SON DAKİKA
Hava Durumu

Dağ yöresi geleceğini belirliyor

ORHANELİ KÖY DERNEKLERİNİN TOPLANTISINA CHP BURSA MİLLETVEKİLİ ERKAN AYDIN, ESKİ AK PARTİ MİLLETVEKİLİ FARUK AMBARCIOĞLU, AK PARTİ YÖNETİCİLERİ, DAĞDER GENEL BAŞKANI ALİ KAYA İLE DERNEK BAŞKANLARI KATILDI. (İHA/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2016 13:58
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2016 14:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Dağ yöresi geleceğini belirliyor
Bursa’nın dağ yöresinin geleceği masaya yatırıldı. Toplantıya, eski AK Parti Milletvekili Faruk Ambarcıoğlu, AK Parti yöneticileri, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, DAĞDER Genel Başkanı Ali Kaya ile dernek başkanları katıldı.
 

 

Orhaneli, Keles, Büyükorhan, Harmancık ve Osmangazi dağ köylerinin oluşturduğu DAĞDER öncülüğünde tertiplenen toplantıya katılan Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, Bursa-Orhaneli yolundan Sadağı kanyonuna, kırsal turizmden Maden OSB'ye kadar bir çok projeyi anlattı. Birlik beraberlik mesajlarının verildiği toplantıda söz alan Tatlıoğlu, Bursa-Orhaneli yolunun nasıl yapılacağı ile ilgili ilçe belediye başkanları ve siyasi partilerin temsilcileriyle ile bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunduklarını, bu meseleyi takip ettiklerini kaydetti. Yol konusunda şimdiye kadar çok girişimler olduğuna işaret eden Tatlıoğlu, en kısa sürede bu yolun yapılacağına inandığını kaydetti. Sadağı kanyonunda yenileme çalışmalarının sürdüğünü anlatan Tatlıoğlu, kurulacak örnek köy ve yürüme alanları ile önemli bir turizm yatırımı gerçekleştirdiklerini söyledi. Projenin önemli bir aşama kaydettiğini anlatan Tatlıoğlu, "Maden OSB'ye şu ana kadar 52 işletme fabrika kurmak için müracaat etmiş durumda. Ortalama bir fabrikada 100 kişi çalışacağını var sayarsak 5200 gibi önemli bir istihdam rakamı ortaya çıkıyor ki bu rakam yöremiz için çok ciddi bir orandır. Bu projeye başta Bursa Valiliği olmak üzere bütün kurumlardan ciddi destekler var. Şimdi sıra bizde. Yöre olarak bu projeye sahip çıkarsak kendi geleceğimizi şekillendirme şansımız olacaktır" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.