SON DAKİKA
Hava Durumu

Dağ Köylerine Süt Tesisi

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından dağ bölgelerini kalkındırmaya yönelik planlanan süt ve süt ürünleri işleme tesisi inşaatı tamamla

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2013 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2013 15:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Dağ Köylerine Süt Tesisi
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından dağ bölgelerini kalkındırmaya yönelik planlanan süt ve süt ürünleri işleme tesisi inşaatı tamamlanma aşamasına gelirken, yeni alınan ekipmanların montajı da büyük ölçüde bitti. 


Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki Keles Belediye Başkanı Süleyman Kaynak ve BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş ile birlikte Keles ilçesi girişindeki süt ve süt ürünleri işleme tesisinde devam eden çalışmaları inceledi. Yaklaşık 3 bin metrekare kapalı alana sahip tesisteki çalışmaların artık tamamlanma aşamasına geldiğini, gerekli ekipmanların montajının da büyük ölçüde bittiğini belirten Başkan Altepe, önümüzdeki günlerde üretime başlanabileceğini kaydetti. Süt ve süt ürünleri işleme tesisi olarak kullanılacak binanın Keles Belediyesi ile BESAŞ arasında yapılan bir protokolle Büyükşehir Belediyesi´ne devredildiğini hatırlatan Başkan Altepe, "Daha önce TEKEL’e ait olan ve Keles Belediyesi’ne verilen bina, tesis kurulması ve bölgenin menfaatine çalışmalar yapılması için bize devredildi. Eksikliklerin tamamlanması, gerekli makine ekipmanının yerleştirilmesinin ardından üretime başlayacağız” dedi.

“BÖLGE ADIM ADIM REFAHA ULAŞACAK”
Başkan Altepe, yapılacak çalışmanın akabinde bölgenin alt yapısına uygun ekonomik kalkınma modellerinin birbiri ardına devreye alınmasıyla birlikte Keles, Harmancık, Orhaneli ve Büyükorhan’ın adım adım refaha ulaştırılacağını söyledi. Keles’te yapılan yatırımın başlangıç olduğunu kaydeden Başkan Altepe, "Bursa’mızın en çok göç veren, en sıkıntılı yeri dağ bölgesi. Dağ bölgesinin sıkıntılarına çare olmak için ne tür üretimler yaparız, bölgenin yer altı kaynaklarını, avantajları nasıl değerlendiririz hep bunu düşündük. Çok yönlü çalışmalarımızın sonucunda, ilk olarak süt ve süt ürünleri işleme tesisinin açılmasına karar verdik. Bölgede hayvancılığın geliştirilmesine yönelik olarak üreticilerimizden toplayacağımız, sütleri süt ve işlenmiş süt ürünü olarak değerlendireceğiz. BESAŞ şirketimiz tarafından bu ürünler pazarlanacak, sonuçta bölgede hem istihdam hem de üretime büyük katkı sağlanacak” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.