SON DAKİKA
Hava Durumu

Deniz uçağı karanlık ellere teslim

Bon Air’e olan borcunu ödeyemeyince uçakları ortada kalan Burulaş, adı MHP’lilere skandal kaset şantajıyla duyulan ve “bacanak paralel yargıç

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2015 15:58
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2015 16:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Deniz uçağı karanlık ellere teslim
Bon Air’e olan borcunu ödeyemeyince uçakları ortada kalan Burulaş, adı MHP’lilere skandal kaset şantajıyla duyulan ve “bacanak paralel yargıçların kayınbiraderi” olan Faruk Bayındır’ın para kaynağı bilinmeyen Tarkim ile uçmaya karar verdi.

Uçak seferlerinden zarar eden Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Burulaş, Bon Air’e olan borcunu ödeyemediği için uçak seferleri durdurulmuştu. Gemlik, Bandırma, Haliç uçuşları bir aylık aradan sonra yeniden başlıyor. Burulaş Genel Müdürü Levent Fidansoy, “deniz kuşu” olarak tanınan uçakların Tarkim’e emanet edildiğini “İzin formalitelerini de imzaladık” sözleriyle duyurdu. Finans kaynağı tartışılan Tarkim’in sahibi İbrahim Faruk Bayındır’ın adını kamuoyu, MHP’lilere skandal kaset şantajı ile duymuştu. 12 Haziran 2011 genel seçimleri öncesi MHP Genel Başkanını hedef alan skandal kasetlerin mail atıldığı server ve ödemelerin yapıldığı hesapların AK Parti Küçükçekmece Belediye Meclis eski Üyesi olan Bayındır’a ait çıkması ile kendisi partiden ihraç edilmişti.

BAYINDIR’IN PARTİYE AİDİYET DUYGUSU YOKTU

Dönemin AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu da arkasında Bayındır’ın olduğu kaset skandalına ilişkin, “Bu işin sorumluluğunu AK Partiye yıkmak istediler. Faruk Bayındır, 2004-2009 yılları arasında Küçükçekmece'de Meclis Üyesi olarak bulunmuş fakat bu arkadaşımız teşkilatla aidiyet duygusu geliştiremediği için sonraki dönemde yaptığı Meclis Üyeliği başvurusunu değerlendirmemişiz, Belediye Başkanlığı için adaylık başvurusu olmuş değerlendirmemişiz ve nihayet vekil aday adaylığı olmuş değerlendirmemişiz.” demişti.

KASET FİNANSMANI BAYINDIR’I KİMLER KORUYOR?

AK Partiye sızan isimlerden biri olduğu konuşulan Bayındır, skandal şantaj kasetlerine dair finansın kendi kredi kartından karşılandığını geçtiğimiz yıl itiraf etti. Birden fazla ve yüksek limitlere sahip kart taşıdığını söyleyen Bayındır’ın, “bilgim dışı harcama yapılmış, fark edemedim” itirafına karşın hiçbir yasal işlem yapılmamıştı. Bu da, Bayındır’ın paralel yapılanma tarafından korunduğu yorumlarını güçlendirdi.

“BACANAK PARALEL YARGIÇLAR”IN KAYINBİRADERİ

Köşe yazarı Sevilay Yükselir de, “Tesadüfün böylesi görülmedi” başlıklı yazısında Faruk Bayındır hakkında farklı bir bağlantıyı ortaya koydu. Üç kız kardeşle evli olan Hüseyin Karagöl, Mustafa Akarsu ve İlyas Şahin adlı hakimler aynı tarihte Yargıtay üyesi olarak atanmıştı Hakimlerin eşleri ile Tarkim Havacılık şirketinin sahibi Faruk Bayındır’ın kuzen olduklarını yazan Yükselir, Bayındır’ın aynı zamanda uyuşturucu kaçakçılığında adı geçen Ahmet Özbey’in de damadı olduğunu açıkladı. Yükselir yazısında şu ifadeleri kaleme aldı: “O vakitler MHP lideri Devlet Bahçeli, kasetlerin ABD'de Bayındır'ın kredi kartı ile yayına verildiğini ispat edince, hem meclis üyeliğinden, hem de mensubu olduğu AK Parti'den jet hızıyla ihraç edilmişti. Olayın devamında ne oldu bilmiyorum ama Bayındır'ın Gülen Cemaati'yle sıkı bir yakınlığı olduğunu onu tanıyan herkes çok iyi bilir. Özetle... Çok ince hesapları yıllar öncesinden yapıp, bu ince hesaplarla devletin en kilit noktalarını ele geçirme konusunda oldukça usta bir örgütle karşı karşıyayken bu tesadüf ötesi durumu irdelemek boynumuzun borcu oldu artık. Elbette ki insanların istediği adamla ya da kadınla evlenme ve birbirleri ile bacanak olma özgürlüğü vardır. Ancak bu bacanakların üçünün birden 2011'de Yargıtay'a atanmasının da bir izahı olmalıdır.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.