SON DAKİKA
Hava Durumu

DERSİAD'dan Nijerya'ya dostluk eli

Dünya Erdemli Sanayici ve İş Adamları Derneği üyeleri, Nijerya’da Müslüman çocukların kaldığı yetimhaneye ve ülkenin tek İslam ünivers

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2014 11:03
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2014 12:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
DERSİAD'dan Nijerya'ya dostluk eli
Dünya Erdemli Sanayici ve İş Adamları Derneği üyeleri, Nijerya’da Müslüman çocukların kaldığı yetimhaneye ve ülkenin tek İslam üniversitesine yardım elini uzattı.

Dünya Erdemli Sanayici ve İş Adamları Derneği (DERSİAD), Nijeryalı iş adamları ile bir araya geldi. Derneği temsilen ziyarette bulunan 9 kişilik heyete Bursalı işadamları Ferit Baştürk, Yaşar Öztürk, Yusuf Baştürk, Alpaslan Güzel, Musa Birsengüven katıldı. Ticari ve kültürel yardımlaşma için bir araya gelen iki ülkenin temsilcileri, öncelikle çocuk ve gençlerin eğitimine ilişkin sorunların giderilmesine karar verdi. Ülkedeki 30 yetimhaneden sadece birinin Müslümanlara ait olduğunu anlatan DERSİAD Başkanı Kamil İğrek, burada kalan yetim çocukların sağlıklı koşullarda yaşaması ve eğitimlerini tamamlaması için çaba harcayacaklarını söyledi. Nijerya’nın tek İslami yüksek öğrenim kurumu olan Crescent Üniversitesi de DERSİAD’ın katkıları ile dijital bir kütüphaneye kavuşacak. Başkan İğrek, bu yardımlarla amaçlarının eğitim alanında teknolojik ve kültürel kalkınmayı destekleyerek gelecekte iki ülke arasındaki ilişkileri kalıcı olarak arttırmak olduğunu söyledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.