SON DAKİKA
Hava Durumu

'Devlet desteği KOBİ'lere güven veriyor'

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, "Firmalarımızın ihracatçı kimliğini güçlendirmesine

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2016 17:10
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2016 18:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Devlet desteği KOBİ'lere güven veriyor'
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, "Firmalarımızın ihracatçı kimliğini güçlendirmesine büyük katkı sağlayan devlet destekleri KOBİ’lere güven veriyor"dedi.
 






 Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, 3 bin 200’den fazla üyelerini yurt dışı fuar organizasyonlarıyla buluşturan Küresel Fuar Acentesi Projesi’ne, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) sağladığı mali desteklerin artırıldığını belirterek, "Firmalarımızın ihracatçı kimliğini güçlendirmesine büyük katkı sağlayan devlet destekleri KOBİ’lere güven veriyor." değerlendirmesinde bulundu.

Burkay, yazılı açıklamasında, Türkiye'deki oda ve borsalara rol model olan Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında bugüne kadar ABD’den Çin’e, İngiltere’den Rusya’ya kadar düzenlenen 75 ayrı fuar organizasyonuna Bursa iş dünyasının yoğun ilgi gösterdiğini vurguladı.

BTSO'nun, üyelerini sektörlerinde marka fuarlarla buluşturduğunu ifade eden Burkay, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına desteklerin artırılmasına yönelik yaptıkları başvurunun da olumlu sonuçlandığını kaydetti. Burkay, Bursalı firmaların ihracat potansiyelini güçlendirmek için hayata geçen projeye, KOSGEB'in sağladığı yakın mesafelerdeki destek miktarının 2 bin liradan 3 bin liraya, uzun mesafelerdeki destek miktarının ise 5 bin liraya yükseltildiğine işaret ederek, bunun da iş dünyası temsilcilerinin yurt dışına açılmasına büyük katkı sağladığını bildirdi.

Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında eylül, ekim ve kasım aylarında düzenlenecek 8 fuara Bursa iş dünyasının yoğun ilgi gösterdiğini bildiren Burkay, Fransa, Almanya, ABD ve Polonya'daki önemli fuarlara 300'e yakın iş dünyası temsilcisinin katılacağını, bu fuarlarda yer alacak BTSO üyelerinin, KOSGEB'in yeni desteklerinden yararlanabileceğini belirtti,

Burkay, Küresel Fuar Acentesi Projesi sayesinde Bursalı birçok firmanın yurt dışı tecrübesi kazandığını aktararak, şunları kaydetti:

"KOSGEB ile BTSO olarak da fuar organizasyonlarına destek veriyoruz. Son yapılan düzenlemeyle yurt dışı iş gezileri için destek oranları kısa mesafede 3 bin, uzun mesafede ise 5 bin liraya kadar artırıldı. Küresel Fuar Acentesi Projesi ile ülke ekonomisine yeni bir dinamizm katmayı hedefliyoruz. Firmalarımızın ihracatçı kimliğini güçlendirmesine büyük katkı sağlayan devlet destekleri KOBİ’lere güven veriyor. Küresel Fuar Acentesi Projemiz de üretim kalitesi ve potansiyeli ile bir marka olan Bursalı firmalarımızın ürünlerini dünyaya pazarlaması için önemli rol oynuyor. Şimdiye kadar 75 fuar organizasyonunda 3 bin 200’ü aşkın üyemizi avantajlı şartlarda buluşturduğumuz projemizden tüm üyelerimizin yararlanmasını bekliyoruz."


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.