SON DAKİKA
Hava Durumu

Cüneyt Başkan'a sevgi seli

Yaklaşık 150 yıldır Gürsu’da yaşayan bir ailenin çocuğu olan Şehit Başkan Cüneyt Yıldız, Gürsu Belediye Başkanı olarak hizmetinin 13 ay 13. g

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2015 15:56
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2015 16:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Cüneyt Başkan'a sevgi seli
Yaklaşık 150 yıldır Gürsu’da yaşayan bir ailenin çocuğu olan Şehit Başkan Cüneyt Yıldız, Gürsu Belediye Başkanı olarak hizmetinin 13 ay 13. gününde belediyede zabıta olarak çalışan Fevzi Bekar tarafından silahlı saldırıya uğrayarak yaşamını kaybetti, şoförü Yener Şimşek de yaralı olarak kurtarıldı. Memleketi Yozgat/ Boğazlayan’da teslim olan Bekar, tutuklu olarak yargılanmak üzere cezaevine gönderildi. Şehit Başkan Cüneyt Yıldız’ın cenaze töreni ardında gözü yaşlı sevenleri ve onların dile getirdiği güzel anılar kaldı.

KIRK YILA SIĞAN GÜZEL BİR ÖMÜR

40 yaşında evli ve 2 çocuk babası olan Yıldız, Gürsu’da hoşsohbeti ve şakacı kimliği ile tanınıyordu. Uzun yıllar esnaflık yaptığı ilçede 4 yıl AK Parti ilçe başkan yardımcılığı ve 22 ay da ilçe başkanlığı görevini sürdürdü. Aynı sokakta dükkan açan komşuları ile sabah birlikte kahvaltı etmeyi gelenek haline getiren Yıldız, Belediye başkanı olduğunda da kapalı kapılar ardında olmak yerine sokakta mahallesinde olmayı her zaman tercih etmişti. Yıldız’ın saldırıya uğramasından 3 gün evvel kendisini ziyaret eden bir yakını, gazetemize şunları aktardı: “Nikahını ben kıyacağım, demişti. Ben de kendisine bunu arzuladığım için Nilüfer’de ikamet etmeme rağmen bağvurumu Gürsu’da yaptığımı söyledim. Keşke hayatta olsaydı da nikahımızı kıymasaydı. Bugüne kadar gördüğüm en mütevazı kişiydi.” Gürsu’da oturmamasına rağmen akrabalarını ziyarete gittikçe Başkan Yıldız hakkında sohbet eden bir başka okurumuz da, “Cüneyt Yıldız’ı yıllar evvel Filistin’in ikinci intifadaya hazırlandığı gece Gürsu meydanında yaptığı o ateşli konuşmayı dinlemiştim. Erdoğan'ı aratmayacak bir üslupta konuşmuştu başkan.” dedi.

HALKLA İÇ İÇE YAŞAYAN BİR BAŞKANDI

Şehit Başkan Cüneyt Yıldız, gerek esnaflığı döneminde gerek ilçe başkanlığı döneminde gerekse belediye başkanlığı döneminde mütevazi kişiliği ile hem ulaşılabilen bir kişiydi. Hem de her yaş grubu ile sohbet edecek kadar samimiydi. Belediye başkanı olduktan sonra da asla değişmedi. Bir bakmışsın belediye binasından yürüyerek çıkmış, karşısına çıkan herkese selam verir. Bir bakmışsın, makam aracı bir kahvenin önüne yanaşıyor. Arabadan iner, oturup çay içer, vatandaşla sohbet eder. Bir bakmışsın, gencin birisine cadde ortasında el ense çeker. Bir bakmışsın, çay içerken sıcak çay kaşığını yanındakinin eline değdirir. Bir bakmışsın bir engelli makam aracından iner. Bir bakmışsın, makam odasında engelli bir gencin yanına oturmuş, kendisine dua ettiriyor. Ramazan ayında iftar çadırında, engelli ile, ihtiyaç sahibi vatandaşla, Suriyeli muhacirle aynı masada yemek yerdi.

