SON DAKİKA
Hava Durumu

Çilek'e konuk oldular

Rotary 2440. Bölge Federasyonu’na bağlı Bursa Demirtaş Rotary Kulübü üyeleri haftalık toplantılarını Bosna Hersek Fahri Konsolosluğu’nda

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2013 19:03
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2013 20:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Rotary 2440. Bölge Federasyonu’na bağlı Bursa Demirtaş Rotary Kulübü üyeleri haftalık toplantılarını Bosna Hersek Fahri Konsolosluğu’nda yaptılar.



Toplantıda konuşan Bosna Hersek Bursa Fahri Konsolosu ve işadamı Muzaffer Çilek Bosna Hersek’teki yatırım fırsatları ve iş ortamı hakkında Rotaryen konuklarına bilgi verdi.
Toplantıda açılış konuşması yapan Demirtaş Rotary Kulübü Dönem Başkanı Can Köseleci dünyadaki Rotary organizasyonu hakkında bilgi verdi. Rotary’nin dünyada iyi niyet ve barışın korunmasına inanan ve bu alanda hizmet veren iş ve meslek sahibi insanların dünya ölçüsünde birleştiği uluslararası bir kuruluş olduğunu vurgulayan Can Köseleci, “Hedefimiz insanlığa hizmet veren tüm mesleklerde, yüksek ahlak standartlarının teşvik edilmesidir. Amacımız, bütün onurlu girişimlerin temeli sayılan hizmet etme idealini teşvik etmek, geliştirmektir” dedi.
Uluslararası Rotary organizasyonunda dünyada yaklaşık 35 bin kulüp ve 1 milyon 300 bin Rotaryen olduğunu, Türkiye’deki Rotary organizasyonunda da 3 bölge federasyon, 230 kulüp ve 7 bin civarında Rotaryen bulunduğunu vurgulayan Başkan Can Köseleci, “Bursa’da da 16 kulüp ve 350 dolayında Rotaryen var” diye konuştu. Bosna’da ise 14 Rotary Kulübü ve yaklaşık 350 Rotaryen olduğunu belirten Başkan Can Köseleci, “Şimdi Ekselansları Sayın Muzaffer Çilek’in hem profesyonel iş hayatını öğrenecek, hem de Bosna Hersek hakkında bilgiler alacağız” diye konuştu.
Çilek Mobilya Genel Müdürü, Bosna Hersek ile İlişkileri Geliştirme Merkezi Vakfı (BİGMEV) Başkanı ve Bosna Hersek Fahri Konsolosu Muzaffer Çilek, iş hayatına çok erken yaşta atıldığını, 3 kardeşi ile birlikte mobilya sektörüne girdikten sonra, çocuk ve genç odası alanında, tasarım odaklı üretim yaparak markalaştıklarını söyledi. Muzaffer Çilek, “Bugün için yıllık 250 milyon dolar ciromuz ve 2 bin dolayında çalışanımız var. Dünyanın farklı ülke ve şehirlerinde 600 dolayında satış noktası ile dünya markası olma yolunda hızla ilerliyoruz. Hedefimiz ciromuza, çalışan sayımıza ve satış noktalarımıza bir sıfır eklemektir” dedi.
Daha sonra Bosna Hersek hakkında bilgi veren Muzaffer Çilek, Bosna Hersek’in Osmanlı ve Avrupa kültürünün sentezlendiği, eğitimli insanları, mükemmel doğası ile hem turistik açıdan hemde yatırım açısından fırsatlar ülkesi olduğunu vurguladı. Fahri Konsolos ve BİGMEV Başkanı Muzaffer Çilek, “Bosna Hersek doğal güzellikleri, termal suları ve Osmanlı eserleri ile gezilip görülmesi gereken bir ülke. Türkiye’den vize istemeyen bu ülkede tatil yapmak çok caziptir. Bunun yanı sıra ticaret ve yatırım yapmak için de çok uygun bir ülkedir. Enflasyonun olmadığı, güvenliğin tam sağlandığı, NATO ve AB’ye girmek üzere olan Bosna Hersek’te enerji, alabalık çiftliği, turizm, tarım, mobilya sektörleri başta olmak üzere her alanda yatırım yapılabilir. Vergiler çok caziptir ve gelir transferi yaptığınızda da ayrıca vergi alınmıyor. Ülkenin ikili ticaret ve yatırım anlaşmaları var. AB ülkelerinde serbest dolaşım hakkı da var. Aranızdan yatırım ve ticaret yapmak isteyenler olacaktır. Bu konuda Konsolosluk ve BİGMEV olarak size yardımcı olmaktan da onur duyarız” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.