SON DAKİKA
Hava Durumu

Çocuk Hakları Film Festivali 29 Nisan'da

2. Uluslar arası Çocuk Hakları Film Festivali, 29 Nisan’da Bursa'da yapılacak.  Çocuk haklarının anlatılacağı festival, S

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2013 14:19
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2013 15:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
2. Uluslar arası Çocuk Hakları Film Festivali, 29 Nisan’da Bursa'da yapılacak. 
Çocuk haklarının anlatılacağı festival, Sümbüllü Bahçe Konağı'nda yapılan basın toplantısı ile tanıtıldı.



 

Toplantıya Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Güney, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah Karadağ, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sunay Özkul, Osmangazi Belediyesi Kültür Müdürü Kenan Kır ve Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Elmas katıldı. Festival ile ilgili bilgi veren Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Güney, Türkiye’de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından 81 ilde Çocuk Hakları Yetişkin ve Çocuk Hakları Çocuk Komitesi oluşturulduğunu belirterek, çocuk komitesinin talepleri doğrultusunda 2011 yılında Çocuk Hakları Film Festivali düzenlediklerini ifade etti.
29 Nisan'da başlayacak olan festivale çocuklar tarafından 26 kısa film, 86 fotoğraf e 334 resim gönderildiğini ifade eden Güney, “Ayrıca yetişkinler tarafından da 18 kısa film ve 32 fotoğraf katıldı. Katılan çocuklardan 50'sini de misafir olarak çağırdık. Bu çocukların bir kısmını Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzün yurtlarında, yuvalarında kalan çocuklarımızdan seçtik. Bu çocuklarımız, misafirhanelerimizde ve evlerde misafir edilecek. Gösterimler Tayyare Kültür Merkezi, Nilüfer Konak Kültür Merkezi ve Yıldırım Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde olacak. Farklı illerden çocukların iştirakiyle çocuk hakları konulu sinema, fotoğraf, resim ve medya okur-yazar atölye çalışmaları yapılacak” diye konuştu.
Güney, festivalde gösterilecek filmlerin daha sonra Çocuk Hakları Kültür Sanat Derneği Başkanı Prof. Dr. Nezih Orhon tarafından gezici festival yoluyla diğer illerdeki çocuk izleyicilere ulaştırılacağını belirtti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.