SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhuriyet Savcısından cemaat uyarısı

Bursa Cumhuriyet Savcısı Özgür Katip Kaya, yaklaşan HSYK seçimleri öncesi meslektaşlarını yargıdaki cemaat yapılanmasına karşı uyardı.

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2014 15:37
Haber Güncellenme Tarihi: 28.08.2014 16:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Cumhuriyet Savcısından cemaat uyarısı
Bursa Cumhuriyet Savcısı Özgür Katip Kaya, yaklaşan HSYK seçimleri öncesi meslektaşlarını yargıdaki cemaat yapılanmasına karşı uyardı.

 
HSYK eski bağımsız adayı Özgün Katip Kaya, adalet.org sitesindeki yazısında, yargıdaki cemaat yapılanmasına karşı meslektaşlarına uyarılarda bulundu. Bu yıl 12 Ekim'de yapılacak HSYK seçimleri için de bağımsız adaylığını açılması beklenen Kaya, cemaat yetkililerine seslendiği yazısında, “Ey cemaat ehli arkadaşlar, büyüklerinize söyleyiniz. Sakın bana kızmasınlar ve gücenmesinler. Yargıda ciddi sorunlara yol açtılar. Hakim ve savcılar figüran olarak kullanmasınlar. Artık kabak tadı veren oyunlar oynamasınlar. Yargı mensuplarını rahat bıraksınlar. Saygıdeğer meslektaşlarım, kaynağı belli olmayan sese değil, akıl ve vicdanınızın sesine kulak veriniz. HSYK üyelerini başkaları değil özgür iradenizle siz seçiniz. Cemaatin oyunlarına alet olmayınız. Tarafsız ve bağımsız olduğunu söyleyen, ama bir yerlere bağlı yargı mensuplarına inanmayınız. Güç ve güçlünün yanında değil, adil olanların anında yer alınız. Yargıdaki sorunların çözümü için samimi, duyarlı ve dürüst HSYK üyelerini tercih ediniz. Yargıda ayırım yapanlardan hesap sorunuz. Yargı için kurulan oyunları bozma vakti geldi. Rakiplerin ve adalet düşmanlarının bile güveneceği bağımsız bir yargı için, HSYK özgür olmalı ve özgür kalmalıdır” ifadelerine yer verdi.
2010 yılı HSYK seçimlerinden sonra yargının iç ve dış baskılara maruz kaldığını belirten Cumhuriyet Savcısı Kaya, yazısında şu ifadelere yer verdi:
“Yargı bağımsızlığı ortadan kalktı. Yargıya olan güven azaldı. Yargıda cemaatten daha güzel oyun kuran ve oynayan kimse yoktur. Son zamanlarda cemaat yargıyı abluka altına almıştı. Tehdit ve sindirme hareketleri ile hakim ve savcılarının sesini kıstılar. Yargı mensuplarının ve kürsünün onurunu koruyamadılar. Çeşitli baskılarla hak aramalarını engellediler. Cemaatin yanıltıcı ve hileli davranışlarının zararlı sonuçlarını herkes gördü. Farklı olanlara yaşama hakkı tanımayan cemaatin güdümündeki mevcut HSYK dönemindeki yanlış ve haksız uygulamaları gördük ve yaşadık. Cemaat büyük bir disiplin ve hiyerarşi içinde mevcut mevzilerini korumak için çalışanlarını artırmıştır. Yargıda cemaatin çok güçlü ve etkili olduğu vurgusu yapılmaya devam edilmektedir. Cemaatin HSYK için ayrı bir liste çıkarmaya cesareti yoktur. Ama kendisine yakın olan adayları gizli olarak destekleme kararı aldıkları biliniyor. Tarafsız hakim ve savcıları etkilemeye çalışmaktalar. Cemaatin sızmadığı yargı birimi kalmamıştır. Yaptıkları ayırım ve haksızlıklar kabul edilemez”.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.