SON DAKİKA
Hava Durumu

DAĞ-DER'DE GÖRKEMLİ BAYRAMLAŞMA

Orhaneli- Keles- Harmancık, Büyükorhan ve Osmangazi’nin Dağ köylerinin Bursa’daki en büyük sivil toplum örgütü olan Dağ-Der geleneksel ba

Haber Giriş Tarihi: 14.08.2013 17:25
Haber Güncellenme Tarihi: 14.08.2013 18:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
DAĞ-DER'DE GÖRKEMLİ BAYRAMLAŞMA
Orhaneli- Keles- Harmancık, Büyükorhan ve Osmangazi’nin Dağ köylerinin Bursa’daki en büyük sivil toplum örgütü olan Dağ-Der geleneksel bayramlaşma törenini Dağ-Der Kültür Merkezi’nde (DKM) yoğun bir katılımla gerçekleştirdi.

 

Dağ-Der Kültür Merkezi’nde (DKM) gerçekleşen bayramlaşma programına, Ak Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Dağ-Der Genel Başkanı Msutafa Bay, Ak Parti İl Başkan Yardımcıları İsmail Hakkı Edebali, Ali Yılmaz, Ak Parti Yönetim Kurulu Üyeleri, Ercan Yakut, Hasan Taş, Mahmut Turan, Ak Parti Orhaneli İlçe Başkanı Cemil Demir, Büyükorhan Belediye Başkanı Selami Slçuk Türkmen, Bursa Muhtarlar Birliği Başkanı Adem Asa, Kütahyalılar Dernek Başkanı Beyhan Gündüz, köy dernek başkanlarıyla birlikte çok sayıda yöre insanı katıldı. Dağ-Der’in geleneksel bayramlaşma töreninde başta Emel Örgün olmak üzere birçok yöre sanatçısı da sahne aldı. Bayramlaşma programının açış konuşmasını yapan Dağ- Der Genel Başkanı Mustafa Bay, bayramın 1-2- ve 3’üncü günlerinde hemşerilerinin köylerine gitmeyi tercih etmesinden ötürü Dağ-Der’de bayramlaşmanın yapılmadığını, ancak bayramın hemen sonrasında, Geleneksel Danışık Gecesi’yle birlikte daha görkemli bir bayramlaşmanın yapıldığını söyleyip, “bu geleneğimiz 6 yıldır devam ediyor ve bundan sonra da daha görkemli buluşmalarla devam edecektir” dedi.

NEREDEN NEREYE GELDİK, BİR BAKIN!

Dağ-Der’in yoğun katılımlı bayramlaşma programının konukları arasında bulunan Ak Parti İl Başkanı Sedat Yalçın da konuşmasında, Dağ Bölgesinin en büyük isteği ve ihtiyacı olan yol sorunun çözümü için çalışmanın söz verdikleri süre içerisinde başlamış olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Manevi duyguların zirvede olduğu bir Ramazan geçirdiklerini belirten Başkan Yalçın sözlerine şöyle devam etti: “Bütün dünyada önemli krizlerin yaşandığı, İslam Coğrafyasında acı olayların baş gösterdiği bir dönemde güzel bir ramazan geçirdik. Bunu ülkemizdeki istikrar ortamına borçluyuz ki; toplumumuz bu istikrar ortamının değerini çok iyi biliyor. Artık rakipler değişti, oyuncular değişti, dost ve düşmanların bakışı değişti, çünkü Türkiye’nin gücü değişti. 10 yıl önce yardım alan bir ülke konumundaydık, bugün dünyada en fazla insani yardım yapan dördüncü ülkeyiz. Nereden nereye geldik bir bakın…”

BÜYÜKŞEHİR YASASI EN FAZLA DAĞ BÖLGESİ’NE YARAYACAK!

Yalçın konuşmasında ayrıca, yeni çıkartılan Büyükşehir Yasası’na da değinerek, bu yasadan en fazla fayda göreceklerin Dağ Bölgesi olduğunu vurguladı. Yalçın sözlerine şöyle devam etti: “Dağ ilçelerimizin şartları gerçekten zor… Devamlı göç veriyor. Haliyle üretimin olmadığı yerde istihdam da olmuyor. Fakat Dağ bölgesinde maden var, meyve var. Bu manada Büyükşehir Yasası’ndan, köy yollarının yapımından altyapıya, oradan tarımsal kalkınmaya kadar en fazla faydalanacak bölge Dağ yöresidir. Çok büyük bir bütçeyle birlikte bölgenin sorunları hızlı bir şekilde çözülecektir. Bunun canlı örneğini Kocaeli ve Sakarya’da gördük. Kocaeli bütün şehir olduğu için köyler bile fazlasıyla gelişmiş ve vatandaşlar hafta sonu köyüne gitmek için can atıyor. Buna karşılık Sakarya’da sorunların devam ettiğini görüyoruz. Bundan sonra Bursa da bu hizmetten faydalanacak…”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.