SON DAKİKA
Hava Durumu

Deniz Feneri Bursa'da gönüllere dokundu

-Sercan GÜLER Afrika'dan Balkanlara ve Asya'dan Orta Doğu'ya kadar üç kıtada 60 ülkede yaptığı yardımlarla kardeşlik köprüsü

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2018 13:10
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2018 14:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Deniz Feneri Bursa'da gönüllere dokundu
-Sercan GÜLER
Afrika'dan Balkanlara ve Asya'dan Orta Doğu'ya kadar üç kıtada 60 ülkede yaptığı yardımlarla kardeşlik köprüsü kuran ve Türkiye’de 81 ilde yardıma muhtaç ailelerin yüzünü güldüren Deniz Feneri, Kurban Bayramı öncesinde Bursalı ailelerin yüzünü güldürmek için yardımlarına başladı.
Türkiye’nin önde gelen yardım kuruluşlarından biri olan Deniz Feneri Kurban Bayramı öncesinde tüm yurtta olduğu gibi Bursa’da çalışmalarına hız verdi. İstanbul’dan gelen yardım paketlerini yardıma muhtaç ailelerle buluşturmak için Bursa’da bir araya gelen Deniz Feneri gönüllüleri Bursa’nın bir çok noktasındaki ailelere yardımlarını ulaştırdı.
MUHTAÇ AİLELER DENİZ FENERİ İLE GÜLÜYOR
Deniz Feneri İstanbul Şubesi’nde görevli aynı zamanda Bursa Sorumlusu olan Ali Duman 10 yıldır Deniz Feneri’nin projelerinde yer aldığını belirtti.  Deniz Feneri Derneği’nin İstanbul Şubesi’nden gelen yardımları Bursalı yardıma muhtaç ailelere ulaştırmak için burada bulunduklarını ifade eden Ali Duman, “Deniz Feneri Derneği’ne müracaat etmiş ailelerin veya gönüllerimiz tarafından derneğimize bildirilmiş ailelerin sosyal incelemesi yapıldıktan sonra yardım kararı çıkmış, Bursalı 100 aileye yardımlarımızı ileteceğiz” ifadelerini kullandı.


KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ ERZAK YARDIMI
Kuru erzaktan, salçaya, sıvı yağdan bir çok temel gıdanın bulunduğu yardım paketlerinin hazırlandığını ve yardım bekleyen ailelere iletmek için çalışmaların sürdüğüne dikkat çeken Duman, “Normal şartlarda 3 ayda bir ailelerimize yardımlarımızı iletiyoruz. Daha önceden bu yardımlar ayda bir olmak kaydıyla yapılıyordu. Bağışlar arttıkça bizimde yardımlarımız doğal olarak artış gösteriyor. Yardım muhtaç aileler Deniz Feneri’ne müracaatlarını yapıyor. Gönüllülerimizde bir diğer yandan muhtaç ailelerin tespitini yapıp bizlere iletiyor. Daha sonra gerekli incelemeler yapıldıktan sonra yapılan bağışlarla orantılı bir şekilde ailelere yardımlarımızı iletiyoruz” dedi. Ramazan Bayramı öncesinde de yardımlarda bulunduklarını ifade eden Duman, Kurban Bayramı’na kısa bir zaman kala ailelerin yüzlerini güldürmek için yola koyulduklarını ifade etti.
BURSA’NIN BİRÇOK NOKTASINA YARDIM ELİ
Duman, Mustafakemalpaşa, Gemlik, Orhaneli, Yıldırım, Osmangazi başta olmak üzere Bursa’nın bir çok noktasına yardımlarını ulaştırdıklarını belirtti. Bursa’da 928 aktif gönüllü olduğuna dikkat çeken Duman, “Gönüllülerimize hep şunu belirtiyoruz, vaktiniz, saatiniz neye yetiyorsa bizim için çok değerlidir. Bu iş gönüllülük esasına dayanıyor. Önce kalpten gelmesi lazım. Herkes gönüllü olabilir. ” ifadelerini kullandı. 20 yıldır bu işin içinde olduğuna dikkat çeken Duman, 81 il ve birçok ülkede faaliyet gösterdiklerini de sözlerine ekledi.
“ALLAH RIZASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Deniz Feneri İstanbul Şubesinde görev yapan aynı zamanda Deniz Feneri gönüllüsü olan Hasan Güney, bir yılı aşkın bir süredir projelerde görev yaptığını belirterek, “Yardımlarımız tüm hızıyla devam ediyor. Yaklaşık üç ay aradan sonra tekrar Bursa’da yardıma muhtaç ailelere yardımlarımızı ulaştırıyoruz. Şu anda 100’e yakın aileye yardımda bulunacağız. Yardımların sıklığına göre biz çalışmalarımıza hız veriyoruz.” İfadelerini kullandı. Güney, bu işin tamamen gönüllük esasına dayalı olduğunu da ifade ederek Allah’ın rızasını kazanmak için bu işte görev yaptığını belirtti. Öte yandan Mustafakemalpaşa’dan gönüllü olarak Deniz Feneri’ne katıldığını ve gönüllülük yaptığını dile getiren Şemsettin Bayram, Bursalı ailelere yardımlarını ulaştırmak için çalıştıklarını söyledi.


“DENİZ FENERİ İRTİBARSIZLAŞTIRMAYA ÇALIŞILDI”
Deniz Feneri’nin Bursa’da görev yapan 928 gönüllüsünden biri olan Ahmet Alper, 10 yıldır gönüllülük esasına dayalı çalıştığını belirtti. Muhtaç ailelerin tespiti ve erzakların dağıtılmasında görev yaptığını ifade eden Alper, “Deniz Feneri’nin geçmişte uğradığı haksız eleştirilere karşı, dimdik ayakta durduğunu ve süreç içerisinde kimlerin hangi oyunları yaptığı ortaya çıktı. Tüm irtibarsızlaştırma çalışmalarına rağmen Deniz Feneri ayakta durdu. Maddi durumu olan bütün vatandaşların maddi destek, maddi durumu elverişli olmayan vatandaşlarında gönüllük esasına dayalı destek vermelerini bekliyoruz.” İfadelerini kullandı.

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.