı Hüseyin Akkuş’un desteği ile yeniden aday olmanın yollarını arayan Hayri Türkyılmaz’ın karşısında şu an 5 aday yer alıyor. Şenol Seven, Engin Tokgöz, Deniz Baykal, Sami Kahveci ve Erdal Aktuğ. İşte o adaylardan CHP Mudanya Belediye Meclis Üyesi ve Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Erdal Aktuğ için meclisteki arkadaşları CHP Yerel Yönetimler Sorumlusu Genel Başkan Yardımcısı’na mektup yazdı.
AKTUĞ İÇİN 8 İMZALI MEKTUP
Seyit Torun’a gönderilen mektubun altında CHP Büyükşehir Meclisi Üyeleri Turgay Erdem,  Akın Poroy, Pelin Sevgi, Nilgün Berk, Recep Çohan, Engin Taşdemir, Dündar Koyutürk ve Lütfü Günenç’in imzası yer alıyor. Erdal Aktuğ’un mecliste çok önemli çalışmalar yaptığından dem vurulan mektupta, Mudanya Belediye Başkanlığı’na aday yapılması istendi.
“KENTLERİN İYİ YÖNETİCİLERE İHTİYACI VAR”
Kaleme alınan metinde kentlerin iyi politikacı ve yöneticilere ihtiyacı olduğu vurgulanırken,  “Onların farklı özelliklerinin olması kenti iyi tanıdığı kadar, şehirle ilgili vizyonun da bulunması gerekmektedir. Daha önce yaptığı görevlerde izlediği yönetim biçimi, aynı zamanda onun kenti ne kadar iyi yöneteceğinin de göstergesidir” ifadeleri yer aldı. Aktuğ için bunları yazan CHP’li Meclis Üyelerinin halen Mudanya’yı yöneten CHP’li Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın bu özellikleri taşımadığına kanaat getirdikleri ortada. Mudanya’daki başarısızlığı ve kötü yönetimi aynı zamanda Seyit Torun’a aktaran meclis üyeleri, CHP’nin Mudanya’da kötü bir dönem geçirdiğini de bir anlamda kabul ederek aktarmış oldu.
BİZİ ÇOK İYİ TEMSİL ETTİ
Meclis üyelerinin kaleme aldığı öneri mektubunda Aktuğ’un adaylığını desteklediklerine defaten vurgu yapılarak, “Bugün aramızdan arkadaşlarımızın bir kısmı tekrar aynı göreve aday adayı olmuş, grup sözcümüz Sn. Erdal Aktuğ ise Mudanya Belediye Başkanlığı’na aday adayı olmuştur. Bizler geçtiğimiz 4 buçuk yıllık Büyükşehir Meclis Üyeliği görevimiz süresinde birlikte çalıştığımız her arkadaşımıza adaylık süresince destek olduğumuz gibi, özellikle bizi Meclis’te en iyi şekilde temsil ettiğine inandığımız, Erdal Aktuğ’un adaylığını da destekliyoruz. Kendisini gelecekte Mudanya Belediye Başkanı olarak görmek istiyoruz. Bu isteğimiz ve desteğimiz onun bu görevi en iyi şekilde yapacağına olan inancımızdan gelmektedir. Bizden aldığı gücü doğru kullanmasını önemli bulmaktayız. Grup sözcümüzün, görevini yaparken sorumluluk duygusu ile hareket etmesi, her görüşü dikkate alması, katılımcı, eşitlikçi yaklaşımı bize nasıl bir belediye başkanı olacağının da göstergesi olmuştur. CHP partisinin ilkeleri çerçevesinde Mecliste grubumuzun sözcülüğünü yaptığı kadar, geçmişte aldığı görevler ve deneyimler neticesinde Bursa’nın kent dinamikleri olan STK, Odalarla olan ilişkileri de, bu kurumla iletişimi güçlü tutup yoğun işbirliği yapılmasına, dolayısıyla doğru kararlar almasına vesile olmuştur. Tüm bunların ışığı altında, bizler Bursa Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri olarak, grup sözcümüz Sn. Erdal Aktuğ’u Mudanya Belediye Başkanı olarak destekliyor, CHP Genel Merkezimizin ona bu önemli görevi vermesini arzu ediyoruz” denildi.
SARIBAL VE AKKUŞ KALDI
Mudanya’da kötü bir dönem geçiren ve hemen hemen toplumun her kesimiyle kavgalı olan CHP’li Hayri Türkyılmaz, yeniden aday olmak için büyük çaba gösteriyor. Türkyılmaz’ı mezhep siyaseti yapan Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal ile Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve İl Başkanı Hüseyin Akkuş destekliyor. Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık başta olmak üzere Bursa örgütleri ise Türkyılmaz’ın aday yapılmaması için mücadele veriyor. Nilüfer’de Bozbey ile Sarıbal-Akkuş ikilisi arasındaki savaşın yansımalarının olduğu Mudanya’da savaşı kimin kazanacağı ise henüz belli değil.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.