SON DAKİKA
Hava Durumu

Dağ yöresine özel ekip

 Keles, Orhaneli, Büyükorhan ve Harmancık için yatırım uzmanlarından oluşan özel ekip kurduklarını ve oluşturulan ekibin bölgenin kendi ke

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2013 11:13
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2013 12:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
 Keles, Orhaneli, Büyükorhan ve Harmancık için yatırım uzmanlarından oluşan özel ekip kurduklarını ve oluşturulan ekibin bölgenin kendi kendine yetebilmesi, göç vermemesi üzerine çalışmalar yaptığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa´nın birçok konuda olduğu gibi kırsal kesimin kalkınması konusunda da Türkiye´ye örnek olacağını söyledi. 


Harmancık´ta dağ yöresi muhtarlarıyla buluşan Başkan Altepe, AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın ve AK Parti 23. Dönem Bursa Milletvekili Hayrettin Çakmak´ın da katıldığı toplantıda, Büyükşehir Belediyesi´nin dağ yöresi için planladığı yatırımlara ve 2014 yerel seçimlerin hemen ardından yürürlüğe girecek Büyükşehir Yasası´na değindi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Yasası´yla kırsal kesimin kent merkeziyle birlikte, paralel gelişme göstermesinin hedef alındığını kaydetti. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak geçen yıl 900 milyon TL´nin üzerinde yatırım yaptıklarını hatırlatan ve Büyükşehir Yasası´yla birlikte 1 milyar TL´ye yaklaşan yatırım gücünün yüzde 30 oranında artacağını vurgulayan Başkan Altepe, "Eksiklik hissedilen konularda eksiklik hissedilmesin, ´Türkiye´de sorunları kökten halleden güçlü yerel iktidarlar olsun´ diye böyle bir oluşuma gidildi. ´Büyükşehirler kendi kararlarını kendileri alsın, alt ve üst yapı yatırımlarını ´bürokrasi engeline takılmadan´ yerel kaynakları sonuna kadar kullanarak kendileri yapsın´ diye, ´Ekonomi bir bütün olarak gelişsin ve gerçek kalkınma gerçekleşsin´ diye böyle bir uygulamaya gidildi" dedi.
Başkan Altepe, ´Dağ yöresi´ diye adlandırılan Keles, Orhaneli, Büyükorhan ve Harmancık´ın kendi kendine yetebilmesi, göç vermemesi için yatırım uzmanlarından oluşan özel bir ekip kurulduğunu ve kurulan ekibin dağ tepe dolaşarak yatırım imkanlarını araştırdığını söyledi. BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş başkanlığında oluşturulan ekibin ilk çalışma olarak Keles´te süt ve süt ürünleri fabrikası kurduğunu hatırlatan Başkan Altepe, 2 ay sonra hizmete girecek fabrikanın dağ bölgesinin tüm sütlerini toplayacağını ve süt ürünleri olarak Bursa halkına sunacağını, elde edilen gelirin yine bölge halkı için kullanılacağını ifade etti. Keles´te başlayan bu çalışmanın peyderpey diğer ilçeler için de uygulanacağını, hangi ilçede ne tür yatırım yapılması gerekiyorsa Büyükşehir Belediyesi olarak bu eksikliği gidereceklerini belirten Başkan Altepe, "Dağ yöresinin göç vermemesi, kendi kendine yetebilmesi bizim için çok önemli. Bunun için çalışıyoruz. Şu tepenin rüzgarı çok mu kuvvetli, orada bir rüzgar santrali kuracağız. Şu derenin suyu çok güçlü mü akıyor, oraya bir hidroelektrik santrali kuracağız, Başta tarım ve hayvancılık olmak üzere, bölgenin gelişmesi için ne tür bir yatırım gerekiyorsa onu yapacağız. Artık bunlar bizim görevimiz" diye konuştu.
Başkan Altepe, Bursa kırsal kesiminde yaptıkları çalışmaların etkilerinin birkaç ay içerisinde görüleceğini, gerçekleştirilen hizmetlerin Türkiye´ye örnek olacağını dile getirdi.
AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, Büyükşehir Yasası´nın dağ yöresiyle ilgili çok anlamlı gelişmeleri içerdiğini, başta alt ve üst yapı olmak üzere geçim kaynakları üzerinde de önemli fırsatları Büyükşehir Belediyesi eliyle vatandaşların önüne çıkardığını söyledi. Yasanın TBMM Genel Kurulu´nda kabul edilmeden önce İstanbul ve Kocaeli´de denendiğini ve çok verimli sonuçlar alındığını kaydeden Yalçın, "Yasa uygulandıktan sonra Kocaeli-Sakarya sınırındaki köyler arasında bir karşılaştırma yapıldı. Kocaeli´nin köylerinin Sakarya´nın köyleri yanında çok daha gelişmiş olduğu, şehirden köye göçü tetiklediği görüldü. İnşallah Bursa´da da bu yasanın sonuçlarını 1-2 yıl içerisinde alacağız" şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.