SON DAKİKA
Hava Durumu

Cihaz taktırmayan binalara ceza geliyor

Isıtma, soğutma havalandırma sektörünün lideri Biytaş, ısı gider paylaşım sistemleri alanında da anahtar teslimi hizmet vermeye başladı. 

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2013 17:58
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2013 18:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Isıtma, soğutma havalandırma sektörünün lideri Biytaş, ısı gider paylaşım sistemleri alanında da anahtar teslimi hizmet vermeye başladı. 


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan Bursa bölgesinde tüketim verilerinin toplanması ve faturalandırılması alanında da yetki belgesi alan Biytaş, apartman ve sitelere Enerji Verimliği Kanunu’nun getirdiği şartları yerine getirmede çözüm ortağı oldu. Biytaş Şirketler Grubu Başkanı Suat Gülçimen, Enerji Verimliliği Kanunu uyarınca, eski merkezi sistem binalarda ısınma giderinin daire veya metrekare başına bölünmesinin yerine, ‘Isı pay ölçer’ adı verilen elektronik ısıölçerlerin kullanılmasının ve ısıtma giderlerinin bu şekilde paylaştırılmasının mecburi hale geldiğini belirtti. Gülçimen, bugüne kadar birçok ilke imza attıkları gibi, bu alanda gerekli yatırımı yaparak eksiksiz hizmet vermeye başladıklarını söyledi.
Suat Gülçimen, merkezi sistemle ısınan binalarda ısınma maliyetlerinin, ısı kullanım miktarlarına bağlı olarak paylaşımını sağlayan ve adına ‘ısı pay ölçer’ denilen sistemi kurmayan konutlara, binalara, sitelere ‘Kabahatler Kanunu’na muhalefet suçundan dolayı bin 600 TL ceza kesildiğine dikkat çekti. Kanunun uygulamaya girmesiyle birlikte apartman ve site yöneticilerinin nasıl bir yol izleyeceklerine ilişkin bilgiye ulaşmakta zorluk çektiklerinin altını çizen Biytaş Şirketler Grubu Başkanı Suat Gülçimen, sektördeki 35 yıllık deneyimleri ve teknik kadroları ile hemen harekete geçtiklerini ve gereken çözümü sağladıklarını söyledi.
Biytaş olarak bu alanda gerekli bilgilere ulaştıklarını ve gerekli teknik alt yapıyı hazırladıklarını da vurgulayan Gülçimen, “Yeni kanun gereği daire içindeki radyatörlerin tek kolondan beslenmesi yani daire içinde dağıtım kolektörü olması halinde ise ısı pay ölçer yerine daire girişlerinde kalorimetre yani ısı sayacı takılması gerekiyor. Isı pay ölçer veya kalorimetre takılmasının yanı sıra her bir radyatöre termostatik vana takılması mecburiyeti vardır. Bunlara ilaveten termostatik vanaların oluşturacağı hidrolik dengesizlikleri gidermek için de kazan dairesindeki mevcut sirkülasyon pompalarını farklı basınç ve debiye göre kendini ayarlayabilen sirkülasyon pompaları ile değiştirmek gerekiyor” bilgisini verdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.