SON DAKİKA
Hava Durumu

Dersimiz belediyecilik

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Kosova Eğitim Kurumları ve Özel Altın Nesil Okulu öğrencilerine “Hayat Bilgisi ve Yerel Yönetimler” dersi v

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2016 16:01
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2016 17:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Dersimiz belediyecilik
Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Kosova Eğitim Kurumları ve Özel Altın Nesil Okulu öğrencilerine “Hayat Bilgisi ve Yerel Yönetimler” dersi verdi.

 

İnegöl Belediyesi Meclis Salonundaki etkinlikte Başkan Aktaş, Kosova Eğitim Kurumları 2/A sınıfı öğrencilerine Hayat Bilgisi, Özel Altın Nesil Okulu 4. sınıf öğrencilerine ise Sosyal Bilgiler dersindeki yerel yönetimler konusunda ders verdi.

 

 

 

 

 

Derste öğrenciler Başkan Alinur Aktaş´a merak ettikleri konularda sorular sordular. Öğrencilerden gelen, “Belediye Başkanı olarak en çok kızdığınız ve en çok mutlu olduğunuz şey nedir?” ve “Belediyecilik anlamında kimi örnek alıyorsunuz” sorularını cevaplayan Başkan Aktaş, “En çok kızdığım şey, Vandalizm. Bir hizmet yaptıktan sonra kişi ya da kişilerin o hizmete zarar vermesidir. Birçok mahalleye çocuk parkı yapıyoruz. Daha açılışı üzerinden bir gün geçmeden bazı kişi ya da kişiler bu oyun parklarına zarar veriyor. Buna çok fazla kızıyorum. En çok mutlu olduğu şey ise, bir hizmetin sonuca ulaşmasıdır. Belediyespor´u kurduktan sonra çalışmaları ziyaret ettiğimde yüzlerce çocuğun orada spor yapması beni çok mutlu ediyor. Belediyecilik anlamında iki kişiyi kendime örnek alıyorum. Biri kuşkusuz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan. İkincisi ise Kayseri Büyükşehir Belediye eski Başkanı, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki” dedi.

 

Özel Kosova Eğitim Kurumları kurucusu Devrim Kosova Hasırcı, Kurum ortaklarından Hakan Ergül, sınıf öğretmeni Zeynep Bektürk ve Özel Altın Nesil Okulu sınıf öğretmeni Başak Avcıoğlu´nun da katıldığı etkinlikte Aktaş; “Yoğun belediyecilik faaliyetlerimizi yürütürken dönem dönem farklı okullardan öğrencilerimizi ağırlıyoruz. Bugün de Özel Kosova Kolejimizin 2´nci sınıf öğrencilerini Hayat Bilgisi Derslerinde çevrelerindeki yerel yöneticileri tanıma anlamında çocuklarla bilgi paylaşımı yaptık. Özel Altın Nesil Okulu 4. sınıf öğrencilerine ise yerel yönetimler hakkında bir şeyler anlattık. Onlarda akabinde merak ettikleri soruları sordular. Gerçekten bir kez daha ülkem adına kıvanç ve onur duydum. Geleceğin yöneticileri, anneleri, babaları, liderleri olacak gençlerimizin henüz yaşları küçük olmasına rağmen ne kadar heyecanlı ve istekli olduğunu hissettim. Ben öğrencilerimize emek veren anne ve babalara, öğretmenlerimize, idarecilerimize teşekkür ediyorum. İnegöl´ünde eğitim anlamında çok şanslı olduğuna inanıyorum. Bunların ürünü olan yavrularımızı burada bir kez daha görme fırsatı bulduk” diye konuştu.

????????????????????????????????????

Özel Altın Nesil Okulu sınıf öğretmeni Başak Avcıoğlu ise, “Bugün öğrencilerimize Sosyal Bilgiler Dersimizde yerel yönetimler konusunu işledik. Öğrencilerimize çeşitli bilgiler verdik. Belediye Başkanımızı ziyaret edip, bununla ilgili sohbet etmek istemiştik. Bizi kabul ettiler. Hoş bir sohbet oldu. 40 kişilik bir grupla geldik. Güzel ağırlandık. Başkanımızdan güzel cevaplar aldık. Öğrencilerimizde bu anı hiç unutmayacak. Okulumuz adına Başkanımıza teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

Öğrenciler etkinlik sonunda Başkan Aktaş´a çiçek takdim ederek, teşekkürlerini ilettiler.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.