SON DAKİKA
Hava Durumu

Çocuklar seslerini bu festivalle duyuracak

Yurdun çeşitli yerlerinden 5 bin 500 çocuğun katıldığı Bursa Uluslararası Çocuk Hakları Film Festivali başladı. Bursa Valisi Münir Karalo

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2014 14:23
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2014 15:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Çocuklar seslerini bu festivalle duyuracak
Yurdun çeşitli yerlerinden 5 bin 500 çocuğun katıldığı Bursa Uluslararası Çocuk Hakları Film Festivali başladı. Bursa Valisi Münir Karaloğlu, festivalin uluslararası çapta çocukların seslerini duyurabildiği ender platformlardan biri olduğunu söyledi.

Tayyare Kültür Merkezi'nde açılışı yapılan Bursa Çocuk Hakları Film Festivali, çoğunu çocukların çektiği 61 kısa filmle beyazperdede sinemaseverlerin karşısına çıktı. Çocuk istismarlarına kamuoyunun dikkatini çekmek ve çocukların seslerini daha yüksek sesle uluslararası mecralarda duyurmak maksadıyla düzenlenen festivale Bursa ve çevre illerden 5 bin 500 çocuk katıldı. Belgesel, animasyon ve kurmaca türü filmlerin yer aldığı festival 28 Mayıs'ta sona erecek.
Çocuk istismarına karşı toplumun hassasiyetini artırmak için böyle bir festivale imza attıklarını dile getiren Vali Münir Karaloğlu, "Hepimizin canını sıkan çocuk istismarları ve çocuk cinayetleri yaşadık. Yaşananlar hepimizi huzursuz etti. Hükümetimiz, mevcut tedbirlere ilaveten, çocuk istismarlarına karşı hukuk yapımızdaki cezaları artıracak yeni tedbirlere başvurdu. Yakın bir zamanda meclise gelecek önergelerle cezalar artacak. Peki yeni yasalarla bu meseleyi kökünden çözebilecek miyiz? Belki frenleyeceğiz, belki azaltacağız, fakat caydırıcı olacağız. Ama tamamen ortadan kaldırmamız için tekrar medeniyet kodlarına dönüp, çocukların geleceğimiz olduğu algısını zihinlere yeniden yerleştirmemiz gerekiyor. Biz de dikkatleri bu meseleye çekmek için böyle bir festival düzenliyoruz. Artık çocuk istismarı olmasın, çocuğun emeği istismar edilmesin. Çocukların da hakları var. Bu meselede toplumu uyarmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bunun devamı da inşallah gelecek. Bu film festivali geleneksel hale dönüşecek. Bu festival sayesinde çocuklarımız kendilerini ifade ediyorlar, çocuk olarak kendi haklarını dile getiriyorlar" diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.