SON DAKİKA
Hava Durumu

Çöplük ıslah edildi

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gemlik’teki çöplük alanını ıslah etti. 

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2013 19:02
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2013 20:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gemlik’teki çöplük alanını ıslah etti. 


Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Gemlik çöplüğü olarak bilinen alanda incelemelerde bulundu. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın ile Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Bahattin Kuşoğlu’ndan yapılan çalışmalarla ilgili detaylı bilgiler alan Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin temiz çevreyi hedef alan çalışmalarının gurur verici olduğunu belirtti.
Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa’yı daha sağlıklı ve daha yaşanabilir bir kent haline getirmeyi amaçladıklarını kaydeden Başkan Altepe, “Bursa’da sağlıklı kent hedefimiz doğrultusunda çevre ve altyapı çalışmalarına büyük önem veriyoruz. İlçe ve belde belediyelerinin yapamadıkları işleri Büyükşehir Belediyesi olarak çözüme kavuşturuyoruz” dedi.
Altepe, Gemlik ve Orhangazi ilçelerindeki çöplerin 40 yıldır bu çöplükte toplandığına işaret ederek, “Gemlik çöplüğü olarak bilinen bu alan, yıllardır toplanan çöplerden dolayı çok kötü bir haldeydi. Burası vahşi depolama alanı olarak kullanılıyordu. Yaklaşık 60 bin metrekarelik alanda olumsuzlukların giderilmesi noktasında çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Büyükşehir Belediyesi olarak burada yaptığımız rehabilitasyonun ardından kötü tablonun ortadan kaldırıldığı bölge, sağlıklı bir görünüme kavuştu” diye konuştu.
Başkan Altepe, alanda yapılan sağlıklaştırma uygulamaları kapsamında, bölgedeki çöplerin yayılarak üzerinin 50 cm toprakla örtüldüğünü, bu sayede hava ve suyla temasının kesildiğini; biriken gazın açığa çıkması için de 14 adet bacanın bölgeye yerleştirildiğini söyledi. Alt kısımda toprak kaymalarının önüne geçmek için de sedde yapıldığını anlatan Altepe, “Alanın çevresine çit yapılarak bölge korumaya alındı. Buradaki çalışmalarımız, 1 milyon 300 bin TL’ye mal oldu. Umurbey ile başlayan ve bu kez Gemlik’te yapılan rehabilitasyon çalışmaları kentin ihtiyaç duyulan noktalarında devam ediyor” şeklinde konuştu. Gemlik çöplüğünün eski ve yeni hali arasında çok ciddi farklılıklar olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Altepe, bölgenin yakında daha da yeşillendirileceğini belirtti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.