SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP'de tuz koktu!

Cumhuriyet Halk Partisi’nde çürüme Mudanya’da Özdilek tarafından hizmete alınan AVM’nin açılışında bir kez daha gözler önüne ser

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2018 19:43
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2018 20:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
CHP'de tuz koktu!
Cumhuriyet Halk Partisi’nde çürüme Mudanya’da Özdilek tarafından hizmete alınan AVM’nin açılışında bir kez daha gözler önüne serildi. Aynı partinin Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz antik kent üzerine inşa edilen AVM için boykot çağrıları yapıp ortalığı ayağa kaldırırken, CHP’li Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey AVM’nin açılışına katılarak kurdele kesti. Bozbey’in törene katılması CHP’de adeta infiale yol açarken, İl Başkanı Hüseyin Akkuş her zaman olduğu gibi ölü taklidi yapıyor.
Alpaslan Yıldız

Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki çürüme her geçen gün daha fazla kendini gösteriyor.  Genel başkanından çaycısına kadar herkes bu çürümenin farkında ancak  kimse lambaları kapatıp işine gücüne bakmıyor, bakamıyor. Partinin neredeyse tüm belediyelerinde rant kavgası almış başını gidiyor. Partililer rant nedeniyle birbirlerinin gırtlağına sarılıyor. İstanbul’daki peş peşe patlayan CHP’li belediyelerin rezillikleri hala sıcaklığını korurken, Mudanya’da önceki gün yaşananlar bir kez daha partinin içine düştüğü durumu net bir şekilde gösterdi.


TÜRKYILMAZ NEDEN FERYAT EDİYOR?
CHP’li belediyelerin adeta iliklerine kadar işleyen rant, partinin içinde büyük savaşlar yaşanmasına yol açıyor. İşte onlardan biri önceki gün Mudanya Özdilek AVM’nin açılışında yaşandı. Mudanya’daki açılışa ilçenin CHP’li Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz katılmadı. Daha önce de antik kentin üzerinde olan AVM’nin açılmaması için binanın önünde eylem yaparak boykot çağrısı yapan Türkyılmaz’ın olmadığı törene bir başka CHP’li Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ekibiyle birlikte katıldı. Hayri Türkyılmaz’ın ranttan payına az düştüğü için bu kadar feryat ettiği ileri sürülürken, Bozbey’in ise 20 yıl boyunca payına düşen rantın rahatlığı ile AVM’nin açılışına katıldığı dilden dile dolaşıyor.
RUHSATI TÜRKYILMAZ VERDİ
Konunun tamamen rant olduğu AVM yatırımının sahibi olan Hüseyin Özdilek’in açılışta yaptığı konuşmadan da anlaşılıyor. Özdilek AVM’nin 2012 yılında yasalar çerçevesinde sit alanı üzerine inşa edildiğini söyleyerek, "Bina bitmiş, anahtar teslim hale gelmişti. Daha sonra mahkeme süreçleri devam etmiş ve 2018 yılında devlet, 'Benim vatandaşım mahkemelerle uğraşmasın. Yıkım cezası bile olsa, para cezası bile olsa hepsini affediyorum, gelin ruhsatını vereyim' demiş ve ruhsatını vermiş. Bu alışveriş merkezi de bugün yasalara dayanarak Mudanya Belediyesi'nden alınan ruhsatla açılmıştır" dedi. Öte yandan Hayri Türkyılmaz ise hem ruhsat verip hem de avazı çıktığı kadar AVM’yi istemediğini söylüyor.


BOZBEY HEDEFTE
Öte yandan Özdilek AVM’nin açılış törenine CHP’li Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey katılarak kurdele kesti. Törende Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in  Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sözer, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve AK Parti Mudanya İlçe Başkanı Murat Ünal ile birlikte kurdele kesmesi CHP’lilerin bir bölümünü adeta isyan ettirdi. Bozbey hedef tahtasına konulurken, çok ağır şekilde eleştirildi. Bozbey, tepkileri cevap vermezken, gözlerin döndüğü CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş ise her zaman olduğu gibi  ölü taklidi yapmaya devam ediyor.


İŞTE TEPKİLERDEN BİR DEMET
CHP’li Gazeteci Yazar Can Ertan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda CHP’nin politik şizofreni yaşadığını dile getirirken, durumu tarihi sobe olarak değerlendirdi. Yine CHP’li Bülent Aslanhan da sert bir açıklama yaparak Bozbey’i hedef aldı. Aslanhan, “Özdilek tüm tepkilere rağmen, 2700 yıllık Myleria Antik Kenti’nin kalıntıları üzerine bir AVM kurar... Hadi normaldir diyelim, kapitalizm tarih, sanat, yeşil, doğa falan dinlemez...Paranın akarına bakar... CHP'li Mudanya Belediyesi oluşan tepkilere uygun olarak direnir, ancak başarılı olamaz... Hadi normaldir diyelim, paranın gücüne "gücü " yetmez... CHP' nin diğer belediye başkanı ( Bozbey yani) koştur koştur açılışa gider ve kurdele keser...AKP ilçe başkanı ile kol kola... Hadi buna artık normaldir demiyelim...Tarihe, doğaya, kente biraz hürmet beklenir... Bunlara olmasa bile partinin diğer belediyesine biraz hürmet beklenir... Olmamış, olamamış... Şimdi yan yana seçime emek harcamak için güven zedelenmiş olmuyor mu? Bunun diğer adı " kent cremasına" göz kırpmak dışında ne olabilir ki? Beklenti ne? Ayıp değil mi? Gitmesen olmaz miydi? Ne kazandın? Niye yani?” ifadelerini kullandı.



 

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.