SON DAKİKA
Hava Durumu

Dağlılar Osmangazi'yi istiyor!

Dağ-Der Genel Başkanı Mustafa Bay ve Dağ-Der Yönetim Kurulu Üyeleri ile Dağ-Der’e bağlı derneklerin temsilcilerinden oluşan yaklaşık 100 k

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2013 15:59
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2013 16:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Dağlılar Osmangazi'yi istiyor!
Dağ-Der Genel Başkanı Mustafa Bay ve Dağ-Der Yönetim Kurulu Üyeleri ile Dağ-Der’e bağlı derneklerin temsilcilerinden oluşan yaklaşık 100 kişilik grup, AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın’ı makamında ziyaret etti.

Orhaneli, Keles, Büyükorhan, Harmancık ve Osmangazi’ye bağlı Dağ Köyleri Yardımlaşma ve Kültür Derneği (Dağ-Der) Genel Başkanı Mustafa Bay ve Dağ-Der’e bağlı köy derneklerinden oluşan yaklaşık 100 kişilik bir grup, AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın’ı makamında ziyaret etti. Genel Başkan Mustafa Bay, Osmangazi Belediye Başkanlığı için yörelerinden çıkan aday adaylarının AK Parti tarafından aday gösterilmesi taleplerini Sedat Yalçın’a iletti. Dağ yöresinden Osmangazi Belediye Başkanlığı görevi için aday adaylığı başvurusunda bulunan hemşerilerinin AK Parti tarafından aday gösterilmesi taleplerini Sedat Yalçın’a ileten Dağ-Der Genel Başkanı Mustafa Bay, “Dağ yöresinde yeni bir tarz gelişti. Bu tarzda desteği olan herkese teşekkür ediyorum. Bölgede gelişen bu tarz sadece Yörük Türkmenlerini değil tüm Bursa’yı etkileyecek bir tarz. Gerek demografik yapısı gerekse de sosyal dokusu açısından Osmangazi’ye en çok yakışacak adayın dağ yöresinden çıkacağı inancındayız” diye konuştu. 
Tüm Türkiye’de olduğu gibi Bursa’da da yeni bir seçim sürecinin heyecanının yaşandığına değinen AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın ise yerel seçimlerde genel iktidarın önerisinin yanında adayların da önemli olduğuna işaret etti. Yalçın,  “Yerel seçimlere en iyi adaylarla çıkmak gerekiyor” ifadelerini kullandı. 
ADAYLAR PROJELERİNİ ORTAYA KOYSUN

Aday adaylarının projelerini kamuoyu ile paylaşması gerektiğinin önemine vurgu yapan Sedat Yalçın, “Ben uzun bir süredir, yaklaşık 7-8 aydır bir şeyler anlatmaya çalışıyorum. Kişilerden öte, aday olacak arkadaşlarımız kentlere neler yapacaklardır? Onlar bunları bir anlatsınlar. Senin arkadaşın, benim arkadaşım ölçüsünde hareket ettiğimizde yanlış yapmış oluyoruz ancak Dağ-Der ile beraberim. Yapılacak ne varsa yapılacaktır” diye konuştu.  

BAŞBAKAN’IN KARARI BEKLİYORUM

Sedat Yalçın, Yerel seçimler öncesi kendisinin partisi tarafından aday gösterilip gösterilmeyeceğiyle ilgili son gelişmeler hakkında şunları söyledi: “Benim durumla ilgili şöyle bir gelişme olacak: Başbakanımız, il başkanlarının adaylıklarını ben bizzat arayıp kendilerine tebliğ edeceğim dedi. Biz, kendilerinin talimatını bekliyoruz yani. Bu durum normal takvime çok tabi değil. Türkiye’de 20 civarında il başkanının adaylık talebi var. Bunun içinde ben de varım. İnşallah hayırlısı olur.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.