SON DAKİKA
Hava Durumu

Devlet bu rezilliğe göz yummamalı

Alpaslan YILDIZ CHP’li Mudanya Belediyesi geçen yıl kamuoyunda büyük tepkiye neden olan ve her türlü rezilliğin yaşandığı Oto

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2018 22:00
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2018 23:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Devlet bu rezilliğe göz yummamalı
Alpaslan YILDIZ
CHP’li Mudanya Belediyesi geçen yıl kamuoyunda büyük tepkiye neden olan ve her türlü rezilliğin yaşandığı Otostop Festivali’ni bu yıl da yapma kararı alınca, organizasyonun yapılacağı Söğütpınar Sahili’nde vatandaşlar ayağa kalktı. Uyuşturucudan alkole, tacizden akla gelebilecek daha birçok rezilliğe sahne olan festivali istemediklerini belirten vatandaşlar, “Bu rezilliğe ve bu iğrençliğe başta Valimiz olmak üzere yetkililerin bir an önce müdahale etmesini bekliyoruz” dediler. 
CHP’li Mudanya Belediyesi bir skandala daha imza atıyor. Geçen yıl büyük tepki gören ve vatandaşları isyan ettiren Otostop Festivali’nin ikincisi 10-12 Ağustos tarihleri arasında Mudanya Söğütpınar sahilinde yapılacak. Geçen yıl yaşadıkları kâbusu hatırlayan mahalle halkı bölgede düzenleme yapmaya gelen Mudanya Belediyesi iş makinelerini engellerken, festival alanında eylem yaptı.
“SABAHA KADAR UYUŞTURUCU VE ALKOL KULLANIYORLAR”
Mahalle halkı geçen yıl türlü rezilliğin sahnelendiği festivalin bu yıl da Mudanya Belediyesi desteği ile yapılmasına isyan ederek, geçen yıl yaşadıkları kabusu bir daha yaşamak istemediklerini dile getirdi. Festival adı altında yaşları küçük çocuklara dahi alkol ve uyuşturucu kullandırıldığına dikkati çeken vatandaşlar, genç kızların ve yaşı küçük kızların taciz edildiğini, bölgede sabaha kadar fuhuş yapıldığını söylediler.
“YAŞI KÜÇÜK KIZI KURTARDIK”
Söğütpınar Sahili’ndeki etkinlik alanının yanında ikamet eden Bilal Demir, geçen yıl düzenlenen festivalde yaşı 15 olan iki kızdan birinin hap kullandırılarak bayıltıldığını ve taciz edilirken kendilerinin müdahale ettiğini söyledi. Buraya gelenlerin sabaha kadar alkol ve uyuşturucu alıp fuhuş yaptığına şahit olduklarını anlatan Demir, bu rezilliğe kimsenin müsaade etmeye hakkı olmadığını söyledi.
“BİZ BUNLARI İSTEMİYORUZ”
Bölgede ikamet eden Neyriye Demir de bu festivalin yapılmasını istemediklerini belirterek, gecenin bir vakti gençlerin kapılarına dayandığını, yiyecek istediklerini, kızların kaçıp evlerine sığınmak istediklerine şahit olduklarını belirterek, Mudanya Belediyesi’nin bu rezil organizasyonuna kamunun müdahale etmesi gerektiğini vurguladı. “Sayın Valime, Kaymakamıma, devlet büyüklerime sesleniyorum. Biz bu pisliğe razı değiliz. Bu pisliğe izin vermeyin” diyen Demir, Kaymakamlığa, Mudanya Belediyesi’ne ve Bursa Valiliği’ne dilekçe verdiklerini ancak buna rağmen organizasyonun yapılması için hazırlıkların başladığını kaydetti. Kepçenin ve kamyonun önüne yatacağını ve bu rezilliğin asla yapılmaması için mücadele edeceğini dile getiren Demir, “Biz yıllardır kanalizasyon bekliyoruz kimse ilgilenmiyor. Festival için kuyu kazdılar. Tuvalet yapacaklar. Oysa sahilde olan tuvaletlerimizi bile yıllardır onarmıyorlar. Bu nasıl zihniyet? Biz halkız. Halkın istemediği bir şeyi bunlar nasıl dayatıyor bize?” dedi.
“BİZİM ÇOCUKLARIMIZ ETKİLENİYOR”
Selçuk Bayram da 50 hanenin yaşadığı bölgede yaşanan rezillikten çocuklarının da etkilendiğini, endişelendiklerini vurguladı. Geçen yıl yaşananların ortada olduğunu dile getiren Bayram, “Polise jandarmaya şikayet ediyoruz gelip çevrede kontrol yapıyorlar ama içerideki pisliğe müdahale etmiyorlar. Alkol satışı yasal olarak 22.00’da bitiyor ama burada sabaha kadar alkol satıyorlar. Buraya gelen yaşı küçük kızlara tacizler oluyor. Bunlar bu ülkenin çocukları. Devletin bu çocukları koruma görevi var. Burada aranan kişiler yakalandı. Neresinden tutarsanız elinize geliyor. Bu zulmü neden yapıyorlar?” dedi.

Mahalle Sakini Faruk Durmuş da benzer iddiaları gündeme getirirken, burada kurulan çadırlarda yaşananların bu ülkenin insanları tarafından kabul edilmesinin mümkün olmayacağını ifade etti. Eylem sırasında bölgeye gelen Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Karademir’e de tepki gösteren vatandaşlar, bu festivalin yapılmamasını istedi. Karademir’in belediyenin tapulu arazisinde istediğini yapma keyfiyeti olduğunu ifade etmesi üzerine tepkileri artan vatandaşlar, “Siz 14-15 yaşındaki çocuğunuzu bu festivale gönderir misiniz?” diyerek tepki gösterdi ve çalışmalara izin vermeyeceklerini ifade ettiler.
VALİLİK VE KAYMAKAMLIK YETKİSİNDE
Mudanya Belediyesi’ne izni kamu idaresi veriyor. Dolayısıyla Otostop Festivali’ni ve bu kepazeliği Bursa Valiliği ve Mudanya Kaymakamlığı durdurma yetkisine sahip. Kamuoyu çocukların alkol alıp taciz edildiği, uyuşturucunun gözler önünde kullanıldığı ve fuhşun aleniyet kazandığı bu kepazeliğe dur denmesini bekliyor. Devletin gençleri ve çocukları koruma görevinin yanı sıra, yerleşik vatandaşların huzurunu sağlamak gibi önemli görevleri varken, ülkenin dört yanından otostop çekerek buraya gelen bir gurubun toplumun huzurunu kaçırmasına, kamunun göz yummaması gerektiği ifade ediliyor. Şimdi gözler Bursa Valisi İzzettin Küçük’de. Bakalım bu kepazeliğe dur diyecek mi?

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.