SON DAKİKA
Hava Durumu

Ders zili ebeveynler için ikinciye çaldı

28 Temmuz 2018 Cumartesi günü “Ebeveyn Okulu”nun 2.oturumu gerçekleşti. 2

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2018 14:30
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2018 15:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Ders zili ebeveynler için ikinciye çaldı
28 Temmuz 2018 Cumartesi günü “Ebeveyn Okulunun 2.oturumu gerçekleşti.
28 Temmuz 2018 Cumartesi günü saat 16.00’ta Sur Yapı Avm 1. Katta ikincisi yapılan eğitimde Teknoloji Bağımlılığı ile ilgili merak edilenler Medicana Bursa Hastanesi Uzman Klinik Psikolog Ece Özçırak tarafından cevaplandırıldı.

Teknolojiyi bir eğlence aracı olarak gören çocukların vaktinin çoğunu teknolojik oyunlarla geçirdiğini belirten Medicana Bursa Hastanesi Uzman Klinik Psikolog Ece Özçırak, "Günümüzde yaşam biçimimizi en çok tamamlayan teknolojidir. İletişim çağının tam ortasında dünyaya gelen çocukların internete bağımlı olmadan dijital dünyaya adapte olmaları en çok üzerinde durulması gereken konulardan biridir. Teknoloji gelişim düzeylerine uygun ve sosyal yaşantılarını engellemeden verimli olarak kullanılabilirse onları daha sağlıklı bir geleceğe taşıyabiliriz’’ dedi.

Özellikle 0-6 yaş arası kişilik gelişimi için çok önemli bir dönem olduğunun altını çizen Özçırak, ‘’çocuğun etrafındaki uyarıcılara (bu internet, bilgisayar, tablet, cep telefonu vb. olabilir) dikkat edilmelidir. Şiddet içeren oyunlar seçilmemeli, çocuğun oyun saatleri kontrol edilmelidir’’ dedi. (Bülten)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.