SON DAKİKA
Hava Durumu

Deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı

Yıldırım Belediyesi Sivil Savunma Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren ‘Yıldırım Arama-Kurtarma Ekibi’nin yaptığı deprem tatbikatı ge

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2015 13:12
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2015 14:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı
Yıldırım Belediyesi Sivil Savunma Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren ‘Yıldırım Arama-Kurtarma Ekibi’nin yaptığı deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı.
 

 

İsabey Mahallesi’nde yapılan tatbikatta 17 görevli personelden oluşan Yıldırım Arama-Kurtarma Ekibi, senaryo gereği depremde yıkılan binada enkaz altında kalan yaralılara müdahale etti. tatbikat başarılı bir şekilde tamamlandı.Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Türkiye’nin deprem ülkesi olduğu gerçeğini hatırlatarak, “Özellikle bölgemizin deprem kuşağı üzerinde olması, depremle yaşamayı öğrenmemizi ve her an hazırlıklı olmamızı gerektirmektedir. Muhtemel bir afete karşı Yıldırım Belediyesi olarak 7/24 hazır durumdayız” dedi.Yıldırım Arama-Kurtarma ekibinin gönüllü personellerden oluştuğunu ve son derece iyi eğitim aldığını anlatan Edebali, “İki adet tam teçhizatlı aracımız mevcut. Bu araçlarımız içerisinde demir ve beton kesme-ayırma makineleri, 10 tondan fazla yük kaldıracak hava yastıkları, destek üniteleri ve su tahliye motorları bulunuyor. Bu sayede arama çalışmalarını sağlıklı bir şekilde yürüterek kazazedelere en kısa sürede ulaşma imkanına sahibiz” ifadelerini kullandı.İlçede başlatılan kentsel dönüşümün felaketlerin önüne geçmek için büyük bir fırsat olduğunu vurgulayan Başkan Edebali, “Binlerce insanımızı kaybetmenin acısını tekrar yaşamak istemiyoruz. Yıldırım’daki kentsel dönüşüm projesi ihtiyaç değil zarurettir” şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.