SON DAKİKA
Hava Durumu

Devlet adamları samimiyetten şaşmamalı...

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2013 16:21
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2013 17:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Devlet adamları samimiyetten şaşmamalı...
Birlik Vakfı cuma meclisi sohbetlerine bu hafta Milli Eğitim eski bakanlarından Vehbi Dinçerler konuk oldu. Geçmişte yaşadığı tecrübelerden katılımcılara çeşitli örnekler sunan eski bakan, günümüz siyasetçilerine bazı önemli nasihatlarda bulundu.

'Sağlıklı ve huzurlu bir toplum olabilmek için eğitim şart.'

Geleceğe yön veren, güçlü bir ülke olabilmek için, herkesin evvela eğitime önem vermesi gerektiğini dile getiren Dinçerler, bunu geçmişte Osmanlı devleti başarabildiği için 700 yıl boyunca dimdik durabildiğini ifade etti. İslam aleminin zirvede olduğu her dönemde öğretmenlerin toplumun tepe noktasını oluşturduğunu belirten Dinçerler, İslamiyetin ilime herşeyden fazla önem verdiğini ve kalıcı olmayı bu şekilde sağladığını dile getirdi. Örneğin Osmanlı Devletini yöneten padişahların sadece devlet adamı olmadıklarını söyleyen Dinçerler, çoğunluğunun birbirinden farklı ilim dallarına hakim olduklarını ve o dönemdeki başarının en önemli sırrının bu olduğunu ifade etti.

'Devlet adamları samimiyetlerinden şaşarlarsa, sıkıntıya düşerler.'

Geçmiş dönemlerde devletin çeşitli kademelerinde görev aldığını ifade eden Dinçerler, edindiği en önemli tecrübelerinden birisinin, ihlas ve samimiyet olduğunu dile getirdi. Halka hizmet eden herkesin bu iki özelliğe sahip olmak zorunda olduğunu söyleyen Dinçerler, 'Devleti yönetip halka hizmet ediyorsan ihlastan ve samimiyetten asla şaşmaman gerekir. Eğer aksi bir durum olursa sıkıntıya düşersin.' dedi. Geçmişte Turgut Özal'la çalışma fırsatı bulduğunu söyleyen Dinçerler, onu her zaman rahmetle andığını dile getirerek, 'Turgut Özal'ın çok kısa sürede iktidara gelmesi hem Allah'ın bir lütfu, hemde çok önemli bir imtihandı. O dönemde yaşayan ve manevi önderlik yapanlar bunu sürekli belirtirlerdi.' dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.