SON DAKİKA
Hava Durumu

'Darbeci anayasadan özgürlükçü anayasaya geçilmeli'

Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, darbeci anayasadan özgürlükçü bir anayasa geçilmesi gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2011 15:43
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2011 16:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Darbeci anayasadan özgürlükçü anayasaya geçilmeli'
Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, darbeci anayasadan özgürlükçü bir anayasa geçilmesi gerektiğini söyledi.

Yeni anayasayla sağlıklı bir gençlik politikası oluşturulabilmesi için Bursa Gençlik Meclisi çalışmalarına başladı. Anayasaya katkı sunmak isteyen Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi Siyaset Bilimi Çalışma Grubu, gençlik alanındaki kurumlar, öğrenciler ve gençlerle bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunacak.

Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi Siyaset Bilimi Çalışma Grubu Temsilcisi Emin Eminoğlu, çalışma grubu olarak yaklaşık 2 aylık bir hazırlık dönemi geçirdiklerini söyledi. Yeni anayasanın yapım sürecinde gençlik politikası oluşturulmasının hareket noktaları olduğunu belirten Eminoğlu, Siyaset Bilimi Çalışma Grubu ve Gençlik Meclisi haftalık toplantılarında konuyu derinlemesine tartıştıklarını ve kendilerine yol haritası belirlediklerini anlattı. Önlerinde tahmini bir yıllık süreç olduğunu ifade eden Eminoğlu, "Bu süreci iyi bir şekilde kullanıp çalışmalarımızı sonlandırmak istiyoruz. 'Gençlik olarak bu anayasanın neresinde olacağız?' sorusuyla yola çıktık. Gençlik Meclisi içerisinde konuya ilgi duyan arkadaşlardan bir ekip kuruldu. Uzun bir aradan sonra ilk defa halk tarafından anayasa hazırlanacağı için akademisyenlerle bir araya gelerek bilgi aldık. Siyasi partilerin gençlik kollarını ziyaret etmeyi, 'Anayasa ve Gençlik" konulu söyleşi ve atölye çalışmaları düzenlemeyi planlıyoruz. Anayasa noktasında hala bir hareketlilik yok. Biz bu hareketliliği başlatmak istiyoruz" dedi.

Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkan Yardımcısı Furkan Öksüz ise, Gençlik Meclisi olarak yereli ve ulusalı ilgilendiren tüm konuları gündemlerine taşıdıklarını söyledi.
Bursa Kent Betgaranti Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, Büyükşehir Belediyesi'nin ve gönüllülerin katkılarıyla Türkiye'ye örnek olabilecek noktaya geldiklerini dile getirdi.

Türkiye'de yeni bir süreç başladığını hatırlatan Başkan Pala, yeni bir anayasa oluşturulması için TBMM'de çalışma başlatıldığına işaret etti. Halkın da bu noktada görüş ve düşünceleri olduğunu söyleyen Başkan Pala, yeni anayasanın herkese hitap edebilmesini istedi. Yürürlükte olan anayasanın, darbeler ürünü olduğunu hatırlatan Pala, "Mevcut anayasa, insan haklarına, özgürlüklere ve demokratik yapıya engel oluyor. Milletin gelişmesine de engel oluyor. Bursa Kent Konseyi olarak gençlerin ve diğer kesimlerin düşüncelerini rahatça ifade edebilmesini için bu toplantıları başlattık. Özellikle yarınların yöneticileri olan gençler yeni anayasa hakkında görüşlerini ortaya koymalı. Darbeci anayasadan, özgürlükçü bir anayasa geçilmelidir. Yeni anayasa, ülkeye her açıdan fayda getirecektir. Bizler de Türkiye'nin önündeki engellerin ve zincirlerin kırılmasını istiyoruz.

Milletvekillerimizin ve ülkeyi yönetenlerin süreci hızlandırmasını istiyoruz" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.