SON DAKİKA
Hava Durumu

Cinayeti vicdan azabı aydınlattı

Bursa'da 2010 yılında kaybolan Uludağ Üniversitesi Meslek Yüksekokulu 2. sınıf öğrencisi Sinem Yurdanur cinayetini, cezaevinde bulunan zanlıla

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2013 18:07
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2013 19:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da 2010 yılında kaybolan Uludağ Üniversitesi Meslek Yüksekokulu 2. sınıf öğrencisi Sinem Yurdanur cinayetini, cezaevinde bulunan zanlılardan birinin vicdan azabı çözdü. Polisin kurduğu özel ekibe olayı anlatan şahsın gösterdiği 39 metrelik uçurumda 18 yaşındaki Sinem'in cesedine ait parçalar bulundu. Cezaevindeki R.A., cinayeti Sinem'in bir süre önce intihar eden sevgilisi Emrah K.'nın işlediğini iddia etti.


Uludağ Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Elektrik Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Sinem Yurdanur, 2010 yılı temmuz ayında sınava girmek için İstanbul Çatalca'dan geldiği İnegöl'de ortadan kayboldu. Sinem Yurdanur, jandarma ve polisin aramasına rağmen bulunamadı. Genç kızın son olarak sabıkalı sevgilisi Emrah K. ile görüldüğü ortaya çıktı. Olayla ilgili gözaltına alınan Emrah K., Sinem'in kaybolmasıyla hiç bir ilgisinin bulunmadığını söyleyince salıverildi. Emrah K., geçen yıl mart ayında uyuşturucu operasyonu kapsamında düzenlenen operasyonda gözaltına alınacağı sırada yanındaki tabanca ile göğsüne tek el ateş ederek canına kıydı. Öte yandan genç kızın kaybolması ile ilgili gözaltına alınan 60 zanlıdan 11'i tutuklandı.

VİCDAN AZABINA DAYANAMADI
Sinem Yurdanur cinayeti için özel ekip kuran polis, cezaevindeki zanlılarla tek tek görüştü. Zanlılardan R.A., polisin, "Sinem'in anne babası kan ağlıyor. Bildiklerini söyle, bize yardımcı ol" demesi üzerine olayla ilgili bildiklerini anlattı. Sinem'i Emrah K.'nin öldürdüğünü öne süren R.A., "Sinem'i terminalde Emrah ile karşıladık. Ardından bir arkadaşımızın evine gittik. Emrah, Sinem'e, "Sen başkalarıyla geziyorsun" diyerek tepki göstermiş. Kıskançlık krizine girmiş. Döverken boynunu kırmış. Daha sonra cesedi aracın bagajına koyup Çayyaka ile Boğazova köyü arasındaki uçuruma attı. Cesedin burada olması gerekiyor" dedi.
Polis ekipleri, savcıdan aldıkları özel izinle R.A.'nın gösterdiği yerde arama yaptı. Çevrede yapılan aramada, genç kızın kemikleri battaniyeye sarılı halde bulundu. Jandarma ve polis kriminal ekipleri olay yerinde detaylı inceleme yaparken, savcının talimatıyla cesede ait parçalar DNA testi için Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
Öte yandan daha önce polisler Akören ve Paşaören köyü yakınlarında araştırma yapmış ancak bir bulgu elde edilememişti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.