SON DAKİKA
Hava Durumu

Demirtaş Meydanı genişliyor

Osmangazi Belediyesi, Demirtaş’ta 15 bin metrekare alan üzerine yapılan meydan çalışmaları kapsamında bölgedeki Türk Telekom binasını da yıka

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2015 18:22
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2015 19:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Demirtaş Meydanı genişliyor
Osmangazi Belediyesi, Demirtaş’ta 15 bin metrekare alan üzerine yapılan meydan çalışmaları kapsamında bölgedeki Türk Telekom binasını da yıkarak meydana dahil ediyor.
 

 

Büyükşehir Belediyesi Demirtaş Bölge Sorumlusu İsmail Sabun ve AK Parti Osmangazi İlçe Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Akman, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı ziyaret etti. Ördekli Kültür Merkezi’ndeki makamında ağırladığı misafirlerine Demirtaş’ta yapımı devam eden meydan çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Dündar, “Demirtaş’a bölge halkının hayal edemediği yatırımlar yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Beldelerin kapatılmasının ardından Osmangazi Belediyesi’ne bağlanan Demirtaş, planlı yapılaşma ile ilçenin en hızlı gelişen mahallelerinden biri oldu. Demirtaş’a Bursa’nın en modern havuzlarından bir tanesini inşa ettik. Trap ve atıcılık tesisimiz bölgeye değer kattı. Demirtaş Camii, mimarisi ve büyüklüğüyle dikkat çekiyor. 40’tan fazla park ve yeşil alan yaparak bölgeye nefes aldırdık. Şimdi de Demirtaş’ın çehresini değiştirecek projelerin başında gelen meydan düzenlemesi ile ilgili çalışmalarımız büyük bir hızla devam ediyor” dedi.

 
DEMİRTAŞ YEPYENİ BİR KİMLİK KAZANACAK
Meydan çalışmaları kapsamında bölgedeki Türk Telekom binasını kamulaştırıldıklarını ve yıkarak meydan yapılacak alana dahil edeceklerini belirten Başkan Dündar, “Toplam 15 bin metrekarelik bir alanı kapsayan Demirtaş Meydanı, içerisinde yer alacak park alanı, yürüyüş yolları, yeşil alan ve camisi ile bölgeyi tamamen değiştirecek. Meydan, içerisinde yer alacak olan kültür merkezi, park ve sergi alanı, yürüyüş yolları, çok amaçlı salonu, sosyal ve kültürel aktivite alanları ile Demirtaş’a yepyeni bir kimlik kazandıracak. Yeni meydan ile bölgeye önemli bir değer katmanın yanı sıra, vatandaşlarımıza da yeni bir sosyal donatı alanı sunmuş olacağız. Klasik hizmetlerin artık konuşulmadığı Demirtaş’ta, 7 bin metrekare alanda kuracağımız kültür merkezi ile de, mahalle halkının kültürel ve sanatsal faaliyetleri için güzel bir mekan inşa etmiş olacağız” diye konuştu. İsmail Sabun ve İbrahim Akman da, yapılan hizmetlerden dolayı bölge halkının duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.