SON DAKİKA
Hava Durumu

Davutoğlu: 'Ulu Şehir'den Kudüs'e selam olsun'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kudüs'ün son Osmanla askerinin emaneti olduğunu belirterek, "Herkes unutsa Kudüs bizim davamızdır,

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2014 17:32
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2014 18:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Davutoğlu: 'Ulu Şehir'den Kudüs'e selam olsun'


Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kudüs'ün son Osmanla askerinin emaneti olduğunu belirterek, "Herkes unutsa Kudüs bizim davamızdır, davamız olmaya ebediyen devam edecektir" dedi.

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu Merinos Atütürk Kongre Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplu açılış töreninde konuştu. Davutoğlu, bugün Filistinli yetkillierle görüştüğünü belirterek şu mesajları verdi:

"Tam bir koordinasyon içinde Kudüs için, Mescid-i Aksa için ne yapılması gerekiyorsa, her şeyi yapacağız. Gerekli talimatları verdik. Başta BM'ler olmak üzere dünyanın her yerinde Kudüs'e sahip çıkmak için girişimlerde bulunacağız. Nasıl Bursa'nın işgali daim olmamışsa nasıl izzetli ve onurlu Bursalılar buna izin vermemişse izzetli ve onurlu Filistinliler, izzetli ve onurlu Müslümanlar ve insanlık bu işgalcilere fırsat vermeyecektir. Nasıl Osman Gazi'nin Türbesi kurtulmuşsa inşallah Mescid-i Aksa da bir gün hürriyetine kavuşacaktır. Buna kimse engel olamaz. Kudüs bize Hazreti Ömer'in emanetidir. Kudüs bize Yavuz Sultan Selim, Kanuni Sultan Süleyman'ın emanetidir. Kudüs bize son Osmanlı askerinin emanetidir. Herkes unutsa Kudüs bizim davamızdır, bizim davamız olmaya ebediyen devam edecektir. Kimse bir Türk'e dönüp de 'Kudüs senin davan değildir' diyemez. Kimse bize dönüp de 'Ortadoğu bataklığına bulaşmayalım, Kudüs'le ilgilenmeyelim' diyemez. Kimse, Kudüs'ün, Mekke'nin, Medine'nin, Bağdat'ın, Şam'ın, Kahire'nin olduğu Ortadoğu'ya 'bataklık' diyemez."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.