SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP'nin kuyruk acısı dinmiyor!

Yerel seçimlerde Bursa’yı alacaklarına kendilerini şartlayan, seçim sürecinde ve sonrasında yeni Gezi ayaklanmaları için birçok provokasyona

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2019 21:45
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2019 22:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
CHP'nin kuyruk acısı dinmiyor!
Yerel seçimlerde Bursa’yı alacaklarına kendilerini şartlayan, seçim sürecinde ve sonrasında yeni Gezi ayaklanmaları için birçok provokasyona imza atan ancak umduğunu bulamayan CHP ve sol basın, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a iftiralarla saldırmaya devam ediyor.

Her gün yeni bir iftira ve provokasyon kampanyası başlatan sol cenah ve CHP, kendi pisliklerini örtmek için Başkan Aktaş’a saldırıyor. Son olarak Aktaş’ın şirket yönetimlerinden 50 bin lira maaş aldığı iftirasını atan Sözcü’ye Büyükşehir Belediyesi, yalanlarını yüzlerine çarptı.

Kısa bir süre önce Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın Büyükşehir Belediye Meclisi’nde “30 Ağustos Zafer Bayramı” ile ilgili sözlerini çarpıtarak, iftira ve karalama kampanyasına dönüştüren CHP-İYİ Parti ittifakına, sol yayın organları da büyük bir heyecanla katıldı. Aktaş’ın neyi anlattığını gayet iyi anlamalarına rağmen seçimde Bursa’yı kaybetmiş olmanın kuyruk acısıyla Aktaş’ı hedef alan sol basın ve CHP, mal bulmuş mağribi gibi bu yalan ve iftira kampanyası üzerinden Aktaş’ı yıpratmaya kalktı hatta istifasını isteyecek kadar ileri gitti.

BAŞKAN İKİ KEZ AÇIKLAMA YAPTI

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, iftira ve linç kampanyasına iki kez tane tane anlatarak yanıt verdi. Ancak kampanyayı sürdürenlerin derdi üzüm yemek değil bağcıyı dövmek olduğu için o açıklamalara dahi ikna olmadılar. Ve iftiralarını günlerce sürdürüp, bu kentin seçilmiş belediye başkanına en ağır hakaretleri etmekten geri durmadılar. 30 Ağustos’u Atatürk’ü istismar etmeyi kendilerine görev kabul etmiş sol yobazlar, bu kampanyalarla hedefe yani Recep Tayyip Erdoğan’a yürümeyi de ihmal etmediler.

CHP’Lİ BAŞKAN MÜDÜR OLUP ÇİFTE MAAŞ ALIYOR

Her şey birkaç gün önce CHP’li İzmir Karaburun Belediye Başkanı CHP'li İlkay Girgin’in kendisini belediye şirketine müdür atamasının ortaya çıkmasıyla başladı. Girgin, belediye şirketine kendisini müdür atayarak 7 bin 500 lira maaş almaya başladı. Ülke genelinde bu konu gündem olunca sol basın ve CHP bu kez AK Partili belediyeleri karalama kampanyasına başladı.

AKTAŞ BİR KEZ DAHA İFTİRA İLE HEDEF

Sol basının iftira ve yalan makinası haline gelen Sözcü Gazetesi, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın şirket yönetimlerinden 50 bin lira maaş aldığı yalanını manşete taşıdı. Diğer sol internet siteleri de bu yalan ve iftira dolu linç kampanyasına hemen atladılar. Aktaş bir kez daha Türkiye gündeminde hedef yapılarak, bir provokasyonun daha altına imza atıldı.



YALAN VE İFTİRALARA ANINDA YANIT

Sözcü ve CHP’nin öncülüğünde başlatılan iftira kampanyasına Büyükşehir Belediyesi’nden tokat gibi cevap gecikmedi.  Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın belediyenin 8 şirketinde yönetim kurulu başkanlığı yaptığı ve 50 bin lira huzur hakkı aldığı iddiasına Büyükşehir Belediyesi’nden jet yalanlama geldi. Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Şirketlerde huzur hakkı bin TL’dir. Başkan da diğer üyelerle aynı bedeli almaktadır. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın aylık 50 bin TL huzur hakkı aldığı iddiası gerçek dışıdır. Kendisi şirketlerin yönetim kurulu başkanlığı görevini üstlenmiş olup, aldığı toplam huzur hakkının, emsal belediye başkanlarının sadece bir şirketten aldığı huzur hakkından daha düşük miktarda olduğu görülecektir” denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Büyükşehir Belediyesi şirketlerinin Yönetim Kurullarının yapısı ve huzur hakları ile ilgili kamuoyunu yanlış bilgilendirmeye yönelik olarak bazı basın yayın organlarında yayınlanan maksatlı haberler nedeniyle bir açıklama yapılması uygun görülmüştür. Her Büyükşehir ve bazı ilçe belediyeleri gibi Bursa Büyükşehir Belediyesi de yasaların kendine verdiği yetkiye dayanarak çeşitli alanlarda faaliyet göstermek üzere şirketler kurmuştur. Göreve geldiğimizde 9 olan şirket sayısı, uyguladığımız tasarruf politikası nedeniyle 8’e indirilmiştir. Önümüzdeki günlerde şirket sayısı azaltılmaya devam edilecektir. Haberlerde iddia edildiği gibi şirket Yönetim Kurullarında, sadece AK Parti teşkilat mensupları bulunmamaktadır” ifadelerine yer verildi.



YÖNETİMDE CHP’LİLER DE VAR

Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı açıklamada, şirket yönetimlerinde CHP’lilerin de olduğu vurgulanarak, “Yönetim Kurullarında seçilmiş Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerimiz, Büyükşehir Belediyesi bürokratlarımız, meslek odaları temsilcilerimiz, özel sektör temsilcilerimiz ve de CHP’li ilçe belediyesi temsilcisi de yer almaktadır” denildi.

 KANUNU DA HATIRLATTI

Yönetim Kurulu Üyeleri’nin Türk Ticaret Kanunu’na göre, devredilemez ve vazgeçilemez görev ve yetkileri kullandıkları hatırlatılan açıklamada, “Türk Ticaret Kanunu’nun 394. maddesine göre; Yönetim Kurulu üyelerine, tutarı esas sözleşmeyle veya genel kurul kararıyla belirlenmiş olmak şartıyla huzur hakkı, ücret, ikramiye, prim ve yıllık kârdan pay ödenebilmektedir. Ülkemizdeki tüm belediye şirketlerinde huzur hakkı uygulaması mevcuttur. Şirketlerde huzur hakları 1.000 (Bin) TL’dir. Şirketlerin Yönetim Kurulu Başkanı da Yönetim Kurulu üyeleri ile aynı miktarda huzur hakkı almaktadır. Dolayısıyla Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın aylık 50 bin TL huzur hakkı aldığı iddiası da gerçek dışıdır. Kendisi şirketlerin yönetim kurulu başkanlığı görevini üstlenmiş olup, aldığı toplam huzur hakkının, emsal belediye başkanlarının sadece bir şirketten aldığı huzur hakkından daha düşük miktarda olduğu görülecektir” ifadelerine yer verildi.

Alpaslan YILDIZ
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.