SON DAKİKA
Hava Durumu

DAĞ-DER'de AK Parti çatlağı!

Dağ-Der Yönetim Kurulu Üyelerinden olan MHP Nilüfer İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Sami Ünal, derneğin “Erdoğan’ı destekleme kararı”nın a

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2014 17:19
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2014 18:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
DAĞ-DER'de AK Parti çatlağı!
Dağ-Der Yönetim Kurulu Üyelerinden olan MHP Nilüfer İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Sami Ünal, derneğin “Erdoğan’ı destekleme kararı”nın arkasında durmak için partisinden istifa etti.

Dağ-Der’in, Başbakan Erdoğan’ı destekleme kararı alması ve bunu kamuoyuna açıklaması MHP ve AK Parti içerisinde derin dalgalanmalara neden oldu. 15 bin üyesi, 6 şubesi ve 100’ün üzerinde köy derneğiyle Bursa’nın en büyük sivil toplum örgütlerinden birisi olan Orhaneli, Keles, Büyükorhan, Harmancık ve Osmangazi’ye Bağlı Dağ Köyleri Derneği (Dağ-Der) Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleme kararı aldı ve bunu kamuoyuna duyurdu.

DAĞ’DER’İN MHP’Lİ YÖNETİCİSİ PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ

Dernekten gelen bu tarihi açıklamanın ardından, Dağ-Der yönetiminin MHP’li üyesi Sami Ünal, partisinden istifa etti. Aynı zamanda Dağ-Der Yönetim Kurulu Üyesi de olan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bursa merkez Nilüfer İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Sami Ünal, Dağ-Der’in aldığı “Erdoğan’ı destekleme kararının” arkasında kararlılıkla durmak için MHP Nilüfer Yönetiminden ve partisinden istifa etti. Sami Ünal, Dağ-Der’in, Köşk seçiminde Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleme kararı alması ve bunu duyurması sonucunda partisinden kendisine tepki geldiğini ve bu noktada bir tercih yapması gerektiğin ifade ederek, “tercihimi Dağ-Der’den ve Dağ-Der’in kararından yana kullandım” dedi.

Şehir Gazetesi’ne özel açıklamada bulunan Ünal, “Dağ-Der yönetimi olarak Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleme kararımızın arkasındayım. Bu kararımızdan ve kararlılığımdan dolayı MHP Nilüfer İlçe Yönetiminden ve partiden istifa ediyorum” dedi… Ünal ayrıca, 10 Ağustos’ta gerçekleşecek seçimin bir seçim olmanın ötesinde anlamlar içerdiğine de değinerek, “kararımdan dolayı bana kızanlar olacaktır fakat başta yöremizin menfaatleri olmak üzere ülkemizin menfaatleri her şeyin ve herkesin önünde ve ötesindedir. Sürecin önemine binaen şahsım ve Dağ-Der olarak aldığımız bu tarihi kararla tarihin önünde alnı açık olarak durmak istediğimizi tekraren duyurmak isterim. Hayırlara vesile olur İnşaallah” şeklinde konuştu.

DAĞ-DER’İN ERDOĞAN’A DESTEK AÇIKLAMASI YAPMASINI İSTEMEYEN AK PARTİLİ DAĞLILAR KİM?

Dağ-Der’in, Erdoğan’a destek açıklamasının karar aşamasında AK Parti içersindeki bazı Dağlılar’ın defans yapma girişimi hayretle karşılandı. AK Parti’ye yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre, aynı zamanda Dağ-Der yönetim kurulu üyeleri de olan AK Parti Orhaneli İlçe Başkanı Ali Aykurt ve Keles İlçe Başkanı Mehmet Keskin’in, Dağ-Der’in Başbakan Erdoğan lehine açıklama yapmasını istemedikleri ve yönetim kurulu toplantısında bu fikre karşı çıktıkları iddia edildi. AK Parti’ye yakın kaynakların iddiasına göre, ilçe başkanları Aykurt ve Keskin’in il yönetim kuru üyesi Mustafa Yavuz’un etkisinde kalarak bu tutumu sergilediler. Yavuz’un ise Dağ-Der Genel Başkanı Mustafa Bay’a karşı mesafeli olduğu ve hatta Bay’a karşı bir devirme operasyonu içersine girdiği söylendi. Mustafa Yavuz, Dağ-Der’in olağanüstü kongresinde Mustafa Bay’ın listesinde yer almış fakat olağan kongrede CHP’nin Osmangazi adayı Erkan Aydın’ın başını çektiği grupla hareket ettiği için Bay’ın yeni yönetiminde kendisine yer bulamamıştı. 30 Mart yerel seçimlerinde, Dağ-Der’in, CHP’nin adayı Erkan Aydın’ı desteklediği iddiaları yayılmış ve AK Parti içerisinde Dağ-Der’e ve özellikle de Genel Başkan Mustafa Bay’a karşı bir muhalefet bloğu oluştuğu konuşuluyordu.

BU KONU ARAŞTIRILMAYACAK MI?

Dağ-Der’in Erdoğan’a destek açıklamasıyla, Mustafa Bay’ın, Erkan Aydın’ı desteklediği yönünde ortaya atılan iddiaların asılsızlığı anlaşıldığı gibi, bu istikamette dedikodu üretenlerin de maskesi düşmüş oldu. Dağ-Der’in MHP’li yönetim kurulu üyesi, derneğin aldığı Erdoğan’ı destekleme kararının arkasında durmak için MHP Nilüfer İlçe Yönetim kurulu üyeliğinden ve partiden istifa ederken, Erdoğan’a destek açıklamasını desteklemeyen AK Partililer hakkında bir işlem yapılmayacak mı?
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.