SON DAKİKA
Hava Durumu

Dekan Yılmaz istifa etti

  Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feridun Yılmaz, dün görevinden istifa etti. Yılmaz, geçtiğimiz y

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2016 19:48
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2016 21:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Dekan Yılmaz istifa etti
 

Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feridun Yılmaz, dün görevinden istifa etti. Yılmaz, geçtiğimiz yıl Eylül ayında görevi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce’den devralmıştı. Prof. Dr. Yılmaz kararına ilişkin açıklama yapmaktan kaçınırken, bu sürece Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay’ın Birlik Platformu ilkelerinden uzaklaşmasının sebep olduğu iddia ediliyor. Rektörlük seçimi öncesinde oluşturulan Birlik Platformu ilkelerinin Ulcay tarafından yok sayıldığı, üniversite yönetimine kaynaklarca dile getiriliyor.

22 Kasım 2016 Salı günü de Ulcay, Genel Sekreter Prof. Dr. İsmail Sağlam’ı görevden almıştı. Sağlam, yaşanan sorunlara dair yaptığı açıklamada şunları söylemişti: “6 Nisan 2014’te görevi devraldım. Şahsi hiçbir problem ve tartışmam olmadı, ancak uyulması gereken ilkelerimizi kamuoyuna deklere ettik. Üst makamlara, Üniversiteyi 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine taşıyacak ruh ile hareket edeceğimiz sözünü verdik. Bu hedefe yönelik uyarıları zaman zaman yapıyordum. Bu yönde istişare ve ekip ruhu ile hizmet üretmeniz gerektiğini vurguluyordum. Hatta bir hafta önce ekibimizden 5-6 arkadaşımızın huzurunda bu yönde uyarılarda bulunmuştum. Sonra bir daha yüz yüze görüşme imkanım olmadı.  Benim genel sekreter olup olmamam hiç önemli değil. Verilen sözlerin arkasında durulsun yeter biz mutlu oluruz.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.