SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP'den Atatürk istismarına devam

Türkiye’nin geleceğini belirleyecek olan 16 Nisan referandumuna günler kala CHP zihniyeti yine Atatürk ve onun yazdığı “Nutuk”u kullanarak

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2017 22:28
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2017 23:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
CHP'den Atatürk istismarına devam
Türkiye’nin geleceğini belirleyecek olan 16 Nisan referandumuna günler kala CHP zihniyeti yine Atatürk ve onun yazdığı “Nutuk”u kullanarak istismar peşine düştü. CHP Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal, YSK’nın kararları ortadayken reddedileceğini bile bile önce okullarda nutuk dağıtmak için başvuru yaptı, red cevabı alınca da “Atatürk’ün nutku yasaklandı” yaygarası koparttı.

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi, bir kez daha Atatürk ve Nutuk istismarı ile referandum sürecinde oy kapma derdine düştü. YSK tarafından referandum takviminin başlamasının üzerinden 20 gün geçtikten sonra CHP Nilüfer İlçe Başkanlığı, ilçedeki okullara birer adet “Nutuk” kitabı dağıtmaya karar verdi. YSK’nın açık kararına rağmen “Nutuk” üzerinden oy devşirme ve provakatif bir eylemle gündeme gelmeye karar veren CHP Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal, 9 Mart 2017 tarihli bir dilekçeyle Nilüfer Kaymakamlığı’na başvurdu. Tansal dilekçesinde, “İlçe sınırlarındaki okullarda öğrenciler tarafından istifade edilmek üzere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından önerilen 100 Temel Eser arasında yer alan Nutuk isimli kitaptan her sınıfa birer adet olmak üzere dağıtılmasına izin verilmesi hususunda gereğinin yapılmasını arz ederim” ifadelerine yer verdi.

BUGÜNE KADAR BÖYLE BİR BAŞVURU YAPMADILAR

CHP Nilüfer İlçe Başkanlığı her ne hikmetse referandum süreci başladıktan bir ay sonra okullardaki sınıflara “Nutuk” dağıtmayı akıl etti. Nilüfer Kaymakamlığı ve Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bu güne kadar benzer bir başvurusu olmayan Tansal ve ekibinin referandum sürecinde sansasyonel bir atraksiyon yapmayı hedeflediği de başvurunun zamanlamasıyla su yüzüne çıktı. 9 Mart tarihinde Kaymakamlığa yapılan başvuru Nilüfer Kaymakamı Mustafa Kılıç tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne sevk edildi. Nilüfer Kaymakamlığı, 21 Mart 2017 tarihinde YSK kararlarına atıfta bulunarak CHP Nilüfer İlçe Başkanlığı’nın talebini reddetti.

SOL BASIN ÜSTÜNE ATLADI

CHP Nilüfer İlçe Başkanlığı başvuruyu yaparken bunun reddedileceğini biliyordu ve bunu kullanmak için başvuruyu yaptı. Başvurunun reddedilmesinin ardından Birgün, Sözcü, ODA TV gibi sol görüşlü basın yayın organlarında bir anda “Atatürk’ün yazdığı Nutuk yasaklandı” yaygarası kopartıldı. Nilüfer Kaymakamı hedef alınırken, kamuoyuna da kamu kurumlarında Atatürk düşmanlı yapılıyor algısı oluşturulmaya çalışıldı. Bu yayın organları Kaymakamlığın red yazısını da çarpıtarak okurlarına yansıttı. Nilüfer Kaymakamlığı, CHP Nilüfer İlçe Başkanlığı’nda YSK’nın referandum sürecinde siyasi partilerin ne dağıtabileceğine yönelik kararına atıfta bulunarak, bunların dışında bir dağıtım yapılamayacağını bildiriyor. Oysa sol basın bunu “Nutuk yasaklandı” şeklinde istismar ederek veriyor. Bununla da yetinmeyen sol basın CHP Milletvekili Ali Şeker aracılığıyla Kaymakam Mustafa Kılıç’ı hedef gösteriyor.

YASAKLAMALAR SÜRÜYOR İDDİASI

Birgün Gazetesi’nde yayınlanan ve ardından ODA TV ve Sözcü’nün de üzerine atladığı haberde, başkanlık sistemi için 16 Nisan'da yapılacak Anayasaya Değişikliği Referandumu öncesi, ‘Evet'e tehdit olarak görülen uygulamalara yönelik yasaklamaların sürdüğü iddia edildi. Haberde, Nilüfer ilçesinde bulunan okullarda ‘Nutuk'un dağıtımı yasaklandığı ileri sürüldü. CHP Nilüfer İlçe Başkanlığı tarafından okullarda ‘Nutuk' dağıtmak için Nilüfer Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yapılan başvuruya jet yanıt verildiği iddia ediliyor ki, başvuru ile cevap arasında 12 gün süre var. Haberde ayrıca,  Kaymakam Mustafa Kılıç imzasıyla verilen yazılı yanıtta, ‘Nutuk' kitabının “siyasi propaganda aracı” olduğu savunuldu.

ŞEKER’DEN SİYASİ MESAJ

Yayın organlarının görüş aldığı CHP Milletvekili Ali Şeker, YSK’nın kararını bildiği halde ve böyle bir dönemde partisinin bir ilçe örgütünün birden bire okullara Nutuk dağıtmasının gerekçesini sorgulamak yerine, eğitimde Cumhuriyet değerlerinden uzaklaşıldığını ileri sürdü. Şeker, “Bulundukları makamı korumak isteyenler, değerlere saldırarak ve uzak durarak iktidara yaranmayı amaçlıyor” diyerek Kaymakam Kılıç’ı hedef gösterdi. Şeker, partisinin Nilüfer İlçe Başkanlığı tarafından yapılmak istenen Atatürk ve Nutuk istismarına şu sözlerle destek verdi; “ Kurucu değerlerin siyasal propaganda malzemesi olarak değerlendirilmesi, Cumhuriyet'in kurucu değerlerine ne kadar yabancılanıldığının ispatı aslında. Onun için Cumhuriyet'e ve değerlerine sahip çıkmak için halka büyük görev düşüyor.”

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.