SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP'li Ayradilli ' ye hapis cezası

Gazeteci Muharrem Karabulut’a yönelik tehdit ve hakaret suçlamasıyla yargılanan CHP’nin eski gurup sözcüsü mimar Osma

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2014 09:14
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2014 10:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
CHP'li Ayradilli ' ye hapis cezası
Gazeteci Muharrem Karabulut’a yönelik tehdit ve hakaret suçlamasıyla yargılanan CHP’nin eski gurup sözcüsü mimar Osman Ayradilli 8 ay hapisle cezalandırıldı. 




 




Bursalı gazeteciyi yazdığı köşe yazıları nedeniyle tehdit ettiği ve hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanmakta olan CHP gurup sözcüsü 8 ay hapis cezasına mahkum edildi. 




Olay, 12 Eylül 2013 tarihinde Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Acemler BUSKİ hizmet binası bahçesinde meydana gelmişti. Gazeteci arkadaşlarıyla basın merkezi önünde bekleyen köşe yazarı Muharrem Karabulut’a yönelik, “Kayapa Ekokent Projesine engel olma. Bu projenin aleyhine yazılar yazma Nilüfer Belediye ile ilgili yazı ve haberlerin nedeniyle belediye hakkında sürekli ceza davaları açılıyor. Bunları devam ettirirsen, yazdığın o gazeteleri sana yedirecekler. Seni ve ailesini yok edecekler” şeklindeki cümleleriyle saldırıda bulunan, dönemin CHP Büyükşehir Belediye Meclis üyesi ve gurup sözcüsü mimar Osman Ayradilli ceza aldı. 




      Olayla ilgili Hakaret ve tehdit suçlamasıyla Bursa 20. Asliye Ceza Mahkemesi’nde şüpheli olarak yargılanan Osman Ayradilli hakkında açılan kamu davası sonuçlandı. 




Mahkeme, 2014/215 sayılı kararında, Cumhuriyet Halk Partisi gurup sözcüsü olan Osman Ayradilli’nin, gazeteci Muharrem Karabulut’a açık alanda ve meslektaşlarının arasında hakaret ettiği gerekçesiyle Türk Ceza Kanunu’nun 125/1 maddesi uyarınca önce 90 gün hapis cezası verdi. Sonra, bu suçun alenen işlendiğine kanaat getirildiği için ceza 105 güne çıkarıldı. CMUK uygulamasıyla ise 87 gün adli para cezasına dönüştürüldü. 




      Şüpheli Osman Ayradilli’nin aynı olay sırasında gazeteci Karabulut’u ve ailesini tehdit ettiği gerekçesiyle 6 ay hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Bu ceza CMUK uyarınca 5 ay hapis cezasına mahkumiyete dönüştürüldü. 




      Mimar Osman Ayradilli, böylece iki ayrı suçtan toplam 8 ay hapis cezasına mahkum oldu. Sanığa verilen bu cezalar, kararın açıklanmasının ertelenmesi istemi nedeniyle, 5 yıl süreli denetim altında tutulması şartıyla ertelendi. 




      Sanık Ayradilli, 5 yıl içinde herhangi bir suç işlemesi ve ceza alması durumunda, 8 aylık mahkumiyet cezasını da birlikte çekecek. Denetim süresi içinde suç işlemezse, 5 yıl sonra sabıkası silinecek. 




 




 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.