SON DAKİKA
Hava Durumu

Dağder'den açıklama: 'Daima önümüzdeki maçlara bakarız'

İnternet sayfamızda ve gazetemizin 170. Sayısında yayınladığımız “Dağder’de AK Parti çatlağı” başlıklı haberimize dernek yönetim

Haber Giriş Tarihi: 13.08.2014 14:38
Haber Güncellenme Tarihi: 13.08.2014 15:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Dağder'den açıklama: 'Daima önümüzdeki maçlara bakarız'
İnternet sayfamızda ve gazetemizin 170. Sayısında yayınladığımız “Dağder’de AK Parti çatlağı” başlıklı haberimize dernek yönetim kurulu tarafından yanıt geldi. Dernek bünyesinde hizmet yarışı içerisinde olduklarını vurgulayan açıklamada, “Yönetim kurulumuz içinde zaman zaman görüş ayrılığı ve istifalarda olabilir, bu doğaldır. Ancak bunların Ak Parti il yönetimiyle, yönetimdeki kişilerle veya ilçe yönetimleriyle her hangi bir ilişkisi yoktur. Ancak yönetim kurulumuz daima “önümüzdeki maçlara bakmakta”dır. Diğer partilerdeki üyelerimiz gibi Ak Parti il yöneticisi olan üyelerimizi de siyasi platformda başarılı olmaları için gönülden destekliyoruz.” denildi.

 

Dağder yönetim kurulu imzası ile tarafımıza ulaştırılan yanıtta şu ifadeler yer alıyordu: “Dağder’ imiz 30 mart yerel secimleri öncesinde yaptığı istişarelerde “siyasette etkin olmak ve gerekirse risk almak “ konusunda karar almıştı. Bu deklare edilmiş ve uygulanmıştı. 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de bu stratejik karara göre hareket edilmiştir. Seçim süreci ve sonuçları göstermiştir ki; Dağder yönetimi, değerleri ve tabanını iyi etüd etmiş üyeleri ve dağ yöresi de yaptığı yaklaşık % 69 ‘ lük tercihle tavan taban bütünlüğünü göstermiştir. Bu konudaki duyarlılıktan dolayı seçime katılan ve desteğini esirgemeyen üye ve hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz. Söz konusu sitedeki iddialara gelince; Yönetim kurulumuz bu kararı , bir parti için ya da bir partiye muhalefet amacıyla almamıştır. Yönetim kurulu asil üyemiz Sayın Sami ÜNAL, yapılan tartışma ve görüşmelerden sonra alınan karar ve açıklama sonrası tercih durumunda kalmış ve 15 yıldır üyesi olduğu ve hizmet ettiği DAĞDER ’i tercih etmiştir. İlgili siteye sadece kendi istifası ile ilgili bilgi vermiş; Yönetim kurulumuz içindeki Ak Parti’li olanların ve kimlerin kanaati nedir? Konularında herhangi bir açıklama yapmamıştır. Kendisine DAĞDER ‘ de ve arzu ettiği takdirde yeni siyasi yaşamında başarılar diliyoruz. Alınan kararlar ve açıklamalar adı üstünde “yönetim kurulu kararı” dır. Karar haline gelmeden önce herkes istediği yönde kanaatini belirtir. Sözler ve kanaatler kendi bağlamı içinde değerlendirilmelidir. Toplantılar alınan kararlardaki artı – eksi riskleri görmek ve ortak aklı oluşturmak için yapılır.

 

Dağder Gn. Başkan vekilimiz Sayın Mehmet KESKİN , Keles Ak Parti İlçe Başkanıdır yönetim kurulu üyemiz Sayın Ali AYKURT da aynı zamanda Ak Parti Orhaneli İlçe Başkanı’ dır. Bu arkadaşlarımız 30 Mart öncesinde görevlendirilmiş ve hem 30 mart hem de 10 Ağustos seçimlerinde partilerini zafere taşımışlardır. Karar alınma aşamasında hassasiyetlerimiz “ seçim atmosferini germemek ve Dağder yönetimi içinde ve tabanımızda yeni sıkıntılara yol açmamak içindir” ki bu duyarlılık tüm yöneticilerimiz tarafından halen de paylaşılmaktadır. Her hangi bir çatlak yoktur. Dolayısıyla bu duyumlar ya eksik veya yanlış aksetmiş olup zorlama iddialara dönüşmüştür. İlgili siteye ulaşılmış ve açıklama yapılacağı bildirilmiştir. Buna göre yönetim kurulumuzun tüm üyeleri, 2016 yılına kadar DAĞDER’ imize (yönetim kurulu üyesi olarak) ve yöremize katkı koymaya devam edeceklerdir.

Dağder, Bursamızın en önemli sivil toplum kuruluşlarından biridir. Genel Kurullarımızda hizmet yarışının olması son derece doğaldır. Yönetim kurulumuz içinde zaman zaman görüş ayrılığı ve istifalarda olabilir, bu doğaldır. Ancak bunların Ak Parti il yönetimiyle, yönetimdeki kişilerle veya ilçe yönetimleriyle her hangi bir ilişkisi yoktur. Ancak yönetim kurulumuz daima “önümüzdeki maçlara bakmakta”dır. Diğer partilerdeki üyelerimiz gibi Ak Parti il yöneticisi olan üyelerimizi de siyasi platformda başarılı olmaları için gönülden destekliyoruz. Saygılarımızla.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.