SON DAKİKA
Hava Durumu

Dev kardeşle ekonomi işbirlği

Doğu Kazakistan Valisi Berdybek Saparbayev ve Kazak işadamlarından oluşan heyet, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nı (BTSO) ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2011 18:24
Haber Güncellenme Tarihi: 14.10.2011 19:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Dev kardeşle ekonomi işbirlği
Doğu Kazakistan Valisi Berdybek Saparbayev ve Kazak işadamlarından oluşan heyet, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nı (BTSO) ziyaret etti.

İki ülke arasındaki iş birliğinin artırılmasını hedefleyen ziyarette, BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Hazır konuk heyeti kabul etti. Hazır, Kazak işadamlarına “Yatırım için de ticaret için de doğru adrestesiniz” dedi.
Hazır, dünyadaki zenginliğin Asya’ya kaymaya başladığını, bunun en güzel örneğinin Kazakistan olduğunu kaydetti. Kazak yatırımlarının Türkiye’de giderek arttığına işaret eden Hazır, “Özellikle petrol alanında ülkemize Kazakistan’dan büyük yatırım söz konusu. Dünyanın 9. büyük petrol rezervine sahip Kaçak Bahis Siteleri olan dost ve kardeş ülke Kazakistan’dan gelen bu ilgi ülkemizi oldukça memnun ediyor. Ülkemizin Kazakistan’daki yatırımlarının ağırlıklı olarak inşaat sektörüne yönelik olduğunu biliyoruz. 8 milyar dolarlık yabancı yatırımın 1.5 milyar doları Türk yatırımcılar tarafından yapılmıştır” diye konuştu.
Türkiye’nin doğrudan sermaye yatırımında Kazakistan’da 4. sırada olduğuna dikkat çeken Hazır, Bursa ekonomisi hakkında bilgi verdi. Hazır, “İki ülke arasındaki ticaret hacmini tatminkar bulmuyoruz. Yapılan araştırmalar, iki ülke arasında özellikle elektrik, kimya, inşaat, tarım, ulaşım, metalurji ve turizm sektörlerinde iş birliği imkanı olduğunu gösteriyor. Bu bakımdan yatırım için de ticaret için de doğru adrestesiniz" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.