SON DAKİKA
Hava Durumu

Demokrasi şehitlerinin adları BTSO kampüsünde yaşayacak

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yaptırılan mesleki eğitim kampüsündeki okul, otel ve yurtl

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2016 15:32
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2016 16:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Demokrasi şehitlerinin adları BTSO kampüsünde yaşayacak
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yaptırılan mesleki eğitim kampüsündeki okul, otel ve yurtlara, FETÖ'nün darbe girişiminde şehit olan 7 kişinin isimleri verildi







Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde şehit olan vatandaşlardan 7'sinin isimleri, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından yaptırılan mesleki eğitim kampüsündeki okul, otel ve yurtlara verildi.


BTSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Yeniceabat'ta inşa edilen ve "BTSO 15 Temmuz Şehitleri Mesleki Eğitim Kampüsü" ismi verilen kampüsteki yapıların adları da "Şehit Ömer Halisdemir Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Teknik ve Meslek Lisesi, Şehit Erol Olçok Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, Şehit Abdullah Tayyip Olçok Uygulama Oteli, Şehit Türkan Türkmen Tekin Kız Öğrenci Yurdu, Şehit Mustafa Cambaz Erkek Öğrenci Yurdu, Şehit Halil Kantarcı Konferans Salonu." oldu.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye Cumhuriyeti var oldukça isimleri unutulmayacak şehitlerin arasında, 15 Temmuz şehitlerinin özel bir yeri olduğunu belirtti.

Türkiye'nin bütünlüğü ve milletin selameti için canlarını veren şehitlerin öykülerinin nesilden nesile anlatılacağını ifade eden Burkay, şunları kaydetti:

"Bizler de Türkiye için milat olan 15 Temmuz'da ülkemizin tarihine altın harflerle geçen kardeşlerimizin isimlerini, kente kazandırdığımız okullarımıza verdik. Böylece 15 Temmuz kahramanlarımızdan sembol olmuş şehitlerimizin 7'sinin isimlerini kampüsümüzdeki kurumlarda yaşatacağız. Tüm 15 Temmuz şehitlerinin adlarını ölümsüzleştirmek amacıyla Bursa'ya kazandırılacak 'demokrasi anıtı' için de çalışmalarımız sürüyor."


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.