SON DAKİKA
Hava Durumu

Devlet Bey bunu affetmez!

Alparslan YILDIZ MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türkiye Cumhuriyeti kendi kaderine kendisi yön

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2019 21:44
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2019 22:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Devlet Bey bunu affetmez!
Alparslan YILDIZ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türkiye Cumhuriyeti kendi kaderine kendisi yön verecek, Cumhur İttifakı da istikbalin mimarı, istiklalin muhafızı olacaktır” dediği gün AK Parti listesinden Mudanya Belediye Meclisi’ne giren MHP’li üye Zeki Saygılı, Faruk Çelik Kültür Merkezi’nin isminin değiştirilmesiyle ilgili maddede CHP ile hareket etti.

Hayri Türkyılmaz’ın geçen dönemde gündeme getirdiği ancak meclis aritmetiği nedeniyle değiştiremediği Tiriyle’deki Faruk Çelik Kültür Merkezi’nin ismi, MHP’li Zeki Saygılı’nın bir şekilde ikna edilmesiyle değiştirilmiş oldu. Şimdi gözler MHP İl Yönetimi’ne çevrilirken, Cumhur İttifakı’na yönelik bu ihanete karşı nasıl bir tavır sergileneceği merakla bekleniyor.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın yönettiği Mudanya Belediye Meclisi Mayıs ayı oturumu, şok bir karara sahne oldu. CHP gündem dışı olarak Tirilye’deki Faruk Çelik Kültür Merkezi’nin isminin Tirilye Kültür Merkezi olarak değiştirilmesine yönelik önerge verdi. Mudanya Belediye Meclisi’nde CHP’nin 15, AK Parti’nin 6, MHP’nin üç ve İYİ Parti’nin bir meclis üyesi bulunuyor. CHP’nin üye sayısı başkanla birlikte 16 olurken, İYİ Parti Meclis Üyesi Aybars Yılanlı Millet ittifakı kapsamında CHP ile hareket ediyor. İşte bu noktada CHP’nin kararı çıkartabilmesi için Cumhur İttifakı’nın 9 üyesinden birinin oyuna ihtiyacı vardı.
SON DAKİKA GELEN ÖNERGE
Faruk Çelik Kültür Merkezi’nin isminin değiştirilmesine yönelik gündem dışı önerge meclisin bölümünde gündeme alındı. Önerge ile ilgili söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Kadir Kahraman, 5 yıldır bu konunun gündeme geldiğini kamuoyunda tartışıldığını, bu yeni dönemde kamplaşmaya neden olabilecek bu tür adımlara gerek olmadığını söyledi. Bu tür kutuplaştırıcı adımlara gerek olmadığını anlatan Kadir Kahraman önergenin gündeme dahi alınmamasını istedi.
SALONDA ŞOKE ETKİSİ
Cumhur ittifakı kapsamında son gün AK Parti Meclis Listesi’ne 6’ıncı sıradan giren ve meclis üyesi seçilen Zeki Saygılı MHP’li diğer üyelerin aksine oylamada ismin değişmesi yönünde oy kullandı. MHP’nin sözcüsü Bülent Erden, ismin değişmesine sıcak bakmadıklarını, ille bir değişiklik yapılacaksa Tirilye Faruk Çelik Kültür Merkezi olarak değiştirilebileceğini belirterek aleyhte oy vereceklerini açıkladı. Ancak söz alan MHP’li üye Zeki Saygılı, hayatta olan kişilerin bu tür yerlere verilmesini doğru bulmadığını belirterek, evet oyu vereceğini söyledi. Salonda şoke etkisi oluşturan bu açıklamanın ardından yapılan oylamada MHP’li Zeki Saygılı’nın da evet oyu ile isim değişikliği kabul edilmiş oldu.
KAHRAMAN: “UYARMIŞTIM”