“KULUN HESABI VARSA, ALLAHIN DA HESABI VARDIR”

Her ne sıkıntı ile karşılaşırsa karşılaşsın, “Sıkıntı yok. Kulun hesabı varsa Allah’ın da hesabı var. Yeter ki Allah uçak kazası vermesin.” derdi. Herhangi bir konuda desteğe ihtiyaç olduğunda, belediye hizmetlerini anlatırken, “Korkmayın, bizim olduğumuz yerde bereket olur. Çünkü niyetimiz hayır, akıbetimiz de hayır olur.” derdi. Başkan Yıldız, gerek ilçe başkanlığı sürecinde, gerek aday adaylığı, adaylık sürecinde gerekse belediye başkanlığı sürecinde halka sürekli kullandığı bir ifade vardı. “Dualarınızı bizden eksik etmeyin.” Seçim sürecinde bile, kapı kapı gezerken, vatandaştan oy yerine dua isteyen Yıldız’a nedenini soranlara, “Herşeyin hayırlısı olsun. Niyetimiz hayır, inşaAllah akıbetimiz de hayır olur. Milletimizin duası bize yeter.” diye söylermiş.

MAAŞ VE YEMEK KARTINI İHTİYAÇ SAHİPLERİNE VERMİŞTİ

Cüneyt Yıldız, Gürsu ilçe Müftülüğü yanındaki 4 katlı binayı satın alıp kuran kursu, özellikle 4-6 yaş kursu olmak üzere Müftülüge bağışladı.  Halen orada bayanlar ve minik yavrular kuran öğreniyor. Suriyelileri de evinde kira almadan oturttuğunu biliyoruz. Belediye başkanlığı maaşını garip gurabaya dağıtırdı. Kimisinin elektrik, su, doğalgaz faturasını öderdi, kimilerinin evine erzak alırdı, kimisinin hastane masrafını karşılardı. Yemek kartını, taşeron üzerinden çalışan personele verirdi. Camilerin, okulların, ilçede bulunan Şevket Yılmaz Polikliniğinin ihtiyaçlarının birçoğunu kendi imkanları ile karşılayan Yıldız, yaptığı yardımların gizli tutulmasına ehemmiyet gösterirmiş.  Kendisine kötülük eden birçok kişiye bile yardım ederdi. Özellikle belediye başkanı olduktan sonra bu konuya daha fazla dikkat ederdi. Nefsinin hoşuna gidecek işlerden sakınırdı.

KENDİSİNE HAKARET EDEN ADAMI İŞE ALMIŞTI

İlçede konuşulan bir diğer konu ise şu: Başkan Yıldız’ın ilçe başkanı olduğu dönemde halkın içerisinde kendisine hakaret eden kişiye karşı da adaletli olması. Başkan Yıldız, belediye başkanı seçildikten sonra 1 Ocak 2015’te belediyede çalışan ve sözleşmesi biten tüm taşeron ve sözleşmeli çalışanlar ile tekrar sözleşme yapmadı. Şubat ayında yapılan toplu işe alım sürecinde o kişiyi de tekrar işe aldı. Soranlara ise, “İşe almasaydım belki nefsimin hoşuna gidecekti. Herkes ekmeği için, helal rızkı için çalışır. Ben nefsim için kimsenin ekmeği ile oynamam” derdi.

GOLCÜ BAŞKAN OLARAK TANINIRDI

Sporcu kimliğe sahipti. Golcü başkan namıyla anılırdı. Oynadığı her maçta en az 2 gol atardı. Başkan Yıldız, çok iyi bir futbolcuydu. Çocuk yaşlarda taekwondo ve futbol ile başlayan spora ilgisi, ilerleyen yaşlarda futbol ile devam etti. Gürsu Belediyespor’da da top oynamış olan Yıldız, belediye başkanı olduğu süreçte de halı saha maçlarını aksatmazdı. Gerek AK Parti teşkilatı ile, gerek gençlerle sürekli halı saha maçlarında oynayan Yıldız, ilçede “Sağlık İçin Spor” kampanyası başlatarak her mahallede halısaha maçları organize edilmesinde de öncülük etti. Oynadığı her maçta mutlaka gol atan Yıldız, çevresinde “golcü başkan” diye de anılırdı. Gürsu’da her yaş grubu ile samimi diyaloğu olan başkan Yıldız, gençlerin gönlünü de fethetmişti. Gürsu’daki tüm spor kulüplerinin maçlarına katılmaya özen gösteren Yıldız’ın gençlere olan ilgisi, samimiyeti vefatının ardından onları hüzne boğdu.

