SON DAKİKA
Hava Durumu

Denizin altında hayat üstünde turizm

Gemlik Belediyesi, İlçe Tarım Müdürlüğü ile Gemlik, Kurşunlu ve Narlı su ürünleri kooperatiflerinin iş birliğiyle hazırlanan, “Denizin

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2013 11:21
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2013 12:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Gemlik Belediyesi, İlçe Tarım Müdürlüğü ile Gemlik, Kurşunlu ve Narlı su ürünleri kooperatiflerinin iş birliğiyle hazırlanan, “Denizin Altında Hayat, Denizin Üstünde Turizm Canlanacak” projesi BEBKA’ ya sunuldu.



 

Denizin içine suni resifler ve anti trol blokları konularak Gemlik körfezinde balık neslini koruyup turizmi canlandırmayı hedefleyen proje BEBKA’nın onayının ardından hayata geçirilecek.
Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, deniz canlılarının korunması, çoğaltılması, kaçak avcılığın önüne geçilmesi ve iç turizme yönelik olta balıkçılığının yaygınlaşmasını hedefleyen projenin 1 milyon 250 bin liralık bir proje olduğunu söyledi. Gemlik, Kurşunlu ve Narlı köylerine ahşap görünümlü 20 metre uzunluğunda, 5 metre genişliğinde iskeleler de yapılacağını ifade eden Yılmaz, projeyi hazırlayan İlçe Tarım Müdürü İbrahim Çetin ve teknik ekibe teşekkür etti.
Böyle bir projeyi hayatı geçirecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayan Yılmaz, proje tutarı olan 1 milyon 250 bin liranın BEBKA tarafından hibe kredi olarak kullandırılacağını açıkladı. Projenin onaylanmasının ardından çalışmaları başlatacaklarını anlatan Yılmaz, Gemlik’te turizme yönelik yatırım ve hizmetlerin artarak devam edeceğini bildirdi. Yılmaz, “Proje hayata geçtiğinde denizin altında hayat, üstünde de turizm canlanacak. Hazırlattığımız proje şimdiden hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.