SON DAKİKA
Hava Durumu

'Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi'

 Adaleti Savunanlar Derneği Bursa Şube Başkanı Çelenk,"Kitaba baktığımda o günün acı ha

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2016 10:50
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2016 11:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi'
 Adaleti Savunanlar Derneği Bursa Şube Başkanı Çelenk,"Kitaba baktığımda o günün acı hatıratını yaşatmakla birlikte gelecekte daha çok 'neler yapabiliriz' şuurunun oluşmasına vesile olacağı için çok teşekkür ederim" dedi.



 

 

 

Anadolu Ajansının (AA), Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin kronolojisi ve sonrasında yaşananları içeren "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı, Bursa'da Şehreküstü semtindeki "15 Temmuz Demokrasi Meydanı"nda demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara dağıtıldı.

Darbe girişiminde yaşanan tüm gelişmelerin, AA muhabirlerinin anlık haberleri ve olay anındaki fotoğraflarıyla kronolojik bir sıraya göre derlendiği kitabın dağıtımı için stant kuruldu. Standa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Türk halkının sokaklara çıkarak darbe girişimine direnmesi, muhalefet liderlerinin ve medyanın darbeye karşı ortak tavrı, tüm dünyadan siyasetçilerin darbe girişimine yönelik tepkileri ile Türkiye'ye destek açıklamaları, darbeye direnirken şehit düşenler ve yaralananlar, darbe girişimi sonrası gözaltılar, açığa almalar ve tutuklamalar, 20 Temmuz itibarıyla ortaya çıkan rakamlar, AA'nın fotoğraf ve infografikleriyle tarihi bir belge niteliği taşıyan kitapta yer alıyor.
"OLAYLARI TÜM GERÇEKLİĞİYLE BİZLERE ANLATIYOR"
Adaleti Savunanlar Derneği Bursa Şube Başkanı Arif Çelenk, emekli bir albay olarak kitabı incelediğini dile getirerek, "Kitaba baktığımda o günün acı hatıratını yaşatmakla birlikte gelecekte daha çok 'neler yapabiliriz' şuurunun oluşmasına vesile olacağı için çok teşekkür ederim. Sadece olaylar bundan ibaret değil. AA'nın bundan sonraki olayları da kitapçık haline getirip milletimize ulaştırmakta aracı olması en büyük görevlerinden biridir. Ajansın kanallara düşen haberleri göğsümüzü kabarttığı gibi bu faaliyeti de çok önemli." ifadelerini kullandı.

Erguvan Gençlik Derneği Başkanı Mustafa Bülbül, medyanın "4. kuvvet" olarak nitelendirildiğini, darbe girişiminden sonra aslında medyanın "1. kuvvet" olduğunun görüldüğünü belirtti.

AA'nın güvenilirliğinin medya içinde ayrı bir yer teşkil ettiğini aktaran Bülbül, "AA'nın olayları hızlı aktarması, devletten çok daha ileri bir safhada olduğunu gösteriyor. Diğer taraftan herkesin güvenini kazanmasının ayrı bir yeri var. Kitapta ifade edilenler, Türkiye'deki bir gerçeği ortaya koyuyor. O anlamda AA'nın bundan sonraki süreçlerde kendini yenilemesi ve kendiyle yarışması çok önemli. Bundan sonra da çok daha güzel, çok daha etkili haberler bekliyoruz." diye konuştu.

Meydanlardaki nöbetlere ilk günden beri katıldığını anlatan 28 Şubat mağduru öğretmen Nokta Birkan da "AA'nın kitabı, olayları tüm gerçekliğiyle bizlere anlatıyor. Gerçekten çok güzel derlenmiş. AA'nın başarılı yayınlarını sürekli takip ediyoruz. Bu darbe girişimi sürecinde de çok güzel bilgilendirme ve yönlendirmelerde bulundu. Çok teşekkür ederiz." dedi.

Cemile Şan ise 15 Temmuz'da Türkiye'nin çok büyük bir badire atlattığını dile getirerek, "Bu badireyi atlatırken de bilgiyi en çok AA sayesinde edindik. Hazırlanan kitabı da inceleme fırsatımız oldu. Emeği geçenlere çok teşekkür ederiz. Gelecek nesillere yaşananları aktarmada gerçekten çok önemli bir arşiv niteliği taşıdığını düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.