SON DAKİKA
Hava Durumu

Çöpe atmak üzere olduğunuz dergilerinize son kez bakın.

Geçmişte çıkan her çeşit mecmuanın ilk sayılarını toplayan Prof. Dr. Mustafa Kara, koleksiyonundaki dergileri sergilemeye hazırlanıyor. De

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2015 11:37
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2015 12:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Çöpe atmak üzere olduğunuz dergilerinize son kez bakın.
Geçmişte çıkan her çeşit mecmuanın ilk sayılarını toplayan Prof. Dr. Mustafa Kara, koleksiyonundaki dergileri sergilemeye hazırlanıyor.
Dergi koleksiyonundaki 1886 ile 1986 yılları arasındaki parçaları Mart ayında sergileyen Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Kara, şimdi ise bir başka sergi için sahafları ve fuarları dolaşıyor. Bu seferki sergisinde tarihi mecmuaların sadece ilk sayılarını ziyaretçilere açacak olan Kara, yüzlerce yıllık dergilerinin yanına yenilerini de eklemeye çalışıyor. İçlerinde Osmanlıca Türkçesiyle yazılmış dergilerin de bulunduğu koleksiyon şimdiden 2 yüzün üstünde parçaya ulaştı. Kara, sergiyi önümüzdeki yıl açmayı düşünüyor.
Bu sergileri açmaktaki maksadının, kapitalizmin 'kullan at' dayatmasına karşı koymak ve insanları bu hususta şuurlandırmak olduğunu belirten Kara, "Herkes bir şeyler biriktirmeli. Bununla modern bir yanlış anlayışa dikkat çekmek istiyorum. 'Kullan at' zihniyeti yanlış. Dolayısıyla kullandığımız her şeyi atıyoruz. Buna maalesef kitaplar ve dergiler de dahil. Bu yüzden önce kendime, sonra öğrencilerime şunu söylemek istiyorum, 'kullan atma' veya dergi için söylersek, 'oku atma'. Şimdi yapmak istediğim şey yine dergilerle ilgili. Fakat bu sefer dergilerin sadece birinci sayılarını topluyorum. Derginin çeşidi mühim değil, sadece benim için birinci sayı olması önemli. O yüzden vatandaşlara şunu söylüyorum, 'Çöp kutusuna atılmaya aday olan dergilerinize lütfen bakın. Eğer birinci sayıysa bana gönderin" diye konuştu.
Dergilerin bir kısmını kendisinin imam-hatipte okurken aldığını ifade eden Kara, "60'lı yıllardan beri dergi topluyorum. Ancak birinci sayıları özel olarak toplama işine yeni başladım. Bizzat bunun için sahaflara, kitapçılara, dergi fuarlarına gidiyorum. Ayrıca arkadaşlarıma söylüyorum. Sağ olsunlar onlar da yardımcı oluyorlar" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.