SON DAKİKA
Hava Durumu

Değişime esnaf karar verecek

Sercan GÜLER Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği (BESOB)  Olağan Kongresi 6 Mayıs Pazar günü yapılacak. 1993 yılından beri

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2018 16:47
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2018 17:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Değişime esnaf karar verecek
Sercan GÜLER

Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği (BESOB)  Olağan Kongresi 6 Mayıs Pazar günü yapılacak. 1993 yılından beri BESOB Başkanı olan Arif Tak ile Bursa Bakkallar Odası Başkanı Muhammed Nuri Örs yarışacak. Başkan adayı Muhammed Nuri Örs, BESOB’ta işlerin yolunda gitmediğini belirterek, kötü düzene son vermek için BESOB Başkanlığına aday olduğunu söyledi.

BESOB Kongesi’nde başkanlığa aday olan Bursa Bakkallar Odası Başkanı Muhammed Nuri Örs,  Arif Tak yönetiminde Bursa esnafının her geçen gün daha da geriye gittiğini savunarak, işlerin düzeleceğini beklerken mevcut yönetimle her geçen gün daha da kötüye gittiğini söyledi. Örs, bu kötü yönetime kimsenin aldırış etmediğini de ifade ederek şunları söyledi: “Tüm bu kötü bulutları dağıtmak ve herkesi kucaklayacak bir yönetim anlayışı ve çağın gereklerine uygun ihtiyaçları karşılayacak, Esnaf ve Sanatkar camiamıza huzur ve güven kazandıracak yeni yönetişim modeli kazandırmak için aday olduk.”

“YÖNETİM, STATÜKOCU DÜŞÜNCELERE ESİR EDİLMİŞ”

BESOB’un doğru yönetilmemesi nedeniyle esnafın her geçen gün daha da kötüye gittiğini dile getiren, yüzlerce esnafın iflas ettiğini, kalanlar borç içinde yaşamlarını sürdürmeye çalıştığını vurgulayan Örs, , “Bozulmanın baş sebebi baştakilerin insan-hizmet ve kalkınma odaklı olmayanın, aksine ‘küçük olsun benim olsun’ anlayışı ile koltuk odaklı, dar cepheli, statükocu düşüncelere esir edilmiş bir yönetim sürmekte ve bu işin esas sebebi olmaktadır.” dedi.

BESOB’UN 3 KRİTİK SORUNU

Açık şeffaf ve demokratik bir hizmet anlayışı tesis edeceklerini, BESOB’u başkanlarla delegelerle birlikte yöneteceklerini ifade eden Örs, “Biz birlikte yönetelim derken, delegelerin sadece oy veren değil, esnaf ve sanatkar  camiamıza kent ekonomisine, toplumsal gelişmeye, sosyal paylaşıma yön veren kişiler olmak istiyoruz” dedi. BESOB’un üç kritik sorunu olduğu belirten Örs,  “Birincisi; kötü yönetim, statik durağan ve gelişmeye kapalı bir yönetim anlayışı. İkincisi; ekonomik daralma, üçüncü ise acımasız, dengesiz ve kontrolsüz süregelen haksız rekabet ortamı… Bu birinci süreci aşarsak, diğer iki sürece de çözüm yolları açılır” dedi.

BESOB’U ORTAK AKILI İLE YÖNETELİM

Bursa’nın esnaf ve sanatkârlar camiasının büyük bir aile olduğunun altını çizen Örs, Bursa’da artık esnaf ve sanatkârların da söz sahibi olması ve kararı olması gerektiğini vurguladı. Esnaf ve Sanatkarları geleceğe taşıyacak projeleri olduğunu ifade eden Örs, “ BESOB Bursa için ortak fayda kuruluşu,  BESOB’u Türkiye genelinde model haline getirecek ‘BESOB 16’ adıyla proje hazırladık bu projelerle BESOB Türkiye’ye örnek olacak” dedi.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.