SON DAKİKA
Hava Durumu

Dağı böyle dinamitlediler!

Bursa-Eskişehir devlet kara yolunun İnegöl Mezitler bölgesinde devam eden duble yol inşaatında belirlenen dağ dinamitle patlatıldı. Patlatma se

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2013 11:29
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2013 12:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa-Eskişehir devlet kara yolunun İnegöl Mezitler bölgesinde devam eden duble yol inşaatında belirlenen dağ dinamitle patlatıldı. Patlatma sebebiyle Mezitler bölgesi bir süre araç trafiğine kapatıldı. 


Duble yol inşaatı Mezit 6 ile 7 arasında devam ederken, yol çalışmalarını üstlenen firma tarafından İnegöl’den Bozüyük’e gidiş istikametine doğru yapılması planlanan yeni yolun güzergahında kalan dağın dinamitle patlatılarak aşılmasına karar verildi. Afyon’dan gelen özel firmada görevli patlatma uzmanının yaptığı keşif doğrultusunda yolun ve çevredeki ormanlık alanın zarar görmemesi için ayrı zamanlarda iki kez dinamit patlatılmasına karar verildi.
İlk tepe bölümün patlatılması için harekete geçen uzman, 15 kilo dinamit ve 250 kilo anfo adlı patlayıcıyı 49 adet kapsüle yerleştirerek açtığı deliklere yerleştirdi. Kapsülleri ateşlemek için yaklaşık 350 metre kablo çeken uzman, düzeneği kurup ateşleme düğmesine basmak için emniyetli bir bölgeye geçerken, bu sırada jandarma ve bölge trafik ekipleri Mezitler bölgesinde araç trafiğini kesti.
Firma görevlilerinin yolu kontrol edip çevrenin güvenli olduğu işaretinin vermesinin ardından, uzmanın ateşleme düğmesine basması ile koca dağın tepesi büyük bir gürültüyle patladı. Patlama ile birlikte büyük bir toz bulutu oluşurken, dağdan kopan taş parçaları çevreye ve yola saçıldı.
Patlatma işleminden sonra yapılan kontrollerin ardından yola saçılan taş parçaları iş makineleri marifetiyle temizlendi. Yaklaşık bir saat süren patlatma sırasında araçların bekletme bölgelerinde uzun araç kuyrukları oluştu. İnegöl’den Bozüyük istikametine giden araçlar yol üzerindeki dinlenme tesisi önünde bekletildi. Havanın sıcak olması yüzünden bazı vatandaşlar ağaçların altına sığındı. Temizleme işlemlerinin tamamlanmasının ardından yol yeniden trafiğe açıldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.