SON DAKİKA
Hava Durumu

Çocuk gelinler af istiyor

Bursa'da küçük yaşta evlendikleri için eşleri 8'er yıl hapis cezasına çarptırılan ancak bugün çocuk sahibi olan iki çocuk gelin, ceza evin

Haber Giriş Tarihi: 26.12.2012 09:40
Haber Güncellenme Tarihi: 26.12.2012 10:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da küçük yaşta evlendikleri için eşleri 8'er yıl hapis cezasına çarptırılan ancak bugün çocuk sahibi olan iki çocuk gelin, ceza evindeki eşlerinin af edilmesi için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den yardım istedi.

 



Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile küçük yaşta evlenen First Lady Hayrünisa Gül'e de seslenen Seniye Doğan ve Ayşenur Demirhan, severek evlendikleri eşlerinin tutuklanmasının ardından hayatlarının kabusa döndüğünü ifade ederek, "Çocuklarımızla ortada kaldık.Yetkililere yalvarıyoruz. Cezaevlerindeki eşlerimiz salıverilsin" dedi.

Aşk uğruna evlendiklerinde çocuk olan ancak bugün çocukları olan Seniye Doğan ve Ayşenur Demirhan, tutuklu bulunan eşlerini cezaevine ziyaret ettikleri esnada tanışmış.İki kadını bir araya getiren ortak nokta küçük yaşta evlenmeleri ve eşlerinin cezaevinde olması. Her ikisinin de eşi küçük yaşta kendileriyle evlendiği için 8'er yıl 4'er ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Yanlarında getirdikleri yavrularıyla birlikte cezaevindeki eşlerini ziyarete giden iki çocuk gelin, aynı sıkıntıdan muzdarip olduklarını demir parmaklıklar arasındaki görüş gününde öğrendi.

Ve sımsıkı iki dost oldu. Çünkü onlar, birbirlerini çok iyi anlayan ve artık çocuk değil genç iki anneydi. 'Birlikten güç doğar' diye düşünüp, eşlerinin özgürlüğü için çalmadık kapı, müracaatta bulunmadıkları merci bırakmadılar.

İstedikleri şey, uğruna kaçtıkları eşlerine kavuşmaktı. Son çare olarak kendilerini anlayabileceğini düşündükleri, eşlerinin cezalarını af etmesini istedikleri Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile 15 yaşında evlenen First Leydi Hayrünnisa Gül'e seslenmek oldu. Gerekirse Çankaya'ya ve meclise yürüyeceklerini ifade eden Bursalı iki kadın, mağdur olduklarını anlattılar. Evlerinin direği olan eşlerine kavuşmak istediklerini kaydeden iki genç anne, bu konuda anne olan çocuk gelinlere kolaylık sağlanmasını istedi.

EŞİM İKİNCİ ÇOCUĞUNU İLK KEZ CEZAEVİNDE GÖRDÜ

Yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarına boğulan iki çocuk annesi Seniye Doğan (20) kocası ile küçük yaşta kaçarak evlendiğini ifade ederek, "Başta ailelerimiz şikayetçi oldu. Ama ardından barıştık. 2007 yılında evlenmiştik. Eşim gıyabında yargılanmış. Ailelerimiz şikayetlerini geri çekmişti. Neden sonra eve gelip eşimi sanki bir cinayet zanlısıymış gibi tutukladılar. İki çocuğum ile ortada kaldım. Bizleri düşünün devlet, onların cezaevine girmesi durumunda bize ne olacağını hiç düşünmedi mi? İkinci yavrum, eşim ceza evindeykendünyaya geldi. Görüş günlerinde 5 yaşındaki kızımla yeni doğan yavrumu da babasına götürdüm. Bebek ilk defa babasını görünce ağlamaya başladı. Çünkü onun babası olduğunu bile bilmiyordu. Büyük kızım ise babasından ayrılmamak için ağlıyordu. Kimin, yavrusunu babasından, beni de eşimden ayırmaya hakkı var? Bunu kötülüğü bize devlet yaptı. Şimdi yetkililere yalvarıyoruz. Bizim halimizden Hayrunnisa Gül hanım anlar. O da eşiyle küçük yaşta evlenmiş biri. Yalvarırım bizim sesimize kulak verin" dedi

HAYRÜNİSA HANIM'A SESLENİYORUZ
Dört yaşında bir oğlu olan Ayşenur Demirhan ise, diğer arkadaşı Seniye Doğan gibi küçük yaşta evlendikleri için kocasının 8 yıl hapis cezasına çarptırıldığını anlattı. Çocuk gelinler düşünüldüğü için çıkartılan yasalar yüzünden bu hallere düştüğünü ifade eden Demirhan, "Dünyada yapayalnız olduğumu düşünüyordum. Ta ki cezaevindeki eşimi ziyarete gidene kadar. Orada Saniye Doğan ile karşılaştık. O da benim gibi aynı konudan mağdur olmuş. Eşi cezaevine atılmıştı. Birlikte sesimizi duyurmak için çabaladık. Her yolu denedik ama bize kimse kulak asmadı. Hayrunnisa Hanım'a sesleniyoruz. Biz devlet tarafından mağdur edildik. Sesimizi duyup bize bir çare bulunsun. Çocuklarımızla ortada kaldık" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.