AK Parti Grup Sözcüsü Kadir Kahraman, Zeki Saygılı’nın meclisten haftalar önce kendisine konuyu sorduğunu, AK Parti olarak bu durumun kendileri için kırmızı çizgi olduğunu aktardığını ifade ederek, “Zeki Saygılı’yı uyardım. Ancak Mecliste Hayri Türkyılmaz maddeyi gündeme alınca Zeki Saygılı’nın ikna edildiğini anlamış olduk. Zaten kendisi de yaptığı konuşma ile CHP’nin önergesinden taraf olacağını açıkladı. Bu durumda da başkan oylama yaptırdı” dedi.
MHP İLÇE BAŞKANI NEREDE?
Cumhur ittifakı ruhuna ihanet olarak değerlendirilen bu adımı Zeki Saygılı diğer iki meclis üyesi arkadaşının muhalefetine rağmen attı. MHP Sözcüsü Bülent Erden’in Cumhur İttifakı vurgulu konuşmasına rağmen böyle bir adım atılırken, MHP İlçe Başkanı Selçuk Yılmaz’ın mecliste olmaması da dikkati çekti. MHP İlçe Başkanı’nın meclis toplantısına katılmaması da akıllarda soru işareti bıraktı. MHP'li üye Zeki Saygılı'nın bu kararından İl Başkanlığı'nın haberinin olup olmadığı henüz bilinmiyor. Bu olay Cumhur ittifakı içinde Bursa'da ilk çatlak olarak kayıtlara geçmiş oldu. Bakalım Zeki Saygılı’nın bu yaptığına MHP nasıl bir tavır alacak?
ÇELİK: “KONUNUN TARAFI BEN DEĞİLİM”
Mudanya Belediye Meclisi’nde Tirilye’deki kültür merkezinden isminin çıkarılmasıyla ilgili kararla ilgili Şehir Gazetesi’nin sorularını yanıtlayan eski Bakan Faruk Çelik, ismin konulurken de çıkarılırken de kendisinin bir talebi ve iradesinin olmadığını söyledi. Tirilye Belediyesi kapatılmadan önce bölge halkına Mudanya-Tirilye yolu, bu kültür merkezi ve Tirilye Limanıyla ilgili söz verdiklerini ve bu sözü de yerine getirerek o hizmetleri yerine getirdiklerini anlatan Çelik, “Bursa’ya hizmetleriyle adı nakşedilen insanların isimlerinin bu tür yerlere verilmesinde bir sakınca olmaz. Mecliste alınan kararlar meclis üyelerinin şerefleridir. Bu da onların şerefi. İsmimizi oraya verirken sormadılar. Kaldırırken de kendi iradeleridir. Ben konunun tarafı değilim. Benim ismim gündemde olduğu için burada başka bir yorum yapmam” dedi.



FARUK ÇELİK’İN ESERİ
Tirilye’de halkın yemekhane diye bildiği Faruk Çelyik Kültür Merkezi, 25-30 yıl bakımsız adeta mezbelelik olarak dururken ve belediye tarafından depo olarak kullanılırken dönemin Tiriyle Belediye Başkanı Ali Turan, binanın restore edilerek beldeye kazandırılması için dönemin bakanı Faruk Çelik’e giderek konuyu aktardı. Çelik, o dönem Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda girişimlerde bulunarak binanın restorasyonu için 2 trilyon lira (2 milyon bugünkü parayla) ödenek sağladı. Bina tepeden tırnağa yenilenerek kültür merkezine çevrildi. O dönem Tirilye Belediye Meclisi, Çelik’in beldeye verdiği hizmetler nedeniyle CHP’li üyelerinde katılımıyla oy birliği ile binaya Faruk Çelik isminin verilmesi kararını aldı. Bugün Mudanya Belediyesi’nin meclis salonu olmadığı için dönem dönem meclis toplantılarının da yapıldığı Faruk Çelik Kültür Merkezi’nin ismi Tirilye Kültür Merkezi olarak değiştirilmiş oldu.

 

 

 

 

 

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.