SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP'de post kavgası!

Alpaslan Yıldız CHP’de seçim sürecinde sümen altına atılan iktidar kavgası, seçim yenilgis

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2019 21:44
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2019 22:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
CHP'de post kavgası!
Alpaslan Yıldız
CHP’de seçim sürecinde sümen altına atılan iktidar kavgası, seçim yenilgisinin ardından iktidar savaşına dönüştü. Büyükşehir Belediye Başkanlığı hayalleri sandığa gömülen Mustafa Bozbey bu kez gözünü il başkanlığına dikerken, Orhan Sarıbal-Hüseyin Akkuş ve Erkan Aydın ittifakına karşı savaş açtı. Seçimi kaybetmesinin sorumluluğunu bu üçlüye yıkan Bozbey, Akkuş’a ağır bir dille istifa çağrısında bulundu.
 

CHP Bursa’da yerel seçimler için aday belirleme sürecinde Nilüfer Belediye Başkanı Bozbey’in yeniden aynı ilçede aday olma isteği genel merkezden dönüp kendisi Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday gösterilmesiyle başlayan CHP’nin içindeki kavga, tüm seçim sürecinde içten içe devam etti. Nilüfer Belediye Başkanı adayı olmak için mücadele eden İl Başkanı Hüseyin Akkuş’un önünü Mustafa Bozbey keserek Turgay Erdem’in aday olmasını sağlamıştı. CHP İl Başkanı Akkuş ile seçim sürecini yürütmek istemeyen ve onu oyun dışı bırakmak isteyen Bozbey, il yönetimini düşürmek için yönetimde çok sayıda insanı istifa ettirdi. Ancak istifa edecek son iki kişiyi ikna edemeyince Akkuş koltuğunu korudu ve seçim sürecini yönetti.

 
İKİ BAŞLI SEÇİM SÜRECİ
CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Mustafa Bozbey, seçim propaganda sürecinde Hüseyin Akkuş ve yönetiminin yanı sıra Osmangazi Belediye Başkan Adayı Erkan Aydın ve Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal’ı da kampanyasından uzak tuttu. Bu üçlü de zaten Bozbey’in seçilmesi için her hangi bir çalışmanın içine girmedi. Kampanya süresince iki cephe arasında buz gibi bir hava eserken adeta soğuk savaş yaşandı. Bozbey ile bu grup arasında meclis üyeliklerine kadar sirayet eden ciddi bir kavga sürdü ve iki tarafta ciddi yaralar aldı. CHP’nin ortadan ikiye bölünmesine yol açan kavga seçim günü hatta seçim akşamına kadar devam etti. Seçim sonuçlarını Bozbey’in seçim ofisinde izlemeyen Akkuş, İl Başkanlığı’nda kalmayı tercih etti. Seçimin ardından itiraz sürecinde de Bozbey’in yanında yer almadı.

 
GÖZÜ AKKUŞ’UN KOLTUĞUNDA
Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışını AK Parti Adayı Alinur Aktaş’a kaybeden Mustafa Bozbey, seçim sonuçlarına cılız bir itirazda bulunurken, CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş'un;" 31 Mart seçimlerinde en az sekiz ilçe kazanacağız. Kazanamazsak istifa edeceğim" sözlerine atıfta bulunarak, "Sözler onurlu insanları bağlar" yorumunda bulunarak hedefini net bir şekilde ortaya koydu. Seçimin hemen ardından Bozbey’in ekibi özellikle sosyal medyada Sarıbal, Akkuş ve Erkan aydın cephesini hedef alırken, Bozbey’e yakınlığıyla bilinen gazeteciler ve basın kuruluşları da Akkuş’a sert eleştiriler getirerek, kellesini istedi.

 
SANDIKLAR BOŞ KALDI
Bozbey ekibinin Bursa’da 800 sandığın boş kaldığını ve İl yönetimi ile belli ilçe yönetimlerinin çalışmadığını ileri sürmesine karşın, karşı taraf ise Bozbey’i yok saymayı tercih etti. Bozbey’in yanında tek kare fotoğraf vermeyen Sarıbal ve Akkuş, Bursa’daki Bozbey’in itirazlarını yok sayarak İstanbul’dan Ekrem İmamoğlu’yla ve sayım çalışmalarından boy boy fotoğraflar paylaşarak mesaj verdi.



 
BOZBEY’İN HEDEFİ İL BAŞKANLIĞI
Bozbey ve ekibinin şimdiki en önemli planı İl Başkanlığı. Akkuş ve ekibini tasfiye etmek için ciddi bir çalışma yapan Bozbey, Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturamamanın rövanşını almak için mücadele ediyor. CHP kaynaklı haberlere göre Bozbey, İl Başkanlığı koltuğuna oturarak belediye meclis üyeleri kanalıyla yine eski düzenini kurup, belediyelerde yine imar ve rant işlerini kovalama peşinde. Planı tutar ve o koltuğa oturursa İl başkanı olarak CHP Büyükşehir Meclis Grubu’na başkanlık edecek olan Bozbey, böylece yine ciddi bir güce erişmiş olacak. Ancak Sarıbal-Akkuş ve Erkan Aydın cephesinin buna fırsat vermeye niyeti yok. Bu ekip de ciddi bir çalışma içine girerek Bozbey’i Bursa siyasetinden silmenin planlarını yapıyor. Bozbey’in en büyük silahı Bursa’da partisinin oyunda gerçekleşen büyük patlama. Ancak İstanbul ve Ankara’da elde edilen başarının Bursa’da sağlanamaması, Bozbey’in ilden ayrı bir şekilde kampanya yürütmesi, seçimi kaybetmesi, Erkan Aydın ile giriştiği kavga Orhan Sarıbal tarafından genel merkeze işleniyor.



 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.