SON DAKİKA
Hava Durumu

Çöplükte gül yetişecek

Uzun yıllar İnegöl'ün çöplerinin atıldığı ve son yıllarda şehir içinde kalmaya başlayan vahşi depolama sahası ıslah ediliyor. 

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2013 16:07
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2013 17:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Uzun yıllar İnegöl'ün çöplerinin atıldığı ve son yıllarda şehir içinde kalmaya başlayan vahşi depolama sahası ıslah ediliyor. 


Belediye başkan yardımcıları ve belediye encümen üyeleriyle beraber alanda düzenlenen basın toplantısında konuşan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Eski çöplük alanını düzenleyerek ilçe halkımızın buralardan faydalanması için çok ciddi bir proje hayat buluyor” dedi.
Aktaş, yaptığı konuşmasında, bir sanayi şehri olan İnegöl’ün 1980'li yıllarla birlikte çok yoğun bir şekilde göç almaya başladığını ve bugün 177 bine ulaşan nüfusun artık İnegöl'ün eski ve merkez coğrafyasına sığmamaya başladığını aktardı.
Alanyurt denilen bölgede önce köy olarak başlayan yapılaşmanın sonra beldeye ve 2009 yılından itibaren de İnegöl merkeze bağlı 6 mahalle olarak büyümeye devam ettiğini söyleyen Başkan Aktaş, “Bugün Alanyurt dediğimiz 6 mahallede 30 bin civarında insanımız yaşıyor. Bununla birlikte Huzur ve Akhisar köyleri de mahalle statüsüne geçerek İnegöl Belediye marifetiyle hizmetlerden faydalanmaya başladı. Çok şükür 20 mahallemize de en güzel şekilde belediyecilik hizmetlerini ulaştırıyoruz” dedi.
İnegöl'de sirküle olan 177 bin vatandaşın her gün 220 ton civarında çöp ürettiğini kaydeden Aktaş, “Takdir edersiniz ki bu çöplerin insan ve çevre sağlığına zarar vermeden toplanması, depolanması ve bertaraf edilmesi çok ciddi bir konu. Önceleri Bugün Kültürparkın olduğu alan, sonra şu an üzerinde inceleme yaptığımız Alanyurt bölgesinde ki ve bugün şehrin içinde kalan bu alan ve 3 yıl önce de dönemimizde yapılan İnegöl'e 11 km uzaklıktaki Yeniyörük köyü sınırlarında yer alan düzenli katı atık depolama alanı ile ilçemizin çöp meselesi halledilmeye çalışılmaktadır. Alanyurt'ta yer alan vahşi depolama alanına 2009 yılının Eylül ayından beri çöp dökmüyoruz ve o günden beri rehabilitasyon projesinin adımlarını yavaş yavaş hayata geçiriyoruz. Şimdi bu proje ile ilgili koşma zamanı geldi. Eski çöplük alanını düzenleyerek doğal yaşama kavuşturulması ve ilçe halkımızın da buralardan da faydalanması için çok ciddi bir proje hayat buluyor” diye konuştu.
Toplam 110 dönümlük eski çöp alanının çok yakında mesire alanına dönüşeceğini kaydeden Aktaş,“25 Mart tarihinde gerçekleştirdiğimiz projeyi 3 milyon 310 bin TL ihale bedeli ile Remzi Sütçü İnşaat Şirketi kazarak 22 Nisan itibariyle de çalışmalara başladı. Şu an burada çöpün hafriyatı, tesviyesi ve sıkıştırılması işlemleri yapılmakta ve çevre yolları oluşturmaktadır. Bu işlemlerle önce çöplük sahasındaki metan gazının güvenli olarak çıkışı ve sahadan deşarjı için altyapı ve borulama çalışmaları yapılıyor. Bu İşlemlerin ardından saha üzerinde peyzaj düzenleme ve bitkilendirme çalışmaları yapacağız” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.