HABER OLMAYI VE REKLAM YAPMAYI SEVMEZDİ

Yıldız’a, yaptığı birçok hizmeti neden basında duyurmadığını soran gazetecilere ise, “Reklamı pek sevmiyorum. Biz Allah rızası için hizmete talip olduk. Biz yapalım, Hz. Allah görür.” diye cevap verirdi.  Göreve geldiği ilk günde konuşmasında da belirten Yıldız, “Biz bu göreve cenneti kazanmak için geldik. Attığımız her adımı Allah’ın rızasını umarak atacağız.” demişti.

AİLESİ BELEDİYEYE UZAK DURURDU

Ailesine ve çocuklarına çok bağlıydı. Anne ve babasıyla birlikte yaşayan Yıldız, 1 erkek 1 de kız olmak üzere 2 çocuk babasıydı. Ailesine karşı sadakati, bağlılığı, çocuklarına olan sevgisi, anne babasına olan sevgisi ve saygısı dikkat çekiyordu. Başkan Yıldız, belediye başkanı seçildikten sonra ailesi ve yakın akrabası ve arkadaş çevresi makamına tebrik ziyaretine geldikten sonra pek uğramadı. Mütevazi bir aile yapısına sahip olan Yıldız’ın yakınları, belediye işlerine, belediye personeline herhangi bir müdahalesi olmazdı. Gelen bilgilere göre, Yıldız’ın babası, görev süresi içerisinde belediye binasına 3 defa giriş yapmış.

SORUN OLDUĞUNDA TARAFLARI YÜZLEŞTİRİRDİ

Başkan Yıldız, çalışma arkadaşlarına her zaman sahip çıkardı. Personelinden sıkıntısı olanı mutlaka dinler, yardımcı olmaya çalışırdı. Anlatılanlara göre kimi personeline kredi kartını verip, ihtiyacını gidermesini bile sağlamış.  Personeline her zaman sahip çıkan Yıldız, personeli hakkında ortaya bir iddia atıldığı zaman asla önyargılı davranmazdı. Personeli ile iddiayı ortaya atan vatandaşı karşılıklı oturtur, yüzleştirir, ona göre karar verirdi. Tarafsız bir değerlendirme yapardı. Asla önyargı ile yaklaşmazdı.

MUHACİRLERİN AĞABEYİ OLMUŞTU

Suriyeli muhacirlerin gizli destekçisiydi. Bu konuyu açıklarken “Biz ensar, muhacir ilişkisini Eba Eyyüp El Ensari Hz.lerinden öğrendik” diye anlatırdı. Bursa’da Suriye’li muhacirlerin en yoğun olduğu ilçe Gürsu. Başkan Yıldız, muhacirleri de unutmamış. Suriye’li muhacirlere kol kanat geren Yıldız, Gürsu Kaymakamlığı ve Gürsu’daki STK’lar ile birlikte “Kardeşlik Platformu” kurulmasına öncülük etmiş. Bu platform vesilesi ile ilçede bulunan hemşeri dernekleri ile Suriyeli muhacirler arasında diyalog kurulmasına, ilçede birlik ve beraberliğin kuvvetlenmesine katkı sağlamış. Başkanlık görevi sürecinde kısa zamanda Suriyeli muhacirlerin de gönlünde taht kuran Yıldız’ın gerek hastanede yattığı süreçte, gerekse vefatının ardından Suriyeli vatandaşların ilgisi dikkat çekti.

 

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.